آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

بیماری های باکتریایی گردو

بیماری های باکتریایی گردو

بیماری بلایت گردو:

از جمله بیماری های مهم با عامل باکتری است که اگر پیشگیری و درمان صورت نگیرد خسارت جبران ناپذیری به باغات گردو وارد می شود این بیماری در مناطقی که رطوبت بالاست و هوا معمولا در اکثر فصول سال خنک است شایع تر است.

علائم بیماری بلایت گردو:

تمام اندام های هوایی درخت که بافت سبزی دارند نسبت به بیماری حساس بوده و به بافت های دارای کلرفیل بیشتر اسیب می زند ویژگی بارز بیماری ایجاد لکه های نکروز ( بافت مرده) روی میوه ، برگ ، شاخه های سبز و گل می کند . آلودگی روی برگ به این صورت اتفاق می افتد که تمام اندام های فرعی و حتی اصلی ، برگ ها و بارانشیم درگیر می شود . ابتدا لکه های قهوه ای و سپس سیاه و بعد خشک شده و می ریزد .
در صورت اسیب دیدن برگ های جوان به ویژه حاشیه انها ، برگ ها دچار بدشکلی می شوند اگر برگ هایی الوده شده اند روی درخت باقی بمانند ، دوباره منبع آلودگی می شوند.
توجه نمایید که نهال با سن کم بسیار مستعد بیماری است و نسبت به بیماری حساس تر لکه های ایجاد شده روی شاخه ها و تنه با گسترش عفونت تبدیل به شانکر شده و در موارد شدید شیرابه ای به رنگ قهوه ای از داخل ان به بیرون تراووش می کند .
آلودگی میوه بیشتر در زمان نارس بودن ان صورت می گیرد ولی با سخت و چوبی شدن پوست ان عامل بیماری توانایی، اسیب رساندن را ندارد لذا نتیجه می گیریم که شدت آلودگی بستگی زیادی به زمان الودگی دارد لذا اگر بیماری در وایل بهار شروع شود میوه ها دچار ریزش شده و میزان باردهی تا حد زیادی کاهش می یابد الودگی در زمان کوچک بودن میوه باعث پوکی و سیاهی و چروکیدگی ان می شود.
باکتری عامل بیماری روی جوانه ها ، شاخه های آلوده شفاف درختان ، میوه ها و برگ های آلوده ریخته شده پای درختان زمستان گذرانی کرده و با فرا رسیدن فصل بهار و مساعد شدن هوا ، موجب شروع عفونت می شوند باکتری قابل انتقال با باران حشرات است ، توجه نمایید بلایت در مناطقی که باران های بهاره شدید دارد موجب ایجاد بیماری های شدیدی می شود .

کنترل اقدامات زراعی:

از افراط در میزان ابیاری پرهیز نمایید از ابیاری به روش بارانی و خیس کردن تاج درخت پرهیز نمایید . بهترین روش آبیاری قطره ای است که ضمن اینکه از رشد بی رویه علف های هرز جلوگیری می کند از زمستان گذرانی عوامل بیماری داخل این علف های هرز نیز مانع می شود .
هرس مناسب درختان قبل از فصل رویش موجب موجب جریان یافتن هوا لابه لای شاخه ها و موجب تهویه مناسب ان می شود ، همچنین با هرس مناسب می توانید شاخه های آلوده را بریده و در مکانی دورتر بسوزانید ( حتما از نهال با پایه و پیوندک سالم و دارای گواهی سلامت استفاده کنید )

ارقام مقاوم:

از جمله مهم ترین راه های پیشگیری از ابتلا به بیماری بلایت گردو کاشت ارقام مقاوم مثل گردو ژنوتیپ رویال بخصوص تیپ7 است به غیر از این رقم اکثر ارقام گردو نسبت به این بیماری حساس هستند .
دلیل مقاوم بودن ارقام ژنوتیپ به این بیماری دیرگل بودن و آنها و رد شدن باران های بهاری و فراهم نشدن شرایط برای ایجاد عفونت است و این نوعی فرار از بیماری به حساب می اید .
همچنین ارقام ژنوتیپ تمایل زیادی به رد بافت آلوده دارند ( ریزش میوه های آلوده و نارس) .

