پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
اگر سرتاسر دنیا را جستجو کنید، کمتر کسی را پیدا خواهید کرد که به خوردن میوه انگور علاقهمند نباشد؛ انگور یکی از پرطرفدارترین و تجاریترین رقم میوه در بازار محسوب میشود و از خواص و مزایای بیشماری برخوردار است. شما میتوانید با خرید نهال انگور و پرورش آن، در کمترین زمان ممکن محصولات بی نظیری تولید کنید و از این طریق، صاحب سود خوبی شوید.
خوب است بدانید که شما میتوانید با کشت ارقام خاص انگور، مسیر موفقیت شغل را با صادرات محصولات باغ خود به کشورهای دیگر هموار سازید. اما فراموش نکنید که یکی از مهمترین اصول کاشت نهال انگور و پرورش آن، نوع خاک و کوددهی است. در این بخش، قصد داریم به نحوه تقویت و کوددهی درخت انگور بپردازیم پس با ما همراه باشید.
درخت انگور که با نام مو نیز شناخته میشود، جزو خانواده ویتاسهها به شمار میآید و دارای ارقام مختلف و گوناگون بیشماری است. درختان انگور، اکثرا تنههای رونده و پیچهای دارند و دارای برگهای پهن به رنگ سبز روشن میباشند. خوب است بدانید که ارقام مختلف انگور، حساسیت بسیار زیادی در برابر شرایط اقلیمی، آب و هوا و حتی نوع خاک از خود نشان میدهند.
اما متخصصان توانستهاند با اصلاح برخی از نژادها، این مشکل را تا حدودی برطرف سازند. به خاطر داشته باشید که باید پس از خرید نهال انگور، به نکات ضروری از جمله آبیاری و کوددهی توجه بسزایی داشته باشید تا بتوانید این نهال را در کمترین زمان ممکن وارد دوره باردهی کنید.
یکی از سوالات متعددی که برای بسیاری از افراد مطرح میگردد، این است که بهترین ارقام انگور جهت تازه خوری، باید چه ویژگیهایی باید داشته باشند؟ از مهمترین ویژگیهای بهترین رقم انگور برای تازه خوری، میتوان به مقاومت آن در برابر آب و هوای سردخانه و محیط فروشگاه ها اشاره نمود. علاوه برآن، انگورهای مناسب تازه خوری باید دارای پوسته نازک و گوشته ترد و آبدار باشند.
از بهترین ارقام انگور جهت تازه خوری میتوان به سیدلس بیدانه، شیرازی، لعل، سفید، قرمز، عسگری، خلیلی بیدانه، یاقوتی و فخری اشاره نمود. خوب است بدانید که پیش از خرید نهال انگور با رقم مناسب تازه خوری، با افراد متخصص و کاربلد در این زمینه مشورت کنید و از تجربیات آنها استفاده نمایید.
یکی از عناصر بسیار مهم در کشاورزی و باغداری، خاک است. به خاطر داشته باشید که حیات تمامی گیاهان و حتی موجودات زنده به وجود خاک بستگی دارد. خاکها دارای انواع مختلفی هستند؛ اما فراموش نکنید که هر نوع خاکی نمیتواند برای رشد درخت انگور مناسب باش د. لازم به ذکر است که هر چقدر خاک بستر درخت انگور مرغوب و مناسبتر باشد سرعت رشد، مقاومت و میزان باردهی آن بیشتر میشود.
ارقام مختلف انگور، قادر به رشد در خاکهای اسیدی یا قلیایی نمیباشند. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، میزان اسیدیته خاک مناسب درخت انگور ( پی اچ) باید بین 6 الی 7 باشد. البته اگر میزان پی اچ خاک منطقه شما کمتر از 6 است (اسیدی میباشد) میتوانید با افزودن 1 الی 2 درصد آهک، مقدار اسیدیته آن را به حد نرمال برسانید. ناگفته نماند که خاک مناسب درخت انگور باید حاوی مقادیر معدنی و آلی نظیر هوموس، هیومیک اسید، سدیم، منیزیم و غیره باشد. علاوه بر آن، خاک مناسب این رقم بایستی دانه ریز بوده تا بتواند رطوبت و آب را تا مدت زمان طولانی درون خود نگهداری کند.
