پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
نهال پسته اسرائیلی یکی از گونه های پرطرفدار پسته است که به دلیل ویژگی های ممتاز خود محبوبیت زیادی پیدا کرده است. این نهال ها دارای رشد سریع و باردهی بالا هستند و در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت خوبی نشان می دهند. ارتفاع این نهال ها بین 50سانت تا 1 متر است و با خاک های شنی-رسی با زهکشی مناسب بهترین عملکرد را دارند. نیاز سرمایی این نهال پسته حداقل 750 ساعت سرمای زیر 7 درجه سانتیگراد در زمستان است.
پسته اسرائیلیپسته کله قوچی یکی از محبوب ترین انواع پسته ایرانی است. میوه درشت فندقی شکل و عملکرد خوب درخت پسته گوچی باعث گسترش و محبوبیت پسته کله قوچی شد. اگر چه نهال پسته کله قوچی یکی از گونه های زود گل است، اما یک نهال زودرس نیست. و در بخش ارقام دیررس قرار دارد. گلدهی نهال پسته کله قوچی به طور میانگین از 18 فروردین آغاز و تا 21 فروردین ماه به پایان می رسد. پسته کله قوچی یکی از اولین گونه های زودگل است، این نهال پسته مستعد سرمازدگی بهاره است. زمان برداشت میوه پسته کله قوچی دهه دوم شهریور می باشد. برخلاف پسته فندقی، پسته کله قوچی اندازه بزرگتری دارد. نام دیگر پسته کله قوچی پسته حاج شریفی است. انتخاب این نام به تاریخچه پسته کله قوچی برمی گردد. این درخت پسته اولین بار توسط حاج علی شریفی در روستای دهنو رفسنجان شناسایی و انتخاب شد. منطقه اصلی کشت نهال پسته کله قوچی در استان کرمان است اما در سایر استان های کشور هم کاشت می شود که نهالستان رویال نهال با افتخار یکی از بزرگترین عرضه کننده این نهال در کشور می باشد.
پسته کله قوچیپسته فندقی غفوری یکی از گونه های درخت پسته است.این گونه ها میوه های فندقی شکل دارند.از خصوصیات این گونه ها گلدهی متوسط آنهاست.از ارقام خوب پسته به شماره می آید و میوه آن نسبت به انواع دیگر پسته کوچک تر و البته بسیار پربارتر می باشد، پسته فندقی غفوری نیز در بازار ایران بسیار ارزشمند است. منشا آن ایران بوده و نوعی پسته بومی است. یکی از پسته های تجاری می باشد که دارای بالاترین ارزش اقتصادی است. میوه آن بادامی شکل، دراز و بزرگ است. از ویژگی های این رقم می توان به رشد رویشی زیاد با برگ های متراکم، عملکرد بالا، دیر گل و دیر رس بودن آن اشاره کرد، از دهه سوم شهریور ماه قابل برداشت است. پسته یکی از درختان بومی ایران است که باید به خوبی کشت و پرورش داده شود. برای سهولت در کاشت پسته ابتدا پایه مورد نظر انتخاب می شود. در اسفند ماه نهال پسته 3-2 ساله در در محل اصلی سربرداری می شوند،. خاک ایده آل برای نهال پسته خاک شنی و رسی با زهکشی خوب است، هر چه خاک عمیق تر و یکنواخت تر باشد، باردهی بیشتر می شود. همچنین درختان پسته به آب کمتری نیاز دارند. بهترین زمان برای کاشت نهال پسته بستگی به اقلیم و محیط، نوع نهال و نحوه تکثیر آن دارد.
