آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

روش کاشت نهال گردو در خانه

روش کاشت نهال گردو در خانه

روش کاشت نهال گردو در خانه:

درخت گردو از گونه های درختی گرانبها و پرطرفدار است که بسیاری از افراد تمایل دارند آن را در خانه پرورش دهند و یا حداقل یکبار هم که شده کاشت و پرورش آن در خانه امتحان کنند که قبل از شروع به کاشت درخت گردو ضروری است. و همچنین با روش های کاشت و نگهداری آشنا شوند و سپس اقدام به کاشت کنند، لذا به این افراد توصیه می شود این مقاله را تا انتها دنبال کنند.

آشنایی با درخت گردو:

به گفته بسیاری از محققان گیاه شناسی، زادگاه گردو در کشور عزیزمان ایران است. این درخت در اکثر استان های کشور مانند گیلان، مازندران، همدان، فارس، کرمان، اصفهان، لرستان، سنندج، کهگیلو بویراحمد، کرمانشاه، سمنان، البرز، آذربایجان و ... می روید.

ارتفاع درختان گردو از 5 تا 25 متر با تاجی پهن و چتری شکل است و گلهای آن تک جنسیتی است (یعنی گلهای نر و ماده جدا از یکدیگر ولی روی یک درخت تشکیل می شوند) در اوایل بهار با گل پوش نامنظم تشکیل می شود.این گلها بارور شدن ممکن است منجر به میوه ای کروی شکل با پوسته علفی سبز رنگ شود که یک ساختار چوبی سخت حاوی مغز گردو را احاطه کرده است.

کاشت گردو در خانه:

اولین نکته ای که برای کاشت گردو در خانه باید به آن توجه کرد این است که آیا در خانه مکان مناسب و کافی برای کاشت درخت گردو وجود دارد یا خیر! ! اگر حیاط بزرگی در خانه دارید می توانید گردو بکارید و یا بعد از ۲ سال نهال های گلدانی را به محیط بزرگتری مانند باغ منتقل کنید. همچنین آب و هوای محل زندگی ما باید برای رشد گردو مناسب باشد.

برای پرورش گردو در خانه می توان از روش های زیر استفاده کرد که در ادامه به هر یک از آنها می پردازیم.

1.کاشت بذر گردو (میوه گردو)

کاشت گردو در خانه با کمک میوه گردو بسیار راحت و آسان است.نیازی به دانش و تجربه حرفه ای ندارد.معمولا برای کاشت گردو در خانه از بذر گردو یا میوه گردو استفاده می کنند.معمولا گردو را در گلدان می کارند و سپس نهال های جوان آن در حیاط یا در باغ خصوصی منتقل می کنند.

2.جمع آوری میوه گردو جهت استفاده از بذر:

میوه های درختان گردو در اواخر شهریور یا اوایل مهرماه کاملا رسیده و آماده برداشت هستند، بنابراین می توانید به سراغ بهترین درختان گردو در منطقه خود بروید و میوه های بزرگ، سالم، کاملا رسیده که پوست سبز آن ها ترک خورده است. (به راحتی از قسمت های چوبی جدا می شود) و به عنوان بذر استفاده می شود.

اگر می خواهید از گردوی خریداری شده از فروشگاه یا سوپرمارکت به عنوان بذر استفاده کنید، بهتر است از گردوی تازه همان سال استفاده کنید، زیرا گردوی کهنه و قدیمی قوه ی نامیه کمتری دارد و به خوبی جوانه نمی زند.

3.انتخاب گردو مناسب جهت استفاده بذر:

پس از برداشت حدود 10 عدد میوه گردو باید به مدت 24 تا 48 ساعت در ظرف پر از آب قرار داده شود و پس از این مدت گردوهای شناور روی آب را حذف و گردوهای واقع در ته ظرف برداشته و برای کاشت انتخاب می شوند.

4.جوانه زنی گردو:

حالا گردویی که ته ظرف قرار داده شده را از آب خارج کنید و با چاقو انتهای دو پوسته را به آرامی بتراشید تا مغز گردو آسیب نبیند و جوانه ها به راحتی از شکاف بیرون بیایند. می توان از دو روش زیر برای جوانه زنی گردو استفاده کنید.