در کشت و پرورش نهال انگور، آبیاری به موقع از هر چیزی ضروری و واجبتر است. اما فراموش نکنید که آبیاری بیش از حد، سبب پوسیده شدن ریشههای درخت انگور میگردد. طبق تظر متخصصان و کارشناسان، هر هکتار باغ انگور در طول سال نیاز به 5 الی 7 هزار متر مکعب آب با توجه به شرایط آب و هوایی در طول سال دارد. برای آبیاری درختان انگور، به هیچ وجه نباید از آب خیلی شور استفاده نمایید. فراموش نکنید که میزان بور آب باید حدود 0.5 الی 1.1 پی پی ام باشد. جهت آبیاری درختان انگور، بهتر است از سیستمهای قطرهای استفاده کنید تا بتوانید گامی بلند در عرصه کاهش مصرف آب در کشور بردارید.
درخت انگور برای رشد عالی، مقاومت بالا و باردهی مطلوب نیاز زیادی به مواد معدنی و آلی دارد. اما فراموش نکنید که اگر میزان مواد معدنی و آلی در خاک بیش از حد مجاز باشد، ممکن است ریشههای این درخت دچار آسیب شوند. در ابتدا باید بدانید که درختان انگور برای رشد مطلوب نیاز به مواد معدنی و آلی مناسبی از جمله هوموس، هیومیک اسید، آهن، آلومینیوم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، منگنز، روی و زینک دارند. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، باید در خاک هر هکتار باغ انگور حدود 45 الی 50 کیلوگرم عناصر معدنی و آلی وجود داشته باشد.
به طور کلی، کودها به دو دسته شیمایی و طبیعی تقسیم میشوند. اما کودهای شیمایی دارای انواع مختلفی هستند و هر کدام از آنها، مناسب رشد و باردهی یک درخت میباشند. به گویشی دیگر، استفاده از هر نوع کود شیمایی برای تقویت درخت انگور، جایز نیست. کود هیومیک اسید، از کودهای مناسب و عالی برای باردهی بهتر درخت انگور به شمار میآید. این نوع کود سرعت جذب بالایی دارد و قادر است در کمترین زمان ممکن درخت را تقویت کند.
کود فروت ست هم برای دوره قبل از باردهی درخت انگور مناسب است؛ این نوع کود به عمل تلقیح، جوانه زنی و شکل گیری میوههای درخت کمک میکند. کودهای کلاته نیز برای درخت انگور مناسب هستند. کودهای کلاته قادر به تحریک هورمونهای درخت انگور هستند و سرعت گلدهی و باردهی آن را افزایش میدهد. در این نوع کود، میتوان انواع عناصر معدنی و آلی مورد نیاز درخت انگور را مشاهده نمود.
برای دیدن انواع نهال انگور به صفحه نهال انگور مراجعه نمایید
همانطور که در قسمتهای قبل ذکر شد، شما میتوانید با کوددهی به موقع مقاومت و میزان باردهی درخت انگور را به حداکثر برسانید. اما برای کوددهی این درخت، باید از دو روش پاشش بستر و چالکود استفاده نمایید.
از روشهای رایج و پر استفاده کوددهی درخت انگور، میتوان به پاشش بستر اشاره نمود. در این روش، باغداران کودهای جامد یا مایع را در اطراف بستر خاک درخت انگور میپاشند. در این روش، سرعت جذب کودها نسبتا پایین است. به همین دلیل، بهتر است برای کوددهی درخت انگور با استفاده از کودهای شیمایی مایع، از این روش استفاده نمایید.
چالکود نیز از روشهای بسیار موثر کوددهی درخت انگور به شمار میآید. در این روش، باغداران و کشاورزان در اطراف درخت انگور به فاصله 50 الی 100 سانتی متر، گودالهایی به عمق 30 الی 45 سانتی متر حفر میکنند و کودهای جامد را درون آنها قرار میدهند. سرعت جذب کود با استفاده از این روش، بسیار زیاد است. جالب است بدانید که در گذشته، باغداران برای کوددهی درختان انگور با استفاده از کودهای حیوانی، از روش چالکود استفاده مینمودند. البته به خاطر داشته باشید که روش چالکود برای کوددهی درخت انگور به وسیله کودهای شیمایی مایع توصیه نمیشود.