پسته فندقی غفورینهال پسته شاه پسند از ارقام تجاری و صادراتی پسته می باشد. خاستگاه این گیاه پسته در منطقه دامغان است اما در سایر نقاط کشور از جمله رفسنجان کشت می شود. نهال پسته شاه پسند یکی از ارقام پسته درجه یک است که در منطقه دامغان کشت می شود. همانطور که می دانید پسته یکی از پرطرفدارترین آجیل ها با خواص فراوان است. پسته دارای چربی های سالم، آهن، فیبر، پروتئین، فسفر، فیبر، منگنز و مس است. این میوه خشک به دلیل فواید فراوان و طعم لذیذش در بین مردم محبوبیت دارد. پسته در کشور ما انواع مختلفی دارد که هر کدام ویژگی های خاص خود را دارند. هر یک از این نهال ها را می توان در یک منطقه خاص کاشت تا نتایج خوبی به دست آورد.پسته شاه پسند، بادامی شکل و بلند است. پوست مغز پسته بنفش با پایه سبز روشن است. رنگ پوست بالایی صورتی و قرمز است. این پسته به صورت خوشه ای رشد می کند. تراکم پسته در هر گروه نهال پسته شاه پسند حدود 20 عدد می باشد. اندازه پسته کوچک است اما درصد باردهی آن زیاد است و پسته های نسبتاً درشتی دارند. این پسته درصد خندان بالایی دارد. درخت پسته شاه پسند به صورت نیمه عمودی رشد می کند و پتانسیل رشد کمی دارد.
پسته شاه پسندنمونه های پیوندی نهال پسته خنجری دامغان به دلیل ویژگی های بهتری که نسبت به نمونه های دیگر دارد، دارای فروش بهتری است. این نمونه دارای ارتفاع کمیتری نسب به دیگر ارقام است و همین دلیل باعث گردیده است که هرس و فرم دهی و عملیت دیگر کشاورزی بر روی آن آسان تر باشد و بی شک با این خصوصیات پسته با کیفیت بهتر و برداشت محصولی ساده تر به همراه خواهد داشت. این میوه دارای پوستی به رنگ قرمز و زرد می باشد. پسته های خنجری بزرگتر از پسته های دیگر هستند. همچنین مغز پسته سبز و درشت هستند . به همین دلیل است که از آن در شیرینی، بستنی، آجیل و ... استفاده می شود. پسته دامغان یکی از معروف ترین پسته های ایران است به همین دلیل علاوه بر مصرف بالای داخلی، صادرات این محصول نیز رو هر روز به افزایش است. اواخر فروردین نهال پسته خنجری شروع به گلدهی میکند. و در اواسط شهریور قابل برداشت است چون در این موعد به بالاترین میزان باردهی خود می رسد.
پسته خنجری دامغاننام دیگر نهال پسته فندقی نهال پسته اوحدی است، حالا شاید برای شما سوال باشد که برای چه اوحدی؟ شخصی به اسم مهدی اوحدی در سال 1320 تا 1330 این نوع نهال پسته را در یکی از مناطق رفسنجان به نام فتح آباد شناسایی کرده است. نهال پسته اوحدی در اوایل فروردین شروع به گلدهی میکند و در هفته دوم شهریور قابل برداشت می باشد. این نوع پسته به دلیل شباهت به پسته فندقی در دسته پسته فندقی قرار می گیرد. این نوع پسته که اوحدی نام دارد در بسیاری از نقاط کشور قابل کشت است و در حال حاضر 60 تا 70 درصد باغ های رفسنجان از پسته اوحدی سود می برند و تنها ایرادی که می توان به این نوع پسته وارد کرد کوچک بودن میوه آن است. این نوع پسته عموما اندازه کوچک تری نسبت به پسته های دیگر دارد و به همین دلیل نسبت به پسته های دیگر ارزانتر است. اما از نظر طعم هیچ تفاوتی با پسته های دیگر ندارد و طعم خوب و قیمت مناسب آن باعث محبوبیت بیشتر آن در کشورهای اروپایی و حتی کشور ما شده است. .
پسته اوحدینهال پسته پایه هیبریدی از تلاقی دو یا چند نوع پسته به وجود می آید و ویژگی های بهتری نسبت به نهال های معمولی دارد. این نهال ها دارای مقاومت بیشتری در برابر آفات، بیماری ها و شرایط نامساعد محیطی هستند. رشد سریع تر، باردهی بیشتر و کیفیت بهتر محصول از دیگر مزایای این نهال ها است. نهال های هیبریدی به دلیل ویژگی های ژنتیکی برتر، در زمین های مختلف و شرایط آب و هوایی متنوع عملکرد بهتری دارند. این نهال ها می توانند به کشاورزان کمک کنند تا با کاهش هزینه های نگهداری و افزایش بهره وری، محصولی با کیفیت و اقتصادی تر تولید کنند.