روش اول این است که یک ظرف پلاستیکی درب دار انتخاب کنید، چند سوراخ نسبتاً کوچک در آن ایجاد کنید تا هوا به راحتی جریان یابد، سپس مقداری سنگریزه در پایین آن قرار دهید و سپس مقداری آب روی آن بریزید، حالا گردوها را روی سنگریزه ها بگذارید و یک دستمال نخی روی گردوها بگذارید و درب ظرف را ببندید.

در این مدت مراقب باشید رطوبت از ته ظرف خارج نشود و در صورت لزوم مقداری آب به ته ظرف اضافه کنید. بعد از 30 تا 40 روز، بذرها شروع به جوانه زدن کرده و برای کاشت آماده می شوند.

روش دوم این است که گردوها را از ظرف آب خارج کرده و هر گردو را با یک حوله یا دستمال نخی خیس بپیچید و سپس در ظرف پلاستیکی سرپوشیده یا پلاستیک باد شده قرار دهید و مرتب مرطوب نگه دارید و در محیط نسبتا گرم قرار دهید تا بعد از 30 روز جوانه بزنند.

5. کاشت گردو:

پس از جوانه زدن گردوها نوبت به کاشت آنها می رسد، برای این کار باید گلدان مناسبی انتخاب کنید، زهکشی آن را بررسی کنید و سپس ته آن را با سنگریزه پر کنید، سپس گلدان را با خاک سبک اما حاصلخیز (پیت ،کمپوست یا خاک باغچه به همراه شن) پر کنید و گودالی به عمق 2 تا 5 سانتی متر در مرکز گلدان حفر کنید.

حالا باید گردوی جوانه زده را به آرامی به صورت افقی داخل گودال بریزید و روی آن را با خاک بپوشانید و سپس شروع به آبیاری کنید و گلدان را در مکانی نسبتا گرم یا نیمه سایه قرار دهید (برای ایجاد محیط گلخانه ای می توانید اطراف گلدان را با یک پلاستیک بپوشانید و چند سوراخ روی پلاستیک ایجاد کنید) و سپس به مدت 20 روز مرتب آبیاری کنید تا نهال ها از خاک بیرون بیایند.

6.کاشت نهال گردو با استفاده از نهال:

شما می توانید دقیقاً نوع نژادی را انتخاب کنید که مناسب محل زندگی خود باشد.

شما می توانید از میزان میوه تولید شده، زمان شروع میوه، نیازهای رشدی آن، مقاومت و حساسیت نهال ها به انواع بیماری ها و آفات حشرات و غیره مطلع شوید.

با کاشت نهال گردو می توان مدت زمان کوتاهی محصول برداشت کرد زیرا بعد از کاشت بذر گردو حدود 5 تا 6 سال طول می کشد تا بتوان محصول گردو برداشت کرد، در حالی که با کاشت نهال 2 سال طول می کشد تا میوه گردو برداشت شود.

7.نحوه انتخاب نهال گردو

مهم ترین نکته در هنگام خرید نهال گردو، انتخاب نهالستانی با کیفیت و مطمئن است، زیرا این نهالستان ها بهترین و پرمحصول ترین نهال گردو را بر اساس شرایط آب و هوایی محل زندگی به خریداران معرفی می کنند تا خریداران بتوانند بعد از چند سال درختی تنومند و پربار را در حیاط خانه خود داشته باشند.

8.زمان کاشت نهال گردو:

نهال گردو را باید از اوایل پاییز تا اواخر زمستان و پس از رفع سرمای شدید با توجه به شرایط آب و هوایی محل زندگی خود کاشت و برای این منظور چاله ای متناسب با اندازه ریشه در حیاط حفر و کنید و کف آن مقداری کود مواد آلی یا حیوانی پوسیده بریزید، نهال ها را در آن قرار دهید و چاله را با خاک حاصلخیز پر کنید.

