پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
گل محمدی بی خار یکی از بهترین انواع گل محمدی است. این نوع درختان کوچک به دلیل نداشتن خار، برداشت گل را تسهیل می کند و از همه مهمتر آسیبی به دست افراد نمی رساند و به همین دلیل محصولات به دست آمده از بوته گل محمدی بی خار را می توان به صورت کاملاً بهداشتی برداشت کرد. از این درخت جوان اغلب برای استخراج گلاب و مصارف دیگری مانند تهیه مربا، استخراج اسانس و غیره استفاده می شود. در مورد روش کاشت و نوع خاک مناسب برای کاشت گل رز باید گفت که خاک های شنی و زهکشی شده بهترین نوع خاک برای بهترین رشد این نهال هستند. گل محمدی بی خار در آب و هوای خشک، خنک و نیمه خنک که تابستان های نسبتاً معتدلی دارند به خوبی رشد می کند. بنابراین در شهرهای مرکزی ایران به وفور کاشته می شود. این نهال به خشکی، کمبود آب و شوری خاک مقاوم بوده و منافع اقتصادی زیادی برای باغداران به همراه خواهد داشت. نگهداری گل محمدی بدون خار نسبت به سایر انواع نهال آسان تر است و عملکرد آن ارزان تر است. این موارد باعث بازارپسندی بالای این رقم نهال شده است.
گل محمدی بی خارمعمولاً گل محمدی در دو مرحله هرس می شود. هرس اول در ماه بهان که گیاه در خواب زمستانی است و هرس دوم بعد از برداشت گل و اواخر خرداد انجام می شود. به طور عمده تکثیر گل محمدی با روش هایی مانند قلمه زدن و کاشت بذر انجام می شود. اگرچه این گل خوشبو و خوش رنگ می تواند در انواع خاک رشد کند، اما توصیه می کنیم از خاک لومی شنی استفاده کنید. این خاک تمام املاح و مواد معدنی مورد نیاز گیاه را دارد. به همین دلیل بیشترین عملکرد رشد نهال را در این خاک شاهد خواهیم بود. برای کاشت قلمه چالگود سه تا چهار اینچی (چاله حفر شده برای کاشت نهال) ایجاد کنید و پس از کاشت به آرامی خاک اطراف ریشه را فشار دهید. خانواده گل محمدی به ویژه خانواده گل سرخ یکی از قدیمی ترین گونه های گیاهی است و بیشتر این گل ها به صورت خود به خود در تمام نقاط جهان رشد کرده اند. می گویند اروپایی ها این گل معطر را از سوریه به اروپا آوردند و پس از آن در سراسر جهان کشت شد. اکنون این نهال در اکثر مناطق ایران می روید. اما بهترین نهال گل محمدی دیم در کاشان، برزک و قمصر می روید. به طور کلی سرما آسیب جدی به گل رز وارد نمی کند. این امر باعث شده است که خرید نهال گل محمدی دیم بسیار رایج شود. خوب است بدانید که گیاه گل محمدی دیم به طور معمول یک بار در سال شکوفا می شود. اما با توجه به اینکه ایران چهار فصل دارد، این نهال را می توان در نقاط مختلف و در شرایط مختلف کاشت.
گل محمدی دیمزیبایی منحصر به فرد گل محمدی و خاص استثنایی و رایحه دوست داشتنی آن زبان زد خاص و عام است. گل محمدی از خانواده ROSECEAE میباشد. گلهای محمدی دارای رنگ صورتی و بنفش میباشند. نام علمی گل گلاب یا گل محمدیrosa می باشد. نهال چند ساله آن درختچهای متوسط قد می باشد.
درختچه ان دارای شاخه های تیغ دار گل دهنده بوده و برخی ارقام شاخه های بدون تیغ نیز دارند. شکل ظاهری گلها بسیار خوش رنگ بوده که حدود ۳۳ گلبرگ شبیه و بسیار یکنواخت پشت سر هم قرار گرفتند.
درختچه ان دارای شاخه های تیغ دار گل دهنده بوده و برخی ارقام شاخه های بدون تیغ نیز دارند. شکل ظاهری گلها بسیار خوش رنگ بوده که حدود ۳۳ گلبرگ شبیه و بسیار یکنواخت پشت سر هم قرار گرفتند.