پسته هیبریدینهال پسته پایه ممتاز، از دسته ارقام پرفروش و پر طرفدار بازار نهال در کشور بوده که از مزایای بیشماری برخوردار است. این نهال پسته، قادر به تولید محصولاتی با کیفیت بسیار بالا میباشد. پسته پایه ممتاز از جثه نسبتاً درشتی برخوردار بوده و دارای مغزی خوش طعم و لذیذ است. وزن هر پسته پایه ممتاز حدود ۳ الی ۵ گرم تخمین میخورد. جالب است بدانید که میوه نهال پسته پایه ممتاز دارای دهانهای به شکل لبخند میباشد. از طرفی دیگر، بخش انبوهی از محصولات باغهای پسته پایه ممتاز به کشورهای دیگر صادر میشوند.
پسته پایه ممتازپسته ایرانی دارای انواع مختلفی است و تنوع این ارقام باعث می شود کشاورز در هنگام انتخاب به راحتی بتواند محصولی خوب و باکیفیت را با توجه به نیاز خود و روند بازار انتخاب کند. نهال پسته احمد آقایی یکی از ارقام پرمحصول می باشد. ریشه نام آن این است که برای اولین بار توسط فردی به نام احمد آقا فروتن در منطقه احمدیه رفسنجان مورد شناسایی قرار گرفت. این رقم دارای محصولی پربار و بازار پسند است. پسته، این آجیل مغذی امروزه بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، فواید بسیاری دارد.
پسته احمد اقاییپسته پایه اکبری پسته بلند و زیبایی است که تقریباً در تمام دنیا مشتری خاصی دارد و از نظر قیمت اغلب یک سر و گردن بالاتر از پسته های دیگر مانند فندقی است. عادت رشد درخت این گونه نیمه عمومی است به طوری که در عرض 20 سال پس از پیوند به ارتفاع حدود 2.5 متر می رسد. نهال های پسته پایه اکبری دیرگل هستند و تقریباً در سال سوم پس از پیوند شروع به گلدهی می کنند. گلدهی این گونه به طور متوسط از 21 فروردین شروع می شود و در 26 فروردین در اکثر مناطق به پایان می رسد. به طور کلی رشد مغز از 30 تیر شروع می شود و میوه رسیده و از اواسط شهریور قابل برداشت است.نیاز سرمایی حدود 1200 ساعت زیر 7 درجه است. فصل زمستان قاعدتا نهال پسته پایه اکبری برای مناطق سردسیر توصیه می شود و این نوع بیشتر از گرما رنج می برد. بهترین فاصله کاشت نهال پسته پایه اکبری 6 متر بین ردیف و 4 متر در ردیف است و بهتر است نهال های نر و ماده بیشتر از رقم متفاوت انتخاب شود تا مشکل آلایندگی این گونه به وجود نیاید. از هر درخت بالغ پسته پایه اکبری حدود 20 کیلوگرم و 8 تن در هکتار باردهی باید انتظار داشت. میزان آبیاری نهال پسته پایه اکبری با فصول مختلف سال و آب و هوای مختلف متفاوت است و به طور متوسط دو لیتر آب در روز را فصل بهار و روزانه 3 لیتر در فصل تابستان باید در نظر گرفت.
پسته پایه اکبرینهال بادام پسته پایه بادامی از بهترین پایه های ایرانی محسوب می شود، این نهال پسته پایه بادامی مقاوم به سرما بوده و همچنین برای مناطق گرمسیری نیز مناسب است، این نهال پسته که پسته پایه بادامی نام دارد مقاوم به آفات می باشد که توسط نهالستان رویال نهال عرضه میگردد.
