آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

علت گل ندادن درخت بادام

علت گل ندادن درخت بادام

قبل از رفتن به سراغ گل ندادن درخت و یا دلیل پوسیدگی بادام، بهتر است به ویژگی هایی که یک درخت بادام سالم، قوی، پرانرژی و شاد باید داشته باشد، خوب نگاه کنید.

قبل از هر چیز باید بدانید که این درخت یک نوع درخت برگریز و از خانواده Rosaceae است. یک درخت بادام سالم معمولاً در حالت بالغ دارای تنه ای در حدود 30 سانتی متر و طول درخت نهایی 4 تا 10 متر است. علاوه بر این، میانگین طول عمر هر درخت سالم بین 30 تا 50 سال بیان شده است. یک درخت بادام سالم دارای برگ هایی به طول 7-15 سانتی متر است و هر برگ شکلی منحنی دارد.

در ادامه می خواهیم ببینیم چرا این درخت شکوفا نمی شود؟ اما باید بدانید که گل ها و گلبرگ های درخت بادام سفید یا صورتی هستند و وقتی به میوه تبدیل می شوند کمی تغییر می کنند.

دلیل اصلی عدم گلدهی درخت بادام چیست؟

برای پاسخ به این سوال اولا هدف از کاشت درخت چیست؟ کاشت، مراقبت، رشد، صبر تا شکوفا شود و در نهایت از محصول استفاده کنید؟ شکی نیست که کاشتن هر درختی، مخصوصا درختی مانند بادام که برای میوه آن کاشته می شود، در نهایت شکوفه دادن و میوه دادن است.بدون گل و شکوفه، درخت برای باغبان مفید نخواهد بود.

اینجاست که درخت بادام بدون گل اهمیت پیدا می کند و به یکی از بزرگترین مشکلات باغداران تبدیل می شود. باغداران به امید برداشت، فروش و سود، زحمت می کشند، اما اگر در این میان خبری از گل و شکوفه دادن نباشد، شکی نیست که این همه تلاش بی نتیجه خواهد بود.

بله، گاهی می توان تقصیر را ناشی از بی حوصلگی و کمبود غذای کشاورز دانست. دلیل اینکه درخت بادام گل نمی دهد احتمالاً به این دلیل است که زمان و فصل گلدهی هنوز فرا نرسیده است. به طور کلی پس از کاشت 3 یا 4 سال طول می کشد تا درخت میوه دهد و شروع به گل دادن کند. اما وقتی به آن سن رسید، نیم قرن سود برای شما به ارمغان می آورد. اما این گل ندادن ممکن است دلایل دیگری داشته باشد که در ادامه به آنها می پردازیم...

آیا گرده افشانی می تواند علت گل ندادن درختان بادام می شود؟

شاید جالب به نظر برسد، اما درخت بادام دو جنسیت دارد، نر و ماده. یکی از گونه ها پایه و باردهی دارد، دیگری گرده افشان است و ممکن است به اندازه گونه اول تولید نکند. وظیفه گرده افشانی درختان، بارور کردن درختان دیگر و در نهایت تولید میوه و گل است. در حال حاضر، دلیل اینکه درخت بادام شکوفا نمی شود احتمالاً به این دلیل است که درخت گرده افشانی وجود ندارد.

کمبود گرده افشان و یا فاصله زیاد با درخت اصلی ممکن است دلیل عدم شکوفه دهی آن باشد و برای رفع این مشکل باید حداقل یک درخت همزمان با کاشت درخت اصلی کاشته شود. در این حالت، گرده های بارور به درخت اصلی منتقل می شود، یا توسط باد و یا توسط حشرات گرده افشان مانند زنبورها.

لازم به ذکر است که نوعی از این درخت معروف به «All-in-One وجود دارد و نه تنها تولید می کند، بلکه گرده افشانی را نیز خودشان انجام می دهند، آنها حتی می توانند درختان دیگر را گرده افشانی کنند.