بسیاری از باغداران و زراعتکاران با این سوال مواجه میشوند که آیا کودهای طبیعی برای کشت درخت انگور مناسب هستند؟ در گذشتههای نه چندان دور، تمامی باغداران برای تقویت درخت انگور و سایر درختان، از کودهای طبیعی و حیوانی استفاده مینمودند. اما خوب است بدانید که کودهای حیوانی سبب هجوم دسته انبوهی از آفات و حشرات میگردد. علاوه بر آن، کودهای حیوانی از بوی نامطبوعی برخوردار هستند و نمیتوانند کل مواد معدنی مورد نیاز درخت انگور را تامین کنند.
البته شما میتوانید در یک شرایط خاصی از کودهای طبیعی و حیوانی برای تقویت درخت انگور استفاده نمایید؛ در ابتدا باید به مدت 12 الی 24 ماه کودهای حیوانی را در محیطی باز و در معرض تابش نور خورشید قرار دهید تا آنها به طور کامل بپوسند. زمانی که کودهای حیوانی به طور کامل پوسیده شدند، شما میتوانید برای کوددهی درخت انگور از آنها استفاده نمایید.
برای کوددهی اصولی درخت انگور، باید یک زمان مناسب را برگزینید. طبق نظر متخصصان و کارشناسان، درختان انگور ابتدای هر فصل (4 مرتبه در طول سال) نیاز به کوددهی دارند. لازم به ذکر است که کوددهی بهاره درخت انگور، از اهمیت بسزایی برخوردار است و می تواند موجب افزایش باردهی آن شود. ناگفته نماند که بهترین زمان برای کوددهی درخت انگور، اول صبح یا غروب هنگام میباشد. لازم به ذکر است که آبیاری نهال پس از کوددهی امری الزامی و ضروری است.
همانطور که در قسمتهای قبل اشاره شد، نهال انگور برای باردهی مطلوب و مقاومت بالا نیاز به کود و مواد مغذی فراوانی دارد. از مهمترین مزایای کوددهی به موقع نهال انگور، میتوان به افزایش مقاومت آن اشاره نمود. زمانی که مواد معدنی و آلی درخت انگور به خوبی رفع گردد، توان مقابله آن با انواع آفات و بیماریها دوچندان میشود. علاوه بر آن، کوددهی به موقع سبب افزایش میزان عملکرد درخت انگور میگردد. از این رو، باید پس از خرید نهال انگور به فکر تهیه یک برنامه دقیق و اصولی برای کوددهی آن باشید.
گرچه کود میتواند سبب افزایش مقاومت و میزان عملکرد درخت انگور شود؛ اما زیاده روی در کوددهی موجب از بین رفتن ریشههای این درخت میگردد. بسیاری از باغداران بر این عقیده باورند که کوددهی بیش از حد، سبب افزایش میزان باردهی درخت انگور میشود. اما این عقیده به طور کامل اشتباه است؛ زمانی که درصد عناصر معدنی و آلی در خاک بیش از حد مجاز افزایش یابد، آوندهای ریشه درخت مسدود میشوند و در نتیجه رشد و عملکرد آن مختل میگردد. به همین دلیل، نباید در کوددهی درخت انگور زیاده روی کنید.
پس از خرید نهال انگور و کاشت آن، باید اقدامات ضروری را از جمله کوددهی به عمل آورید. بسیاری از باغداران با این سوال مواجه میشوند که آیا نهال انگور تازه کاشته شده نیاز به کود دارد یا خیر؟ نهال انگور از بدو کاشت، نیاز به کود دارد. اما برای تقویت آن بایستی از کودهای شیمایی ضعیف پودری استفاده کنید. فراموش نکنید که کوددهی نهال انگور تازه کاشته شده، موجب افزایش سرعت رشد و کاهش زمان شروع باردهی آن میگردد. برای کوددهی نهال انگور تازه کاشته شده، باید هر سه ماه یکبار اقدامات لازم را به عمل آورید.
تقویت و کوددهی درخت انگور به چه صورت است؟