آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

بیماری درخت هلو

بیماری درخت هلو

بیماری فیتو پلاسمایی درخت هلو(فیتو پلاسما:باکتری تخصص یافته و انگل اجباری)

بیماریx یا فیتوپلاسمایی که موجب ایجاد علائمی مثل جاروک وریزبرگی وزردی و کوتولگی در نهال های هلو می شود .علائم جاروک ناشی از فیتو پلاسما : عامل بیماری فیتو پلاسمایی است که با پیوندک آلوده و همچنین پسیل و زنجرک انتقال می یابد . رطوبت بیش از حد و دمای بالای 30 درجه باعث تسریع بیماری میشود .توجه داشته باشید فیتوپلاسما قابل انتقال با بذر نیست .انتشارعامل این بیماری نسبت به سایر باکتری ها سریع تر اتفاق می افتد. فیتو پلاسما باعث ایجاد علائمی می شود که با نگاه کلی به درخت مشاهده خواهید کرد که تاج درخت به شکل جارو درآمده است شاخه ها بسیار ضعیف ، ژولیده با برگ های زرد وبسیار کوچک شده و این برگ ها ضعیف و کوچک سریع خشک شده و از درخت می افتد وشاخه ها لخت روی درخت باقی می مانند.با افزایش جارویی شدن تاج درخت میزان محصول کاهش می یابد. در حالت کلی رشد رویشی درخت متوقف و درخت دچار مرگ می شود چرا که جاروک روی قدرت رشد و جوانه زدن درخت اثر گذاشته و آن را متوقف می کند.
از علائم دیگر این بیماری می توان به لکه های زرد روی برگ اشاره نمود ودر حالت شدید برگ ها حالت برگشته به خود می گیرند برگ ها کاملا زرد رنگ شده وبین 1 تا 2 سال طول می کشد که درخت کامل از بین برود.
میوه های کاملا ریز و چروکیده شده و باردهی و عملکرد درخت تا حد زیادی از بین می رود. مزه میوه های مبتلا به این بیماری تلخ شده و بسیار نامطلوب می شود .بیشتر این آلودگی درفصول بهار و تابستان اتفاق می افتد.

علائم ریزمیوگی هلو:

برگ ها دراوایل بیماری بیشتر از سایر برگ ها هستند ولی به صورت ناگهانی زرد می شوند. علائم روی میوه ها به این صورت است که شکاف هایی روی میوه ایجاد شده و آن قسمت از میوه نرم شده وخراب می شود. این در حالیست که قسمت های دیگر میوه سبز باقی می ماند میوه بسیار تلخ شده و طعم بسیار نامطلوبی می گیرد علف های هرز و سس ها از عوامل انتقال بیماری هستند ,بهتر است درخت آلوده شده کامل حذف و آتش زده شود.
برگ ها وگل های درخت زرد شده و به پشت بر می گردند در برخی شاخه ها که بیماری پنهان است شاخه ها رشد چندتایی داشته ودرخت شکل بوته ای وجارویی به خود می گیرد.ریزش میوه ها در این حالت بسیار شدید می شود.
ازعلائم دیگربیماری می توان به قاشقی شدن برگ ها اشاره کرد دراین حالت برگ ها زرد و حالت برگشتگی پیدا می کنند و شکل قاشقی به خود می گیرند رگبرگ های اضافی و فرعی متورم می شوند وبرگ ها دچار ریزش شدید می شود. زوال تدریجی درخت حدود دوسال طول می کشد.

راه های مبارزه و کنترل بیماری فیتوپلاسمایی :

کاشت ارقام مقاوم مثل گردو ژنوتیپ 7 _رعایت بهداشت باغ_حذف علف های هرز برای جلوگیری از زمستان گذرانی عوامل بیماری _جمع آوری برگ ها و میوه های آلوده از پای درختان وحذف آن ها _رعایت فاصله مناسب کاشت (تهویه مناسب) _خرید نهال سالم با پایه وپیوندک سالم _ در مرحله آخر سمپاشی با ترکیبات مسی وآنتی بیوتیک اکسی تتراسایکلین ,برگ های درخت ,هلو به ترکیبات مسی حساس است ودر صورت مجبور نبودن بهتر است از این ترکیبات استفاده نشود .

بیماری لکه غربالی هلو:

بیماری لکه غربالی بیماری عمومی درختان میوه هسته دار مثل زرد آلو , هلو , شلیل , آلبالو , گیلاس است . این بیماری به دلیل ایجاد لکه هایی روی میوه ارزش بازار پسندی میوه را پایین آورده و خسارت جبران ناپذیری به باغ وارد می کند.
اگر د رمراحل خواب، درخت با قارچ کش مناسب سمپاشی نشود آلودگی شدید ترمی شود. در ابتدای مراحل آلودگی بیشترآسیب به شاخه های جوان ، جوانه ها ، ودر مراحل بعدی میوه نیز آلوده می شود. علائم در روی شاخه ها به صورت لکه های بنفش رنگ و حالت زخم با قطر 3 تا 4 میلی متر ایجاد می شود علائم روی میوه و برگ ها نیز به همین صورت است . درنهایت بافت های نکروز و مرده روی برگ ها می ریزند وبرگ دچار سوراخ شده که این مهمترین مشخصه این بیماری است . زخم های ایجاد شده روی میوه به حالت چوب پنبه ای و بر آمده بوده که باعث طعم نامطلوب میوه می شود.
خسارت عامل بیماری در درخت هلو بیشتر روی شاخه ها ، برگ ها ، علائم ایجاد می کند وخیلی به میوه هلو نمی زند به جز موارد شدید بیماری .
نشانه های بیماری روی میوه ، سرشاخه ، وبرگ را جداگانه بیان می کنیم .