پس از کاشت نهال ها را با دقت آبیاری کنید تا کاملاً آبیاری شوند تا ریشه نهال گردو تماس خوبی با ذرات خاک داشته باشد و در خاک فرو برود و در صورت نیاز از چوب به عنوان محافظ نهال استفاده کنید.

روش کاشت نهال گردو در خانه

نکات لازم در مورد نگهداری از نهال گردو:

پس از اینکه نهال گردو از کاشت بذر به دست آمد و یا مستقیماً خریداری شد، باید به درستی از آن مراقبت و نگهداری کرد تا درختی کامل و قوی شود، برای این کار باید مقررات زیر رعایت شود:

• مکانی که برای کاشت نهال گردو در نظر می گیرید باید در مکانی با آفتاب کامل و در فاصله 7.5 متری از ساختمان محل زندگی شما باشد.

• نهال گردو را با توجه به نوع بافت خاک باغچه و شرایط آب و هوایی منطقه خود آبیاری کنید.به طور کلی نهال گردو به 10-20 لیتر آب در هفته نیاز دارد.

• در آبیاری نهال گردو بسیار مراقب باشید آبیاری کم باعث خشک شدن درخت گردو یا کاهش تولید می شود و آبیاری زیاد باعث پوسیدگی ریشه و طوقه درخت گردو می شود.

• خاک محل کاشت باید نیمه سنگین، حاصلخیز، غنی و دارای زهکشی مناسب باشد.

• نهال گردو برای تبدیل شدن به درختی قوی نیاز به تقویت و کوددهی مخصوصاً در مراحل اولیه رشد دارد و برای افزایش رشد رویشی و تولید برگ از کودهای حاوی نیتروژن مانند سولفات آمونیوم استفاده شود.

• بهترین زمان برای کوددهی درختان گردو اوایل بهار است، بهتر است کود را به روش قطره ای دور از تنه و در سایه کود داده و سپس آبیاری عمیق انجام شود.

• درختان گردو برای داشتن اسکلت مناسب و بهره وری بالا نیاز به هرس اولیه دارند و بهتر است سالی یکبار که نهال گردو در فصل خنک است هرس شود تا شاخه های آشفته، آسیب دیده، بیمار و خشک از بین برود.

• علف های هرز باغچه را نباید نادیده گرفت زیرا نه تنها آب و مواد غذایی را از نهال گردو شما دور می کند بلکه باعث جذب آفات و بیماری ها نیز می شود.

روش کاشت نهال گردو در خانه

نکاتی که هنگام کاشت نهال گردو در خانه باید به آنها توجه کرد:

1. درخت گردو بین 5 متر تا 25 متر رشد می کند، از طرفی ریشه های بزرگ و قوی زیادی دارد، بنابراین باید فضای کافی برای رشد آن در حیاط وجود داشته باشد، در غیر این صورت رشد خوبی نخواهد داشت و باردهی مطلوبی ندارد.

2. ریشه درختان گردو ماده سمی به نام ژوگلون ترشح می کند که می تواند بر برخی گیاهان اطراف اثر منفی بگذارد و باعث سمی شدن آنها شود (جوانه زنی ناکافی، اختلال در جذب آب و مواد غذایی) به همین دلیل نباید گیاهان حساسی مانند گوجه فرنگی، توت فرنگی، سیب زمینی، بادمجان و .... در ارتفاع 15 متری کشت کرد.

3. تحقیقات علمی نشان می دهد که از خوابیدن در سایه درختان کهنسال گردو باید خودداری کرد زیرا ترکیبات سمی موجود در درختان می تواند باعث مسمومیت، سرگیجه و تنگی نفس شود.

نتیجه گیری:

کاشت گردو در خانه فعالیت جالبی است و معمولاً افراد زیادی به پرورش گردو تمایل دارند زیرا مراحل مختلف رشد آن را به دقت مشاهده می کنند و هزینه زیادی ندارد اما توصیه هایی که به این افراد می شود به دلیل ارزش بالای درخت گردو، از کاشت آن با استفاده از بذر اجتناب کنند، زیرا زمان زیادی می برد و محصول خوبی نمی دهد.

روش کاشت نهال گردو در خانه

جستجو در سایت