آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

راهنمای کامل کاشت نهال خرمالو

راهنمای کامل کاشت نهال خرمالو

راهنمای کامل کاشت نهال خرمالو:

خرمالو به عنوان یک میوه خوشمزه پاییزی در سراسر کشور کشت می شود. در صورت انتخاب نهال خرمالو مرغوب، میزان برداشت افزایش قابل توجهی پیدا می کند و سود آن بیشتر خواهد شد. کشاورزان و باغداران برای افزایش محصول ابتدا باید نهال های مرغوب خریداری کنند و قدم دوم رعایت دقیق تکنیک های کاشت خرمالو است. برای این منظور، ما اینجا هستیم تا با کاشت نهال خرمالو و نکات مربوط به آن آشنا شویم. اگر قصد خرید و پرورش این نهال را دارید با رویال نهال همراه باشید.

معرفی کلی درخت خرمالو:

خرمالو میوه ای است که ریشه آن به چین بازمی گردد و در طول زمان در کشورهای دیگر نیز کاشت می شده است. مناطق استوایی به دلیل آب و هوا و نور مستقیم خورشید برای رشد و پرورش این میوه خوشمزه ایده آل هستند. درخت خرمالو نیز در برابر سرما بسیار مقاوم است.

این درخت تقریباً 10 سال پس از کاشت عمر طولانی دارد و برای کشاورزان و باغداران سودآور است. برای افزایش عملکرد خرمالو باید به نوع خاک، روش های آبیاری و نهال ها توجه شود.عدم رعایت هر یک از این شرایط منجر به کاهش بهره وری و برداشت محصولات بی کیفیت می شود.

فصل مناسب کاشت نهال خرمالو و شرایط آب و هوایی مناسب برای کاشت این نهال:

بهترین فصل برای کاشت درخت خرمالو زمانی است که نهال ها خواب هستند. بنابراین، نهال ها باید در زمستان کاشته شوند. اما هنگام کاشت باید توجه داشت که محل خیلی سرد نباشد. در غیر این صورت نهال ها به زودی دچار سرمازدگی و آسیب می شود. معمولاً برای جلوگیری از سرمازدگی، نهال ها را در نرده هایی می کارند که از نهال های دیگر جدا شده اند تا در مقابل اندکی گرما و سرما محافظت شوند.

برای کاهش خطر سرمازدگی بهتر است کاشت نهال خرمالو را در اواخر اسفند انجام دهید. علاوه بر این، خرمالو برای تولید میوه‌های بزرگتر و شیرین‌تر نیاز به نور خورشید کافی دارد. بنابراین، مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری دارای شرایط آب و هوایی مناسب برای رشد نهال هستند. خرمالو در مناطق کوهستانی باردهی خوبی ندارد.

نحوه کاشت نهال خرمالو:

نحوه پرورش درخت خرمالو، یکی از سوالات مهم کشاورزان و باغداران است.دو روش متداول برای کاشت نهال خرمالو وجود دارد که در زیر توضیح می دهیم:

کاشت نهال خرمالو:

نهال خرمالو باید در خاک سبک و نیمه سنگین با حاصلخیزی مورد نیاز کاشت نهال کاشته شود. خاک چسبنده برای ریشه این گیاه مناسب نیست. هنگام کاشت خرمالو باید گودال های عمیق حفر شود. از آنجایی که ریشه های این نهال بزرگ است، باید کاملاً در خاک فرو رود.

به طور کلی توصیه می شود گودالی را چهار برابر عرض ریشه و حدود نیمی از عمق حفر کنید. سپس نهال ها را در آن قرار داده و اطراف آن را با خاک پر می کنند. در نهایت باید درخت را آبیاری کرد تا ریشه های آن مرطوب شود. برای کاهش تبخیر، می توان منطقه کاشت را نیز مالچ کرد.

کاشت هسته خرمالو:

از طرف دیگر، کاشت نهال خرمالو از دانه های میوه رشد می کند. هسته های خرمالو را جدا کرده و خوب بشویید. سپس هسته آن را در آب قرار داده و در جای گرم قرار دهید. بذرها بهتر است در شرایط کم نور جوانه بزنند. بعد از چند روز دانه های خرمالو جوانه زدند. وقتی جوانه ها را دیدید باید آنها را داخل گلدان منتقل کنید و آبیاری کنید.هنگامی که نهال ها به خوبی مستقر شدند، می توان آنها را به باغ منتقل کرد.