نشانه های بیماری روی برگ ها:

از بارزترین علائم این بیماری می توان به سوراخ شدن وحالت آبکش شدن برگ ها اشاره کرد ، زمانی که برگ تازه شروع به شکل گرفتن می کند و هنوز کامل رنگ نگرفته است لکه های کم رنگ روی آن ایجاد می شود که به مرور زمان رنگ آن تیره شده ومایل به بنفش می شود . به مرور زمان لکه ها بزرگ شده واز وسط قسمت های لکروزه شده به حالت قهوه ای رنگ در می آیند و از قسمت مرکز لکه، بافت خشک شده شروع به ریزش و خالی شدن می کند لکه های خالی با نوار چوب پنبه ای در نمای کلی درخت قابل مشاهده است . در بیشتر موارد این لکه ها به دلیل نامنظم بودن با حشره خوردگی اشتباه گرفته می شود.
برگ ها زمانی که بسیار جوان هستد و مراحل ابتدایی تشکیل آن هاست و بافت لطیفی دارند

نشانه های غربالی روی میوه :

به ندرت این بیماری ممکن است به میوه بزند ولی در برخی مواقع امکان بروز علائم وجود دارد ، علائم به صورت لکه های بزرگ و قرمز مایل به ارغوانی که به حالت زخم نمایان می شود ، دراین حالت میوه طعم نامطلوب گرفته و بازار پسندی خود را از دست می دهد . در موارد شدید میوه دچار بد شکلی شده واز بین می رود و ریزش پیدا می کند . در موارد شدید میوه چوب پنبه ای شده فاسد می شود و شیره ای از میوه به بیرون تراوش می کند .
علائم لکه غربالی هلو روی سرشاخه ها : بیماری روی سرشاخه همانطور که ازتصویر پیداست به صورت لکه های قهوه ای نمایان می شود . این لکه ها کمی قهوه ای هستند به تدریج لکه ها حالت زخم به خود گرفته که این لکه ها روی سرشاخه ها بصورت لکه های بیضی تا گرد با قطر چند میلی متر به حالت برجسته ایجاد می شود قسمت های داخلی لکه روشن تر از سایر قسمت هاست . در موارد شدید صمغ از داخل آن تراوش می کند .چرخه بیماری لکه غربالی وخسارت : اصلی ترین علائم بیماری روی برگ های نهال اتفاق می افتد واصلی ترین خسارت آن روی میوه است که ضمن کاهش محصول بازار پسندی آن نیز زیر سوال می رود .
قارچ عامل بیماری لکه غربالی روی برگ هاو میوه های آلوده وروی برگ های ریخته شده پای درختان زمستان گذرانی می کنند وبا فرارسیدن فصل بهارو مساعد شدن هوا دوباره چرخه بیماری ادامه پیدا می کند.
توصیه بیماری لکه غربالی بستگی زیادی به باران در فصل پاییز و زمستان دارد.

پیشگیری ودرمان بیماری لکه غربالی:

1-کاشت ارقام مقاوم و سالم از هرگونه بیماری وآفت (خرید نهال از نهالستان معتبر دارای مجوز از جهاد کشاورزی که دارای ریشه ، پایه و پیوندک سالم باشد )
2-استفاده از بهترین روش آبیاری برای باغات وپرهیز از آبیاری غرق آبی (در مواردی موجب پوسیدگی ساقه در ریشه نهال می شود) و همچنین آبیاری بارانی که صد در صد برای باغ مضر است وموجب رطوبت روی برگ وشاخه ها شده وبیماری وآفات را تشدید می کند . بهترین روش آبیاری آبیاری قطره ای است که موجب جلوگیری از رشد علف های هرز شده واز درختان گذرانی عوامل بیماری جلوگیری می کند و فواید زیادی دارد .
3-شناخت آفات وبیماری ها وبازدید مکرر از باغات تا درصورت بروز علائم اولیه بیماری را کنترل ودرمان نمود چرا که در صورت تشدید بیماری درمواردی قابل درمان نیست .
4-هرس منظم وکنترل شده برای جلوگیری از رشد بی رویه شاخ وبرگ که موجب تضعیف بنیه درخت شده ومانع تهویه مناسب شاخ و برگ می شوند وهمچنین هرس به منظور حذف شاخه های شکسته وبیماری و انتقال آن به مکانی دورتر وآتش زدن آن ها .
5-رعایت بهداشت باغ و ضدعفونی ابزارآلات باغبانی
6-جمع آوری برگ ها و میوه های آلوده از پای درختان وحذف آن ها
7-قارچ کش کاپیتان، بردوفیکس

خرید نهال از شرکت رویال نهال:

خرید نهال از شرکت رویال نهال : همان طور که بیان شد اولین قدم درجلوگیری از ابتلا باغ به آفات وبیماری ها کاشت ارقام مقاوم و سالم عاری از بیماری است ، شرکت رویال نهال با مدیریت جوان و با درایت مهندس آرمین قاسمی سال هاست در زمینه تولید واصلاح نهال های اصالت دار و دارای گواهی سلامت فعالیت می کند . تمام فعالیت های این مجموعه تحت نظارت مستقیم کارشناسان رسمی جهاد کشاورزی است، مجموعه رویال نهال کادر جوان ومجربی به کار گرفته که به طور تمام وقت با مشاوره رایگان اطلاعاتی که حاصل سال ها تجربه در صنعت باغداری است را دراختیار مشتری قرار می دهد .
باخرید فاکتور ثبتی از این مجموعه با اطمینان خاطر خرید کنید .

بیماری درخت هلو

جستجو در سایت