زمان گلدهی با توجه به اقلیم منطقه مورد کشت نهال گل محمدی متفاوت است. زمان گلدهی از اردیبهشت شروع شده و تا تیرماه ادامه دارد. گلدهی نهال از هرتایمی که شروع شده شود حدود ۲۵ تا ۳۰ روز طول میکشد. از زمان باز شدن گل در عرض یک روز باید چیده شود، چون دوام زیادی ندارد و ممکن است سریع رنگ خود را از دست بدهد و کیفیت لازم را نداشته باشد. بهترین زمان برداشت گل محمدی صبح زود و قبل از تند شدن آفتاب می باشد.
از سال دوم کشت قابل برداشت و اقتصادی می شود و فاکتورهای زیر در میزان عملکرد گل محمدی تاثیر دارد. میزان آن از ۱ تا ۸ تن در هکتار متغیر است در شرایط عالی رسیدگی می تواند بیشتر نیز باشد. معمولا از هر 4 کیلو گل یک کیلو گل خشک به دست می آید.
1. کاشت نهال گل محمدی به صورت دیم: درست است که نهال گل محمدی در برابر خشکی مقاوم است و در بعضی مناطق کشور به صورت دیم کاشته می شود و آبیاری آن فقط توسط بارندگی سالانه می باشد ولی در صورت کاشت ان به صورت دیم باردهی آن نسبت به کشت ابی پایین است.
2. تراکم کشت: در سالهای اولیه کاشت تراکم کاشت باعث بیشتر بودن محصول میشود ولی در دراز مدت اگر تراکمی کشت گلستان بالا باشد احتیاج به رسیدگی بالا دارد و در عرض 8 سال به دلیل تراکم پاجوش درختچه ضعیف شده و باردهی کاهش می یابد. بهتر است هر ساله با بیرون آوردن پاجوش های اضافه به نظم و باردهی با خود کمک کنید .
3. سن بوته: سن نهال وابستگی زیادی به میزان باردهی آن دارد نهال ۵ ساله گل محمدی در اوج باردهی خود قرار دارد و بعد از آن تقریباً باردهی ثابت میشود.
4. کیفیت خاک: کیفیت خاک و اقلیم مورد کشت در میزان باردهی و کیفیت محصول تاثیر بسزایی دارد چرا که بازدهی گل محمدی در منطقه معتدل به سردسیری بهتر است، در مناطق با سطح ارتفاع بالا از سطح دریا کیفیت گل محمدی وصف ناپذیر است.
5. میزان رسیدگی: میزان رسیدگی باغدار نیز تاثیر به سزایی در میزان باردهی گل محمدی دارد. رسیدگی شامل تمام عملیات آبیاری، شخم زمین، کوددهی، هرس علف های هرز و دفع آفات میباشد با انجام هر یک از این کارها به نحو احسن باردهی گلهای محمدی خود را تضمین کنید.
6. فاصله کاشت نهال گل محمدی: فاصله کاشت نهال گل محمدی ۲ در ۳ می باشد رعایت این فاصله الزامی است چرا که این بوته دارای پاجوش هایی می باشد که هر ساله رشد می کند. برای جلوگیری از بی نظم شدن و ضعیف شدن نهالها حتما باید فاصله مناسب کاشت رعایت شود. فاصله مناسب کاشت باعث افزایش عملکرد نهال در هکتار شده و عدم رقابت نهال برای جذب مواد مغذی از خاک را باعث میشود. حذف علف های هرز و نامناسب شدن موقعیت برای زمستانگذرانی عوامل بیماری را شامل می شود. تهویه باغ گل محمدی به صورت عالی خواهد بود و نور کافی به تمام نهال های گل گلاب میرسد.
شما را به تماشای ویدیویی از گل محمدی دعوت میکنیم
برای مشاهده عکس های گل محمدی روی (عکس نهال گل محمدی) کلیک کنید
سطح ارتفاع مناسب کاشت نهال گل محمدی تا ارتفاع ۱۹۰۰ میباشد. این رقم در ارتفاعات بالا کیفیت و کمیت بهتری دارد. ولی سازگاری نهال گل محمدی با اکثر شرایط آب و هوایی تحسین برانگیز است. در مناطقی که تابستان های گرم و خشک دارند و حتی مناطق معتدل و سردسیر توانایی رشد و باردهی دارد. در حالت کلی نهال گل محمدی مقاوم به سرما، گرما، عدم وجود کود یا حتی مواد مغذی می باشد مقاومت آن در برابر کم آبی زبان زد است.