نکات کلیدی در کاشت درخت خرمالو:

کاشت نهال خرمالو و پرورش آن منوط به رعایت چند نکته کلیدی است که عبارتند از:

1. بهتر است کاشت درخت خرمالو را از 15 اسفند آغاز کنید و در مقابل سرمازدگی اقدامات لازم را انجام دهید. اگر در بهار هوا خیلی سرد باشد، ممکن است به نهال های کاشته شده آسیب برساند.

2.لوم ساده یا لوم شنی بهترین خاک برای پرورش کاشت نهال خرمالو در نظر گرفته می شود.

3. درختان خرمالو برای رشد به آفتاب کامل نیاز دارند، در غیر این صورت نمی توانند رشد کنند و به خوبی تولید کنند.

4. هنگام آبیاری لازم نیست ریشه ها را زیر آب بگذارید(غرقاب کردن)، بلکه برای مرطوب نگه داشتن ریشه ها به طور منظم آبیاری کنید.

5. خرمالو در طول فصل رشد به آب فراوان نیاز دارد. اما پس از کلونیزاسیون و رشد می توان میزان آبیاری را به یک بار در هفته افزایش داد.

6. پس از کاشت خرمالو، نیازی به کوددهی خاصی نیست، اما با کودهای حیوانی و گیاهی، نهال ها قوی تر و پربارتر می شوند.

فاصله کاشت نهال خرمالو :

رعایت فاصله مناسب بین کاشت هر نوع درخت بسیار مهم است. اگر فاصله درختان کم باشد فضای مناسبی برای رشد شاخه ها وجود نخواهد داشت و هوای بین درختان به درستی جریان نمی یابد. این مشکل می تواند بر شادابی درخت تأثیر بگذارد.

هنگام کاشت خرمالو باید فاصله مناسب را نیز در نظر گرفت. برای رشد بهتر و برداشت آسان تر، کاشت درخت خرمالو در فواصل 6-5 متری توصیه می شود. فاصله های کمتر از این مقدار از رشد مناسب جلوگیری می کند.

ویژگی های خاک و رطوبت کاشت نهال خرمالو:

همانطور که قبلا ذکر شد خاک مناسب برای کاشت و پرورش خرمالو باید سبک و مقدار PH آن در حدود 6 تا 7 باشد. سبکی خاک به این معنی است که خاک به راحتی نفوذ می کند. همچنین باید حاصلخیزی لازم برای کاشت و پرورش نهال را داشته باشد.

هر چه خاک مرطوب تر و خنک تر باشد خرمالو بهتر رشد می کند. در مورد آبیاری درختان خرمالو می توان گفت که این درخت به آبیاری زیادی نیاز دارد. در حالی که درختان خرمالو در هوای گرم به خشکی حساس هستند، برای جلوگیری از خشکسالی باید به طور منظم آبیاری شوند.

نحوه کود دهی خرمالو پس از کاشت نهال:

کشاورزان پس از کاشت درخت خرمالو به دنبال کود مناسب برای تقویت آن هستند. اما باید گفت که خرمالو نیاز به کوددهی خاصی ندارد و بدون کوددهی به خوبی رشد می کند. اما برای رشد و تغذیه بهتر این درخت می توان از کود گیاهی یا کود حیوانی پوسیده استفاده کرد.

بهتر است برای نتیجه بهتر در اواخر زمستان و اوایل بهار کوددهی شود. اگر کودهای گیاهی یا حیوانی در دسترس نباشد، می توان از کودهای N-P-K استفاده کرد.

آشنایی با بیماری های شایع و آفات حشرات خرمالو پس از کاشت و اقدامات پیشگیرانه لازم:

خرمالو یکی از میوه های کم آفات و بیماری است. با این حال، برخی از آفات ممکن است به درخت و میوه آن حمله کنند. بهتر است قبل از کاشت درخت خرمالو با انواع آفات آشنا شوید.

برخی از آفات رایج این درخت عبارتند از:

لکه های برگی:

این آفت باعث ایجاد لکه های قهوه ای روی برگ خرمالو می شود. این آفت معمولاً باعث ریزش برگ های درخت می شود و به مرور زمان آن را ضعیف می کند. اگر بروز بیماری خفیف باشد، نیازی به اقدامات خاصی نیست.