مبارزه شیمیایی:

سموم مسی برای مبارزه با بیماری بسیار تاثیرگذار است . سمپاشی با اکسی کلرور مس توصیه می شود .

بیماری شانکر باکتریایی درخت گردو:

اکثر درختان میوه و از جمله درخت گردو ممکن است به این بیماری دچار شوند باکتری عامل بیماری بیشتر به برگ ها ، شاخه ها و حتی میوه جمله می کند و موجب ایجاد زخم هایی که بصورت لکه ای روی اندام های هوایی و یا تنه دیده می شود ، شده و در موارد شدید خسارات جبران ناپذیری به بافت درخت وارد می کند .

علائم بیماری:

علائم روی سرشاخه ، برگ و میوه بصورت لکه های زخم یا برجسته دیده می شود .
لکه ها تقریبا بزرگ و قطری بین 5 تا 10 میلی متر دارند ، البته توجه داشته باشید که اندازه لکه تا حد زیای به سن درخت و زمان ابتلا به بیماری بستگی دارد .
در اوایل ایجاد عفونت لکه ها در پایین برگ ها وجود دارند سپس لکه ها گسترش یافته و کل برگ را درگیر می کند .
لکه ها حالت چوب پنبه ای گرفته و از قسمت داخلی بافت های نکروز شده خالی می شود هاله ای زرد رنگ در اطراف بیماری ایجاد می شود که اطراف زخم را احاطه کرده است و از دیگر علائم این لکه حالت اب سوخته ی ان است.
علائم روی شاخه ها و برگ نیز بصورت لکه های چوب پنبه ای ، نکروز با حاشیه ای ابسوخته قابل مشاهده است .
بیماری هایی باکتریایی که در اثر رطوبت بیش از حد ایجاد می شوند لذا باران های بهاره بسیار در گسترش این بیماری موثرند ، میوه ها تا 80 روز پس از ریزش گل ها نسبت به بیماری حساسند و اگر عفونت بعد از سخت و چوبی شدن میوه اتفاق بیافتد توانایی اسیب رساندن به میوه را نخواهد داشت .
در صورتی که عوامل محیطی برای رشد باکتری اععم از رطوبت و دمای بالا فراهم باشد ، میوه ها و برگ های آلوده به سرعت دچار ریزش شده و حتی سرشاخه ها خشک می شود .
حتی اگر میوه های آلوده دچار ریزش نشده بازار پسندی خود را از دست داده و در مواردی مغز میوه اسیب نمی بیند در حالت کلی با کنترل رطوبت تا درصد زیادی از ابتلا درخت گردو به بیماری های باکتریایی جلوگیری کرد .

عامل بیماری:

باکتری عامل بیماری در شاخه ها ، برگ های آلوده ، میوه ها و حتی درز و شکاف درختان و علف های هرز زمستان گذرانی کرده تا در صورت مساعد شدن شرایط محیطی و فرا رسیدن فصل بهار ایجاد عفونت را مجدد اغاز کند . اگر روی زخم های ایجاد شده رطوبت کافی وجود داشته باشد ترشحاتی که از داخل ان زخم خارج می شود که قابل انتشار به درختان سالم و سایر باغات خواهد بود لذا رعایت بهداشت باغ در چنین مواردی از اهمیت ویژه ای برخوردار است باکتری عامل بیماری توسط باد ، باران ...قابل انتقال است . شکستگی یا وجود زخم و درز روی تنه و شاخه محیط را برای ورود باکتری با داخل بافت فراهم می کند .
نور مستقیم و کافی خورشید دشمن این بیماری است و کاشت این درخت در این مناطق توصیه می شود .
باکتری ها روی لکه های ایجاد شده روی تمام اندام هوایی درخت باقی می مانند و قابلیت ایجاد عفونت را به تکرار دارند باکتری عامل بیماری میانه خوبی با خاک ندارد و اگر میوه یا برگ ها را داخل خاک دفن کنید عامل بیماری از بین می رود ولی باکتری تا سالها روی میوه و برگ ریخته شده یا روی درختان ( در صورتی که با خاک تماس نداشته باشد ) قادر به ادامه حیات است.
توجه داشته باشید که همواره درختان جوان نسبت به درختان مسن تر حساس هستند .
حتی عامل بیماری با پیوندک آلوده وادوات کشاورزی ( قیچی هرس و..) قابل انتقال است .