تاثیر انواع بیماری ها در عدم شکوفه دادن بادام:

گاهی اوقات دلیل عدم شکوفایی و یا علت پوسیدگی مغز بادام می تواند به دلیل وجود انواع بیماری ها و حشرات باشد.درخت بادام در مقایسه با سایر محصولات، مقاومت کمتری در برابر آفات و بیماری ها دارد. به همین دلیل کشاورز باید بسیار مراقب باشد و در هنگام مشاهده کوچکترین علائم بیماری و آفات، سریعا از آنها مراقبت کند. در غیر این صورت ممکن است متحمل ضررهای بزرگی شود.

از رایج ترین آفاتی که باعث پوسیدگی و پوک شدن مغز بادام می شود باید به موارد زیر اشاره کرد:

انواع کنه به خصوص کنه عنکبوتی / مورچه های درختی به خصوص مورچه های آتش نشان / انواع کرم جنگلی / و…

این حشرات نه تنها به درخت آسیب می رسانند و از گلدهی و باردهی جلوگیری می کنند، بلکه شایع ترین عامل پوسیدگی دانه بادام در هنگام ورود به میوه هستند. البته دچار شدن درخت به برخی باکتری ها و قارچ ها را نیز باید در این موارد گنجاند.

برای مقابله با این مشکل بهتر است از همان ابتدا نهال های باکیفیت، قوی و مقاوم به بیماری را از یک مرکز معتبر تهیه کنید. در مرحله بعد توصیه می شود با مراجعه به افراد آگاه و متخصص راه حل مناسبی برای از بین بردن آفات و از بین بردن آنها با سموم مختلف آلی یا شیمیایی بیابند.

تاثیر آب و هوای نامناسب در عدم گلدهی بادام:

آب و هوای نامناسب و مغایرت درخت با اقلیم کاشت ممکن است دلیل عدم شکوفایی درخت بادام باشد. اگر آب و هوا در محیط کشاورزی بیش از حد گرم باشد، نمی توان از درختان میوه و محصول انتظار خوبی داشت. از طرفی اگر محیط بسیار سرد است و تحمل درخت در برابر سوز زمستانه کافی نیست، باید احتمال گل ندادن درخت را در نظر گرفت.

راه حل این مشکل این است که قبل از کاشت به محیط اطراف نگاه کنید. علاوه بر این، استفاده از ارقام مقاوم به سرما توصیه می شود. البته در این مدت دلیل شکوفه ندادن درخت بادام نیز می تواند مربوط به خاک باشد. زیرا تاثیر خاک را نمی توان نادیده گرفت.

تاثیر خاک در عدم گلدهی درخت بادام:

• اگر خاک قوی نباشد، درخت ممکن است درخت گل ندهد.
• همچنین کمبود مواد مغذی در خاک می تواند علت پوک شدن مغز بادام شود.
• برای رفع این مشکل باید از کود برای تغذیه درختان استفاده کرد.
• علاوه بر کود مناسب، زمان کوددهی نیز مهم است.
• پاییز یا اوایل بهار بهترین زمان برای کوددهی در نظر گرفته می شود.
• در نهایت، کنترل علف های هرز را نباید نادیده گرفت.

اثرات هرس در گل ندادن درخت بادام:

هرس نامناسب و نامنظم نیز می تواند باعث عدم شکوفایی درخت بادام شود. هرس درختان دو هدف را دنبال می کند. اولاً شکل درخت را شکل می دهد و فرمدهی می کند، ثانیاً با قطع شاخه های اضافی استحکام و قدرت درخت را افزایش می دهد. حال اگر این هرس به درستی انجام نشود می تواند در روند گلدهی اختلال ایجاد کند.

اگر هرس به صورت سیستمی و با کمک افراد مجرب انجام شود، نه تنها آسیبی به درخت نمی زند، بلکه برعکس می تواند رشد و باردهی درختان را دو چندان کند. هرس صحیح درخت را تقویت و استحکام آن را افزایش می دهد. از طرفی باعث تحریک و انگیزه درخت برای رشد و تولید بیشتر می شود.

بهترین نوع هرس، قطع شاخه های قدیمی و کهنه، مناطق بیمار یا مرده یا هر شاخه ای است که در تنه و نزدیک آن رشد می کند و تراکم درخت را افزایش می دهد. در ضمن به یاد داشته باشید که هرس به گونه ای انجام می شود که نور و هوای لازم به تمام قسمت های درخت برسد.

علت گل ندادن درخت بادام

جستجو در سایت