پسته پایه بادامینهال پسته پایه بنه از پایه پسته وحشی کوهستانی است که مناسب جهت پیوندی می باشد، این نهال پسته مناسب برای پوشش های جنگلی بوده و مقاوم در برابر بی آبی ست. بنه درختی در مناطق نیمه خشک کوهستانی به شمار می رود. نام های دیگر این درخت در ایران درخت پسته وحشی و درخت سقز است. نهال بنه به وضوح به خشکی مقاوم است. ارتفاع این درخت بین 3 تا 7 متر بوده، میوه آن دانه ای روغنی، سفت، کوچک است که قبل از رسیدن به رنگ صورتی و سپس قرمز می شود و وقتی پوست میوه می رسد سبز می شود. از آنجایی که درخت پسته بومی مناطق گرم و خشک است باید نور زیادی داشته باشد. خاک باید ماسه، رس و سبک باشد. این درخت از طریق بذر تکثیر می شود.
پسته پایه بنهنهال پسته پایه یو سی بی وان رقمی آمریکایی است که دارای پایه کشت بافتی می باشد، رشد این درخت بسیار سریع الرشد است و مقاوم به انواع بیماری هاست، محصول بیشتر نسبت به سایر ارقام هم نوع دارد، پیوند از سال اول صورت میگیرد، این نهال توسط نهالستان رویال نهال به فروش می رسد.
پسته پایه یو سی بی وان (آمریکایی)قبل از خرید نهال پسته باید بدانید که نهال پسته از جمله نهالهای مناسب مناطق معتدل و گرم نهال پسته میباشد، امروزه کاشت آن در مناطق سردسیر و نیمه سردسیر رواج پیدا کرده ولی کیفیت آن مشابه پستههای مناطق گرمسیر نخواهد شد، کیفیت مغز پایین خواهد آمد و حتی درصد پوکی مغز بالا میرود. در کشور ما یکی از پرطرفدارترین و پرفروشترین نهالها، نهال پسته میباشد از جمله مهمترین نهالها: اکبری، احمد اقایی، بادامی، فندوقی، زرندی و... میباشد. پسته از جمله میوههایی میباشد که دارای خواص درجه یکی میباشد، بسیار مفید برای تنظیم فشار خون، درمان دیابت، اولین بهترین درمان برای کم خونی استفاده از پسته میباشد.
1. از جمله مهمترین مسائل در احداث باغ پسته و موفقیت در حیطه باغ دارای انتخاب رقم مناسب است.
2. احداث باغ پسته در واقع سرمایه گذاری به صورت بلند مدت به حساب میآید و مستلزم صرف وقت و هزینه است و اگر رقم پایه، پیوندک آن مناسب نباشد زحمات چندین چند ساله یک باغدار هدر میرود.
3. قبل از اقدام به کاشت نهال پسته باید از شرایط آب و هوایی محل احداث باغ پسته اطلاعات کافی داشته باشید در حالت کلی نهال پسته سازش خوبی با کم آبی و شوری دارد در واقع از گزومورفی خوبی برخوردار است. و خیلی مناسب مناطق سردسیر نمیباشد. کشت نهال پسته بیشتر در مناطق گرم و حتی خشک توصیه میشود. ریشه نهال پسته رشد عمیقی دارد نفوذ خوبی در خاک دارد بنابراین خاک باید قابلیت نفوذ داشته باشد.
شروع باردهی نهال پسته از سال دوم پیوند میباشد. کاشت نهال پسته در مناطقی که سطح ارتفاع از دریای آزاد حدود 1000 بیشتر باشد توصیه نمیشود. از جمله بهترین ارقام پسته پایه بادام زرندی میباشد که به توضیحات راجب این پسته میپردازیم، نهال پسته پایه بادام زرندی قابلیت این را دارد که اکثر ارقام روی ان پیوند شوند.
از جمله عوامل تعیین کننده قیمت نهال پسته با توجه به ویژگیهای اساسی آن رقم تعیین میشود و با توجه به اینکه نژاد ایرانی خارجی، پایه بلند یا کوتاه باشد، قیمت متغییر است. حتی سن نهال در قیمت ان تاثیر دارد. نهالهای پسته پاکتی با سن 1 و 2 به فروش میرسد که نهالهای دو ساله از قیمت بیشتری نسبت به یکساله برخوردارند.