راه های پیشگیری و درمان و کنترل بیماری شانکر باکتریایی درخت گردو:

کاشت ارقام مقاوم مثل گردو ژنوتیپ رویال تیپ7 : این تیپ به دلیل اینکه دیرگل است از بیماری ها فراری است چرا که باران های بهاری که دلیل اصلی ایجاد عفونت هستند تا زمان گلدهی این رقم کمتر شده و امکان ابتلا کمتر می شود.
خرید نهال دارای گواهی سلامت و قرنطینه با پایه و پیوندک سالم و عاری از بیماری .
استفاده از درختان بادشکن در اطراف باغات گردو به منظور جلوگیری از انتشار عامل بیماری توسط باد.
استفاده از حشره کش های مناسب برای از بین بردن حشرات داخل باغ و جلوگیری از انتقال این بیماری توسط حشرات ناقل.
پرهیز آبیاری بیش از حد ( رطوبت زیاد) عدم استفاده بیش از حد کودهای ازته .
آبیاری و کود ازته زیاد موجب رشد بیش از شاخ و برگ ها و گسترش آلودگی می شود .
حذف علف های هرز و جمع اوری آنها از نهالستان و باغات گردو برای حفظ بهداشت باغ تهویه مناسب باغ و همچنین مانع شدن از بقای زمستان گذران بیماری ها.
شخم خاک تا عمق 15 تا 20 سانتی متر برای از بین بردن عوامل بیماری زمستان گذران چرا که باکتری نسبت به خاک بسیار حساس است و سریع از بین می رود .
هرس شاخه های آلوده و مبتلا به بیماری و انتقال ان به مسیری دورتر و سوزاندن انها .
یخ اب زمستانه نیز موجب کاهش جمعیت زمستان گذران ها می شود .
مبارزه شیمیایی با بردوفیکس در چند دوره : سمپاشی اول بعد از هرس زمستانه .
سمپاشی دوم قبل از تورم جوانه : سمپاشی سوم بعد از برداشت محصول در صورت شدید بودن بیماری بعد از ریزش گلبرگ ها و حتی هنگام تشکیل میوه می توانید سمپاشی نمایید .
اگر الودگی از بین نرفت تکرار سمپاشی هر 3 هفته یکبار
همانطور که گفته شد عامل اصلی اکثر بیماری ها رطوبت و بارش باران های بیش از حد است لذا توجه نمایید با رعایت فاصله مناسب کاشت و بهداشت و نورگیر بودن باغ از این بیماری جلوگیری نمایید.

کلام اخر:

دلیل اصلی اکثر بیماری های باکتریایی رطوبت ، عدم رسیدگی به تغذیه درختان ،عدم رعایت بهداشت باغ، هرس نا مناسب است با انجام اصولی تمام مراحل مراقبت و باغداری به ویژه تهییه نهال سالم و دارای گواهی سلامت میتوان باغی سالم و عاری از بیماری داشته باشید.اصلی ترین راه پیشگیری از بیماری ها کاشت ارقام دارای گواهی قرنطینه و مقاوم به بیماری هستند ، شرکت رویال نهال دارای مجوز از جهاد کشاورزی سالهاست در زمینه تولید اصولی نهال فعالیت میکند ، تمام فعالیت های این شرکت تحت نظارت کارشناسان رسمی جهادکشاورزی است ، لذا تولید نهال سالم و عاری از هر گونه بیماری وافت تحت نظارت جهاد در راس کار این مجموعه قرار گرفته است .

نهال گردو را با بهترین قیمت فروش از رویال نهال تهیه کنید برای خرید نهال گردو با کارشناسان نهالستان در تماس باشید

بیماری های باکتریایی گردو

جستجو در سایت