آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

روشهای تکثیر نهال آلبالو

روشهای تکثیر نهال آلبالو

روش های تکثیر نهال آلبالو:

نهال آلبالو دارای ارقام مختلفی است که از نظر شرایط اقلیمی باردهی و کیفیت محصولات متفاوت است، البته ارقام نهال آلبالو تولید شده به روش بذری، پاجوش، هسته، خوابانیدن، پیوند، قلمه زنی و.....ممکن است از نظر عملکرد و ویژگی های ژنتیکی نهال موثر باشد.

1. کاشت بذری نهال آلبالو:

یکی از روش های سنتی و قدیمی تکثیر نهال آلبالو کشت بذری است که پرکاربردترین روش برای تولید انبوه ریشه های بومی برای کاشت می باشد. به این ترتیب بذرهای آسیاب شده را به مدت 8-6 هفته با دوره سرد شدن در یخچال نگهداری می کنند و با اولین نشانه جوانه زدن می توان بذرها را در گلدانی با اندازه مناسب قرار داد و روی آن را با خاک قوی و نرم پوشاند و با آبیاری خوب هنگام جوانه زدن به بستر بزرگتر پس از رشد جوانه ها به خاک اصلی منتقل کرد.

البته اگر در فصل پاییز بذر بکارید، به دلیل هوای سرد این فصل، بذرها می توانند نیاز سرمای طبیعی خود را برطرف کنند و با گرم شدن هوا در فصل بهار شروع به جوانه زدن و رشد کنند. در کاشت بذر ویژگی ها متفاوت است به این معنی که ممکن است ویژگی های برتر گیاه مادر در گیاه تازه تولید شده وجود نداشته باشد.

2. کاشت پاجوش نهال آلبالو:

به طور کلی در نحوه کاشت پاجوش باید اطراف درخت آلبالو را با استفاده از بیل به تدریج پاکسازی کرد و زمانی که خاک نرم شد پاجوش را با احتیاط از زمین جدا کرده و با عمق مناسب به گودال آماده شده منتقل کنید. و از خاک سبک و لومی پر کنید و آبیاری منطم آن را فراموش نکنید.

3. کاشت آلبالو به روش هسته:

تکثیر درختان آلبالو به روش هسته متداول ترین روش بعد از کاشت است، در این روش باید هسته آلبالو را با کمک دست از گوشت جدا کرد و با بزاق دهن تماس نداشت زیرا بزاق دهان از رشد جلوگیری می کند. سپس دانه های آلبالو را در ظرف حاوی کمپوست قرار دهید و با کمپوست مرطوب بپوشانید و این هسته را در دمای زیر 4 درجه سانتیگراد نگه دارید و مرطوب نگه دارید تا لایه خیس نشود.

بعد از فصل سرد زمستان، بذرها آماده کاشت نهال آلبالو در هوای آزاد هستند، در این مرحله عمق گودال حفر شده باید دو برابر شود و گودال با ماسه پوشانده شود تا از سفت شدن خاک جلوگیری شود.زیرا سختی زمین مانع از جوانه زدن هسته ها می شود.پس از دو ماه مرطوب نگه داشتن خاک، اولین جوانه ها را خواهید دید.

4. تکثیر درخت آلبالو به روش خوابانیدن:

روش دیگر پرورش و تکثیر درختان آلبالو روش خوابانیدن است. در این روش یک ساقه در صورت اتصال به گیاه مادری و ریشه، پس از زخمی شدن پوست برای رشد بهتر ریشه، در پیت یا خاک مرطوب قرار می گیرد. و زمانی که تعداد حجم ریشه ها مطلوب شد می توان آن را از گیاه مادری جدا کرد و به صورت گیاهی مستقل جدا از زمین کاشت.

5. تکثیر درخت آلبالو به روش پیوند:

پیوند یکی از روش‌های بسیار مطلوب و مؤثر برای پرورش و تکثیر درختان آلبالو است، پیوند زنی نهال آلبالو مختلف با ویژگی‌های متفاوت است که توسط پیوند زنی دو گیاه با هم متصل شده و ترکیب می شوند و نهال جدیدی به بار می‌آید، که می تواند رشد کند و به طور جداگانه میوه دهد.

هر چه خصوصیات ژن های دو نهال والد به هم نزدیکتر باشد، نهال های پیوندی بهتر و با کیفیت تر بوده و پیوند موفقیت آمیز خواهد بود. در تکثیر پیوندی نهال آلبالوی تلخ به عنوان پایه بومی و مقاوم برای به دست آوردن ارقام پربار و با کیفیتی مانند نهال آلبالو بوترمو، نهال آلبالو مجاری و نهال آلبالوی گوشواره‌ای و..... استفاده می‌شود.