با توجه به اینکه رشد ریشه نهال پسته بصورت عمودی و میخی میباشد، سپس سایز نایلون یا گلدان که ریشه نهال پسته دران قرار میگیرد باید متناسب باشد در مواردی که سایز نایلون کوچک باشد و ریشه از زیر نایلون خارج شده باشد و دچار اسیب دیدگی شده باشد، احتمال اینکه گیرایی ان پایین بیاید به شدت زیاد میباشد. لذا قبل از خرید نهال پسته حتما به سالم بودن پسته توجه کنید. در بین دسته بندی قیمت نهال پسته، نهال پسته آمریکایی هیبریدی از قیمت بیشتری نسبت به پایههای ایرانی برخوردار است.
شاید بسیاری از شما هنگام خرید نهال پسته با قیمت های مختلف نهالستان ها روبرو شوید اگر خرید نهال پسته را از مراکز معتبر نمایید می توانید با خیال آسوده اقدام به احداث باغ پسته نمایید.نهال پسته پایه ایرانی قیمت های خیلی پایین تری نسبت به پایه های خارجی دارند اما ارقام پیوند خورده روی پایه های خارجی به نسبت قیمت های بالایی دارند.
نهال پسته پایه ایرانی امروزه برای احداث باغات سنتی پسته استفاده می شود و به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر خشکسالی فروش قابل توجهی دارد به همین دلیل به خصوص در مناطق گرمسیر از این پایه جهت احداث باغات تجاری استفاده می کنند اما برای احداث باغات مدرن پسته می توان از پسته های پایه آمریکایی استفاده کرد زیرا پایه رویشی پسته نسبت به آفات و بیماری ها مقاوم است همچنین این پایه بعد از پیوند سریع تر در مرحله باردهی قرار می گیرد.
در هنگام احداث باغ پسته توجه داشته باشید اگر برای باغات شخصی قصد خرید نهال پسته را داشته باشید پسته پیوندی را انتخاب نمایید اما اگر هدف شما از خرید نهال پسته احداث باغات تجاری پسته باشد می توانید ارقام پایه را تهیه نمایید و یک سال بعد از انتقال به زمین اقدام به پیوند نهال نمایید زیرا پسته پیوندی ممکن است درصد خطای بالایی داشته باشد.
به دلیل اینکه ظاهر ان کشیده میباشد بادامی نام گذاری شده و منشا نهال پسته بادامی زرند ،شهر زرند کرمان میباشد.
1. مقاوم به شوری
2. مقاومت در برابر کم آبی
3. مقاوم به آفات
4. مقاومت در برابر بیماریها
5. مقاوم در برابر تنشهای محیطی
6. رشد قابل توجهی دارد و از همه مهمتر قابلیت پیوند اکثر ارقام آن وجود دارد.
در نتیجه بهترین پایه برای پیوندزنی روی نهال پسته پایه بادامی زرند میباشد.
از جمله ارقامی میباشد که الزامی است حتما ارقام پایه نر و ماده کنار هم کاشته شوند تا باردهی در بیشترین حالت خود باشد، بنابراین در کنار هر 10 نهال پسته ماده یک نهال نر نیز بکارید حتی تعداد نهالهای نر بیشتر نیز میتواند باشد برای انجام بهتر عمل گرده افشانی رعایت فاصله مناسب کاشت پسته بسیار حائز اهمیت است. فضای کافی وجود داشته باشد. فاصله استاندارد کاشت نهال پسته حدود 4 * 4 میباشد. قد نهال بستگی به رقم مورد کشت و رسیدگی و شرایط آب و هوایی و کوددهی و هرس متفاوت میباشد ولی بطور میانگین میتوان 2/5 الی3 متر در نظر گرفت.
نور کافی برای نهال پسته امری حائز اهمیت است چرا که پسته هم نیاز گرمایی و هم نیاز سرمایی دارد. اگر نهال پسته در معرض نور کافی قرار گیرد باردهی ان دو چندان میشود. PH مناسب برای کاشت نهال پسته بین 7 تا 8 میباشد. بسیار شور دوست میباشد. خاکهای خنثی و شور برای کاشت پسته مناسب است.