مگس سفید:

این مگس یکی از آفات خرمالو است که باعث ایجاد لکه در میوه آن می شود. اغلب، این آفت معمولا پس از کاشت خرمالو در باغ ظاهر می شود. اگر این آفت درمان نشود، میوه خرمالو کاملاً تغییر رنگ می دهد. اغلب اوقات، خلاص شدن از شر مگس سفید چندان آسان نیست. اگر تعداد مگس های سفید زیاد باشد باید برای از بین بردن آنها از سموم شیمیایی و سموم مخصوص استفاده کرد.

ریزش میوه:

یکی دیگر از بیماری هایی که می تواند در کاشت نهال خرمالو رخ دهد، ریزش میوه است. ریزش میوه معمولاً به دلیل رشد بیش از حد اتفاق می افتد. اگر بیش از نیاز درخت کود داده شود، میوه ریزش می کند. در صورت بروز این بیماری در خرمالو باید مقدار کود را کاهش داد و در صورت لزوم فقط از کود حیوانی فاسد استفاده کرد. کود دهی بیش از حد بر ریزش میوه تأثیر می گذارد.

آشنایی کامل با انواع روش های هرس درخت خرمالو:

معمولاً 2 سال پس از کاشت نهال خرمالو، نیاز به انجام سربرداری است. پس از آن، درخت باید در عرض 2-3 سال هرس شود تا شاخه های آن قوی تر شود. راه هرس درخت خرمالو این نیست که شاخه هایی را که سال گذشته میوه می دهند، بردارید.هنگام هرس فقط شاخه های اضافی و بدشکل را قطع کنید. این کار باعث کاهش وزن درخت، افزایش باروری و تغییر شکل آن می شود.

معرفی نهال خرمالو در ایران و خارج از کشور:

نهال خرمالو در بازار انواع مختلفی دارد اما به طور کلی بهترین و با کیفیت ترین نهال موجود در بازار شامل سه نوع زیر می باشد. اگر به دنبال کاشت نهال خرمالو با کیفیت هستید، بهتر است سه نهال زیر را انتخاب کنید:

نهال خرمالو سیبی:

این نهال یکی از ارقام پیوندی است که میوه آن ظاهری شبیه سیب دارد. میوه دهی در سال دوم پس از کاشت آغاز می شود و کیفیت میوه خوب است. اما برای برداشت محصولات بیشتر، باید صبر کنید تا نهال ها 7-10 ساله شوند. این محصول در برابر کم آبی بسیار مقاوم است، اما برای داشتن محصول بیشتر، بهتر است به طور منظم آبیاری شود.

نهال خرمالو گوجه ای:

نهال خرمالو گوجه ای باید در آب و هوای نیمه گرمسیری کشت شود تا میوه خوبی داشته باشد. به طور کلی، در مناطقی غیر از مناطق کوهستانی، کاشت نهال خرمالو گوجه ای قابل قبول است. نهال ها تا 18 درجه سانتیگراد را تحمل می کنند و به راحتی تحت تأثیر سرمای شدید قرار می گیرند.

نهال خرمالو موزی:

این خرمالو به رنگ نارنجی کم رنگ است و ظاهر باریک تر و کشیده تری نسبت به انواع دیگر دارد. به همین دلیل به آن خرمای موزی می گویند. این نهال باید در مناطق نیمه گرمسیری کاشته شود. سرما می تواند آسیب جدی به آن وارد کند. خرمالو موزی تا 25 درجه سانتیگراد را تحمل می کند و اگر از این دما بیشتر شود به راحتی آسیب می بیند. دو سال پس از کاشت درخت خرمالو موزی، شروع به میوه دادن می کند.

خلاصه و نتیجه گیری در مورد کاشت نهال خرمالو:

این مقاله نکات رشد درخت خرمالو و تمام جزئیات مربوطه را مورد بحث قرار می دهد. خرمالو در صورتی که طبق تمامی اصول فوق کشت شود، بیشترین محصول را برای باغداران خواهد داشت. خرید نهال خوب و مشاهده نوع خاک و روش آبیاری می تواند سود بیشتری را به همراه داشته باشد.

راهنمای کامل کاشت نهال خرمالو

جستجو در سایت