در دوران بلوغ ارتفاع نهال گل محمدی به حدودا5/1 تا 2 متر میرسد این سطح ارتفاع کار را برای چیدن گل بسیار سهل و آسان می کند هرس های مناسب برای تنظیم ارتفاع نهال بسیار کاربردی است.
میوه تولیدی گل محمدی دارای خواص بسیار زیادی میباشد که در طب سنتی استفاده های زیادی دارد پس از اینکه گل برگ ها شروع به ریزش کردند میوه این نهال نمایان خواهد شد شکل ظاهری میوه گرد بوده و حدود ۵ سانت اندازه آن می باشد دمنوش حاصل از این میوه طرفداران زیادی داشته و خواص بی نظیر آن ثابت شده است.
عمر نهال گل محمدی حدود ۴۰ سال برآورد شده است ولی عمر مفید تولید گل حدود ۲۵ تا ۳۰ سانتی میباشد. سن اقتصادی نهال رابطه مستقیمی با نحوه رسیدگی به نهال توسط باغدار دارد.
منشا نهال گل محمدی ایران می باشد حدود ۲۳ هکتار باغ گل محمدی در ایران وجود دارد که ایران را تبدیل به اولین و بزرگترین مرکز تولید و عرضه گل محمدی در جهان کرده است به دلیل خواص درمانی که دارد امروزه در اکثر مناطق دنیا مثل بلغارستان، ترکیه و هلند کشت می شود.
با توجه به این که در آمد حاصل از پرورش نهال گل محمدی بسیار بالا توصیه می شود افرادی که به دنبال سود عالی از باغداری هستند می توانند اقدام به احداث باغ گل گلاب نمایند. پرورش و احداث باغ گل محمدی شروع یک تجارت شگفت انگیز و جذاب در زمینه تولید گیاهان دارویی می باشد. علاوه بر سود اقتصادی پرورش گیاهان دارویی همچون گل محمدی خدمت به سلامت بشریت محسوب می شود.
1. مقاومت خوبی در در مقابل گرما و سرما دارند.
2. کاربرد گسترده ای از جمله اسانس، گلاب، عطر، مربا و گلبرگ خشک دارد.
3. فواید آن برای آرامش اعصاب، بی خوابی، ناراحتی و بهبود تمرکز ثابت شده است.
4. از روغن حاصل از گل محمدی برای درمان و تسکین دردهای عضلانی و مفصلی استفاده می کنند.
5. امکان کاشت و دیم آن وجود دارد.
6. از جمله نهالهایی است که مقاومت خوبی در برابر کم آبی دارد.
7. در زمینهای سنگلاخی امکان رشد دارد.
8. مقاومت آن در برابر شوری بسیار قابل تحسین است.
نکته: با توجه به ذکر اینکه گل محمدی مقاوم به کم آبی و شوری است در صورت کاشت به صورت آبی و کاشت در زمین هایی که خاک لومی شنی دارند عملکرد بهتری خواهد داشت.
گل محمدی نور زیادی احتیاج دارد. در اکثر شرایط آب و هوایی میتواند رشد کند از منطقه سردسیر گرفته تا معتدل و گرمسیر.
گل محمدی برای گلدهی به دمای ۲۵ درجه سانتی گراد و رطوبت بالای ۵۰ درصد نیاز دارد برای عملکرد بهتر، دمای شب حدود ۵ درجه با روز متفاوت باشد. دماهای ذکر شده برای جوانه زنی و گل دهی نهال گل محمدی الزامی می باشد. برای گلدهی بهتر در مکان هایی که سایه دارند کشت نشود.
خاکهایی که لومی شنی می باشند و PH ۶ تا ۸ برای رشد نهال گل محمدی بسیار مناسب است. رشد نهال در خاکهایی که بافت سبک تری دارد موفق تر است. پرورش نهال های گل محمدی در مناطقی که کمی شیب دار می باشند درست است گل محمدی مقاوم به شوری و خاک هایی که سنگلاخی میباشند، هست ولی در صورتی که در مناطق با خاک های غنی از مواد مغذی کاشت شود دارای باردهی و عملکرد بهتری خواهد بود.