بهترین تایم کاشت نهال پسته تایم خواب آن میباشد در مناطق گرمسیر میتوان ان را در فصل پاییز کاشت دقت داشته باشید قبل از رسیدن ایام سرما ریشه نهال پسته با محیط رشد جدید سازگاری پیدا میکند در غیر این صورت در گیرایی نهال خطا به وجود میآید.
در توضیحات بالا اشاره کردیم که نهال پسته مقاوم به کم آبی است ولی در شرایط کم آبی نهال تنها زنده میماند و خشک نمیشود لذا نباید انتظار باردهی بالایی داشته باشید. حتی در شرایط کم آبی رشد ان نیز کند میشود. لذا در هنگام احداث باغ پسته باید برنامه آبیاری منظم برای نهال پسته داشته باشید تا ضمن رشد سریع نهال محصول خوبی برداشت کنید. آبیاری به موقع باعث حفظ رطوبت خاک شده و شرایط را برای رشد مناسب ریشه و در نهایت نهال فراهم می کند.
اتخاذ تصمیمات مناسب برای یک ابیاری منظم نیازمند آگاهی دقیق از نیاز ابی نهال و به اجرا در اوردن بهترین سیستم ابیاری میباشد. بهترین روش آبیاری نهال پسته ابیاری قطرهای میباشد. اولین مزیت این ابیاری صرفه جویی در مصرف اب در مناطق کم اب میباشد در روش سنتی ابیاری غرق ابی نمیتوان میزان آبیاری را کنترل کرد ولی در ابیاری قطرهای کنترل میزان آبیاری راندمان بهتری دارد.
آبیاری منظم و به اندازه مهمترین عامل در میزان محصول دهی نهال پسته می باشد، تنشهای خشکی ایجاد شه در اثر کمبود بیش ازحد اب باعث خشکیدگی برگها و ریزش انها، خشکیدگی سرشاخه، کوچکی برگها، اختلال در فرایند فتوسنتز میشود. در صورت کمبود شدید اب نهال پسته دچار افتاب سوختگی میشود و نهایت کل نهال خشک میشود. اگر تنشهای خشکی شدید باعث ترک برداشتن پوست تنه نهال و جدا شدن کامل پوست ان میشود. همه مراحل رشد نهال پسته حساسیتهای آبی خاص خود را دارند.
وزن و اندازه میوه پسته و مقدار باردهی در هکتار به نحوه ابیاری و رسیدگی با غدار بستگی دارد. توجه داشته باشید افراط در ابیاری یا ابیاری در زمان نادرست باعث ترک پوست سبز شده و زود خندانی پسته را باعث میشود. به گفته محققان شرکت تولید و اصلاح نهال رویال آبیاری به اندازه کافی در اواخر بهار بخصوص تیر ماه بیشترین اثر را در کیفیت مغز کاهش میزان پوکی مغز و حتی ابتلای مغز به آتوکسین را صفر می کند. این نظریه حاصل سالها تحقیق و تجربه میباشد و باغدار عزیز با رعایت این مسائل باغی با تناژدهی بالا و سودمند خواهد داشت.
نهال پستههایی که بین 1 تا 3 ساله هستند دفعات آبیاری از 6 تا 10 روز یکبار متغییر میباشد. نهال پستههایی که بین 3 تا 6 ساله هستند دفعات آبیاری از 10 تا 20 متغییر میباشد. نهال پستههایی که 6ساله و بالاتر هستند دفعات آبیاری 1 ماه میباشد.
ویژگی نهالهای پسته دیرگل این که زمان بیشتری احتیاج دارند که به بار بنشیند و با دیگر نهالهای پسته زودگل حدود یک هفته باردهی متفاوتند. نهال پسته دیرگل نیاز سرمایی دارد که اگر این نیاز سرمایی برطرف نشود باردهی ان دچار مشکل می شود و دچار کاهش عملکرد میشود.