در نهال های به دست آمده به روش پیوند شباهت زیادی به ریشه و گیاه مادری خواهد داشت و هر چه ریشه مقاومت بیشتری داشته باشد و کیفیت ژنتیکی آن بالاتر باشد، حاصل از پیوند بیشتر در برابر استرس محیطی و آب مقاومت می کند. و کیفیت و کارایی آن نیز بالاست. تکثیر درختان آلبالو از طریق پیوند شامل 4 روش تکثیر شامل پیوند اسکنه، پیوند نیمانیم، پیوند پوست و پیوند سپری است که به اختصار توضیح می دهیم.

روشهای تکثیر نهال آلبالو

1. پیوند اسکنه درختان آلبالو:

در پیوند اسکنه، با ایجاد شکاف عمودی در پایه به طوری که این شکاف از مرکز درخت عبور می کند و با تهیه دو پیوند و قرار دادن آنها در دو طرف، لایه زاینده قرار می گیرد.نوک پیوند و پیوندگاه با چسب پوشانده می شود.

2. پیوند نیمانیم درختان آلبالو:

در پیوند نیمانیم، پایه درخت به صورت مورب بریده می شود و پیوندک باید به گونه ای بریده شود که با پایه دستی مناسب باشد و جفت شود، از چسب پیوند برای اتصال و قرارگیری این دو استفاده می شود.

3. پیوند پوست درخت آلبالو:

در دوره پوست دهی گیاه اغلب پوست با بریدگی های عمودی از بدنه درخت جدا می شود و پیوندک باید به گونه ای قرار گیرد که از طرف دیگر برش کوتاه وجود داشته باشد و پیوندک زیر پوست توسط دو میخ قرار می گیرد و در نهایت با کمک چسب پیوندگاه آنها را می پوشانند.

4. پیوند سپری درخت آلبالو :

پیوند سپری یا پیوند شکمی که اغلب به پیوند T معروف است و علت نامگذاری آن ایجاد شکاف t شکل در پایه است. پیوند را به اندازه t بریده و در این شکاف از بالا به طوری که پایه و پیوندک در این شکاف با هم قرار می گیرند و جفت می شوند.

6. تکثیر به روش قلمه زنی:

در این روش تکثیر از شاخه های درختان میوه دار و مقاوم استفاده می شود و زمانی که درخت بدون برگ و بذر و در دوره خواب و فصل زمستان است، از شاخه هایی که 1 تا 2 سانتی متری قطر دارند و دو ساله هستند قلمه گیری انجام می شود. برش باید به صورت مورب با قیچی استریل، تمیز و تیز بریده شود.

بهترین و مناسب ترین طول قلمه 15 تا 25 سانتی متر است که برای تسریع در آزاد شدن قلمه مورد نظر، قسمت آخر قلمه را با برش اریب در محلول ریشه زایی قرار داده سپس در گلدان مناسب با خاک غنی قرار می دهند. و پس از رشد و گرفتن نهال، امکان انتقال آنها برای کاشت در زمین اصلی در فصل بهار وجود دارد.

بهترین روش تکثیر درختان آلبالو و فواید آن:

در مقاله بالا روش های معمول تکثیر درختان آلبالو را شرح دادیم، اما اگر به دنبال یک نهال آلبالو مرغوب برای کاشت در باغ خود هستید، نهالستان رویال نهال به شما پیشنهاد می دهد خرید نهال های پیوندی و اصلاح شده برای بهره وری و عملکرد بالا است. مانند نهال آلبالو بوترمو و سیکانی به دلیل برداشت زود هنگام و عملکرد بالا می توانند سود بیشتری را برای کشاورز به ارمغان بیاورند.

از مزایای نهال پیوندی و اصلاح شده می توان به موارد زیر اشاره کرد.

ü این ارقام ها شباهت زیادی به گیاهان پایه و مادری دارند و هیچ تفاوتی در ویژگی هایی که به این شکل ظاهر می شوند وجود ندارد.

ü این محصولات پس از انتقال به یک زمین کشاورزی بزرگ، ظرف یک یا دو سال شروع به میوه دادن می کنند.

ü دوره نگهداری نهال از زمان کاشت تا تولید زیاد نیست.

ü این ارقام تجاری هستند و در هر هکتار عملکرد بالایی دارند

ü از جمله گونه هایی که در برابر حشرات و بیماری ها مقاوم هستند.

روشهای تکثیر نهال آلبالو

نتیجه گیری:

با توجه به روش های تکثیر درختان آلبالو باید به این نتیجه برسید که خرید نهال آلبالو پیوندی و اصلاح شده یکی از عاقلانه ترین و مقرون به صرفه ترین روش های سرمایه گذاری در ساخت باغ آلبالو است. نهالستان رویال نهال یکی از بزرگترین نهالستان های فعال در زمینه تولید و فروش محصولات مرغوب نهال آلبالو پرمحصول و زودبازده با چندین سال تجربه است.

روشهای تکثیر نهال آلبالو

جستجو در سایت