خاکهایی که بافت سنگینی دارند و سرشار از خاک رس میباشند زهکشی نامناسبی داشته و ممکن است ریشه نهال دچار خفگی و پوسیدگی شود. توجه داشته باشید برای اینکه خاک محل پرورش نهال گل محمدی را در شرایط مطلوبی قرار دهید می توانید اصلاح خاک انجام دهید بستر هایی که خاک رسی دارند کمی ماسه مخلوط کنید و بسترهای خیلی سنگلاخی را با خاک رس اصلاح کنید همچنین می توانید کود حیوانی را با خاک مورد نظر مخلوط کنید تا راندمان رشد ریشه نهال گل گلاب بهتر شود.
در سال اول کشت نهال گل محمدی به طور منظم هر هفته یکبار به میزان ۲۵ تا ۳۰ لیتر آب نیاز دارد تا ریشه رشد و گیرایی آن با خطا مواجه نشود پس از افزایش سن نهال به دو و سه سالگی نیاز آبی کمتر شده و دفعات آبیاری کاهش پیدا میکند و آبیاری به ۱۵ روز تنزل میکند. مقاومت نهال گل محمدی برای کم آبی به دلیل ریشه های عمیق می باشد که می تواند در عمق خاک نفوذ کند و از آبهای زیرزمینی استفاده کند در صورت کاشت نهال گل محمدی به صورت دیم میانگین بارش سالانه باران بایستی از ۵۵۰ میلی لیتر بیشتر باشد.
توجه داشته باشید که نهال های گل محمدی مقاوم به کم آبی است و به صورت دیم نیز کشت میشود ولی در صورت کاشت این نهال به صورت آبی و آبیاری منظم آن کیفیت راندمان رشد و عملکرد نهال بسیار بهتر از دیم خواهد بود. افراط و تفریط در آبیاری باعث ایجاد تنش در نهال شده و رشد آن را کند و باعث پژمردگی نهال میشود. افراط در آبیاری نهال گل محمدی به ویژه در زمان گلدهی باعث ریزش گلبرگ ها و حتی تغییر رنگ آنها و کاهش میزان اسانس و غلظت گلاب حاصل از آن می شود. در حالت کلی رعایت تعادل آبیاری نهال گل محمدی گلاب از ارکان مهم پرورش این نهال محسوب می شود.
قبل از انجام عمل کوددهی بهتر است آزمایش خاک صورت بگیرد تا کمبود عناصر خاک مشخص و با توجه به این کمبود از عناصر مختلف برای جبران این کمبود استفاده گردد. کمبود عناصر در برگهای نهال به طور کامل مشهود است و از علائم ایجاد شده روی برگ ها نیز می توان پی به کمبود خاک برد. در حالت کلی برای هر یک هکتار زمین حدود ۶۵ کیلو ازت، ۸ کیلو فسفر، ۳۶ کیلو پتاسیم و مورد نیاز است.
هنگام آماده سازی زمین و شخم آن بهتر است به ازای هر هکتار حدود ۱۰ تن کود گاوی با خاک مخلوط شود در این صورت راندمان رشد، ریشه نهال در نتیجه باردهی نهال بهتر و بیشتر می شود.
بهتر است در فصل بهار که فصل رویش می باشد از کودهای کامل و محرک های رشد و یا کود هایی مثلNPK و هیومیک اسید استفاده نمود. کود هیومیک اسید باعث بهبود جذب مواد مغذی ریشه از خاک می شود. کود NPK دارای مقادیر فسفر، پتاسیم و نیتروژن می باشد که3 عنصر اصلی رشد است.
یکی از مسائل حاضر حائز اهمیت در پرورش این نهال هرس مناسب آن می باشد همانطور که می دانید نهال گل محمدی قبل از گلدهی، دوره استراحت و خواب را سپری میکند ، مناطقی که سردسیر هستند این نهال به طور کاملا خودکار این دوره را سپری میکند ولی در مناطق گرمسیر با هرس خواب مصنوعی را بدان القا میکنند.
از مزایای دیگر هرس فرم دهی، اندازه مناسب نهال و حذف قسمت های شکسته یا مریض نهال و تربیت نهال و همچنین با هرس جوانه های انتهایی تحریک رشد صورت گرفته و باردهی بهتر و با کیفیت تر خواهد بود.