شما را به تماشای ویدیویی از پسته دعوت میکنیم
برای مشاهده عکس های پسته روی (عکس نهال پسته) کلیک کنید
نهال پستههای زود گل مناسب آندسته از مناطقی میباشند که زمستانهای معتدلی دارند و سریع به باردهی میرسند. پستههایی که زود گل میباشند نسبت به نهالهای پسته دیر گل باردهی بالایی دارند چرا که زودتر به مرحله گلدهی می رسند.
از جمله بهترین و معروف ترین پستههای زودبازده پسته ممتاز میباشد، این رقم نیاز سرمایی کمتری دارد و حدود 550 ساعت کافی میباشد و جز ارقام زود گل و پر محصول میباشد.
از جمله نهالهای دیرگل و دیر بازده پسته اکبری میباشد. نهال پسته اکبری برای باردهی نیاز سرمایی دارد و اگر نیاز سرمایی آن برطرف نشود باردهی دچار مشکل میشود. برای همین کاشت ان در مناطق نیمه سردسیر مناسب است. نیاز سرمایی پسته اکبری بین۸۰۰ تا ۱۲۰۰ میباشد. لذا توجه کنید هنگام کاشت نهال پسته اکبری به اقلیم منطقه خود توجه کنید و در صورت توانایی تامین نیاز سرمایی نهال اقدام به کاشت کنید.
موجود بودن ارقام دیرگل و زودبازده نهال پسته شرایط کاشت ان در مناطق نیمه گرمسیر و نیمه سردسیر را فراهم کرده چرا که ارقامی که دیرگل هستند برای کاشت در مناطق نیمه سردسیر مناسبند و ارقام زودگل برای کاشت در مناطق نیمه گرمسیر این مزیت باعث شده باغداران بتوانند نهال مناسب اقلیم منطقه خود را انتخاب کنند.
برای احداث باغ پسته هکتاری و متراژ بالا بهتر است ابتدا پسته پایه را در زمین بکارید سپس ریشه نهال که خوب با زمین سازگار شد سال دوم به بعد پیوند انجام دهید. پستههای پیوندی هنگام حمل بصورت گلدانی و کاشت بصورت متراژ بالا درصد خطای بالایی دارند و امکان پیچیدگی ریشه وجود دارد. لذا میتوانید با کاشت نهال پایه داخل زمین خود سال دوم با ارقام اصلاح شده اقتصادی مثل پسته اکبری پیوند بزنید در این صورت هم گیرایی پسته خود را تضمین کردهاید هم باردهی و مقاومت بالایی در نهال پسته ایجاد میکنید.
پیوند نهال پسته پس از ۲ و ۳ سالگی امریست اجتناب ناپذیر، نهال پسته در تولید محصول نمیکند و نهال پسته ماده دانههای ریز و بیکیفیت تولید میکند که بازار پسند نیست. لذا بدیهی است که برای داشتن باغ پراز محصول پیوند نهال نهال پسته الزامی میباشد. با پیوند زدن نهال پسته ویژگیهای منفی نهال پسته را به ویژگی مثبت تبدیل خواهید کرد.
1. دارای رشد بالایی باشد.
2. دارای مقاومت بالایی باشد.
3. با پیوند سازگار مناسبی داشته باشد.
4. بالا پسته پایه قوی ومحکم باشد.
5. مقاومت آن در برابر بیماری و آفات بالا باشد.
1. پیوند لولهای
2. پیوند شکمی
3. پیوند اسکنهای
پایه: بخش پایینی پیوند را پایه گویند که ریشه اصلی به حساب میآید.
پیوندک: بخش بسیار کوچکی از آوند آبکش و یا شاخه که روی پایه در شرایط خاص پیوند زده میشود. و تشکیل دهنده اندام هوایی است. پیوندک را از بخش زاینده نهال مادر میگیرند.