از لحاظ اقتصادی بهترین روش برای تکثیر نهال گل محمدی، پاجوش خوابانیدن و قلمه زدن می باشد. از جمله روش های رایج که در تکثیر گل محمدی استفاده میشود قلمه زدن میباشد. زمان قلمه زنی بهتر است در زمان خواب نهال و قبل از بیدار شدن از خواب زمستان انجام دهید. ضخامت قلمه بهتر است بین 5 تا10سانتی متر باشد و طول آنها حدود 30تا40 سانت ،بهتر است ریشه نهال را آغشته به هورمون ریشه زایی کنید تا گیرایی نهال تضمین شود. قلمه گرفتن در زمان خواب نهال، گلدهی نهال را حدود یک سال به جلو می اندازد. قلمه گرفتن از نهال گل محمدی کاری راحت و در عین حال تخصصی می باشد لذا با رعایت اصول این کار از آسیب به نهال جلوگیری کرده و گیرایی نهال را تضمین کنید.
جز ارقام خود گرد افشان می باشد و لذا اندام نر و ماده روی یک پایه قرار دارند.
بعد از آماده سازی زمین اقدام به حفر چاله نمایید فاصله چاله ها را حدود ۲ در ۳ در نظر بگیرید و عمق چاله را حدود ۷۰ در ۷۰ در نظر بگیرید کود حیوانی را با خاک داخل چاله مخلوط کرده و سپس ریشه را داخل گودال قرار داده و آن را با خاک پر کنید خاک اطراف نهال را پاکوب نمایید و بلافاصله بعد از کاشت نهال را آبیاری نمایید.
نکته: بهتر از حدود ۶ ماه قبل از کاشت نهال گل محمدی چاله ها را آماده کنید.
از جمله مهمترین آفات گل محمدی شته می باشد. در اوایل فصل بهار روی اندامهای هوایی شاخه و برگ ها و غنچه ها نمایان می شود. از طریق خرطوم خود شیره گیاهی را می مکد و با تولید ماده ای به نام عسلک که بسیار چسبنده است ظاهری شیره مانند به نهال می دهد. این آفت به سرعت انتشار می یابد. تخم های شته ها داخل شکاف و و شاخ و برگ ،زمستانگذرانی کرده و در بهار مجدداً ایجاد آلودگی می نمایند. رطوبت بالای نهال را برای ایجاد بیماری مستعد می کند. برای کنترل بیماری می توان از آفت کش استامی پراید استفاده نمود.
گلاب حاصل از گل محمدی برای درمان سوزش و قرمزی چشم بسیار موثر است. گل محمدی با دارا بودن ویتامین های b1 , b2, k ، تانن . بتاکاترون باعث مقابله با عفونت میشود.
دمنوش گل محمدی سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از ابتلای بدن به انواع بیماریها جلوگیری می کند. باعث پیشگیری از سرماخوردگی، آنفولانزا، گلودرد میشود. ویتامین c موجود در گل محمدی که در درمان بیماری های تنفسی بسیار موثر است. به دلیل خواص بیماری که دارد در روشنی پوست، کاهش ریزش مو، تنظیم عملکرد قلب، تنظیم عملکرد سیستم گوارش، تنظیم عملکرد سیستم عصبی، رفع سنگ کلیه، پاکسازی کبدی و بیماری های مربوط به استخوان تاثیر به سزایی دارد.
شرکت رویال نهال در صنعت کشاورزی با دارا بودن بیش از نیم قرن تجربه در زمینه تولید و اصلاح نهال، تولید نهال درجه یک شناسنامه دار و گواهی اصالت دارا در راستای کار خود قرار داده، این شرکت با به کارگیری نیروهای جوان مجرب و متخصص در زمینه خدمت به مشتری و رضایت آن گامی عظیم برداشته، این شرکت با دارا بودن مجوز از جهاد کشاورزی با مدیریت کاربلد و جوان مهندس آرمین قاسمی رضایت مشتری را در راستای کار خود قرار داده.
هنگام خرید نهال دقت نمایید از شرکت معتبر و دارای مجوز خرید انجام دهید تا در صورت بروز مشکل بتوانید پیگیریهای لازم را انجام دهید. برای خرید نهال گواهی دار میتوانید با روابط عمومی شرکت رویال در ارتباط باشید.
ارسال انواع نهال به سراسر کشور از طریق پایانه مسافربری
نهال های نهالستان دارای ضمانت بازگشت وجه و نهال می باشند
در صورت خرید نهال، نهالستان فاکتور رسمی برای شما صادر میکند
از طریق شبکه های اجتماعی به صورت ۲۴ ساعته پاسخگوی شما هستیم