در پیوند لولهای از لایه زاینده درخت مادری پوست استوانهای شکل را جدا میکنند و این پوست را به قسمت بالایی نهال که پوست آن به اندازه پیوندک جدا شده پیوند زده میشود. اندازه پیوندک در این نوع پیوند نزدیک 2 سانت میباشد. پیوندک استوانهای باید شامل حداقل یک جوانه باشد. یکسان بودن اندازه پایه و پیوندک بسیار حائز اهمیت است.
یا پیوند T به این صورت است که جوانه به همراه پوست یا همان پیوندک را از درخت مادری جدا کرده و پایه را که به حالت T برش داده، جوانه را داخل ان قرار داده و چسب میزنید.
تنه پایه را برش دهید و شکاف عرضی در ان ایجاد کنید این شکاف توسط ابزار اسکنه زن انجام میشود در این حالت پایه آماده پیوند میشود سپس شاخهای که دارای جوانه میباشد پایین ان را مورب برش داده که از یک طرف دارای پوست باشد و داخل شکاف ایجاد شده قرار داده و چسب پیوند زده میشود.
1. واریتههای قدیمی را به واریته جدید تبدیل می کند.
2. اصلاح باغ
3. از ریشههای که برابر بیماری و آفات مقاوم هستند استفاده میشود.
4. استفاده از پایههایی که برابر سرما یا یخزدگی مقاوم هستند(پستههای مناسب مناطق سردسیر)
5. استفاده از پایههای که حالت پاکوتاهی به نهال پسته میدهند.
6. استفاده از پیوند باعث تسریع روند میوهدهی میشود.
برای اینکه رشد نهال پسته مناسب باشد و میزان باردهی آن بالا باشد حداقل در سال 2 بار کوددهی لازم است. بهتر است کود حیوانی بویژه کود گاوی را در فصل پاییز استفاده کنید و کود هیومیک اسید را در فصل بهر که فصل رویش میباشد.
از جمله بیماریهای شایع پسته می توانیم به پسیل و یا حتی شیره خشک اشاره کنیم، پسیل حشرهای بسیار ریز میباشد که به مغز میوه پسته میزند و ...... گیاهی را جذب کرده و کیفیت محصول را به کل پایین میاورد. این حشره مواد جذب کرده به صورت قند دفع میکند که خشک شده و حالت شکر مانند به میوه میدهد.
پسیل پسته در حالت شدید خسارت جبران ناپذیری وارد میکند. باید دقت کنید برای مبارزه با این آفت از سموم کم خطر مثل تیرمات استفاده کنید.
با در نظر گرفتن فاصله کاشت نهال پسته که 4 * 4 میباشد در هر هکتار حدود 630 نهال پسته میتوان کاشت با توجه به این رقم حدود 4 الی 5 تن باردهی پسته در هکتار میباشد. توجه داشته باشید که عملکرد پسته بستگی به میزان رسیدگی باغدار دارد. در شرایط عالی رسیدگی میزان باردهی بیشتر هم میشود.
برای خرید نهال پسته شناسنامه دار و دارای گواهی سلامت و اصالت و مشاوره با کارشناسان این مجموعه با روابط عمومی شرکت رویال نهال در تماس باشید. تا نهال مناسب اقلیم منطقه خود را خریداری کرده و به سوددهی مورد نظر خودتان برسید.
هنگام خرید نهال پسته دقت داشته باشید که همه ی قسمت نهال سالم باشد و حتما ریشه نهال پسته در خاک باشد و بدون پیچ خوردگی و گره باشد سن نهال پسته بسیار مهم می باشد زیرا نهال پسته سن بالا دچار پیچ خوردگی می شود و در گیرایی صفر می شود نهال پسته حتما باید دارای گواهی بهداشت و عاری از هر گونه آفات و بیماری باشد.جهت خرید نهال پسته سالم و عاری از هرگونه آفات و بیماری ها می توانید از نهالستان های بزرگ و معتبر چون رویال نهال اقدام نمایید.
ارسال انواع نهال به سراسر کشور از طریق پایانه مسافربری
نهال های نهالستان دارای ضمانت بازگشت وجه و نهال می باشند
در صورت خرید نهال، نهالستان فاکتور رسمی برای شما صادر میکند
از طریق شبکه های اجتماعی به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم