آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

آفت پروانه تخم انگشتری چیست؟

آفت پروانه تخم انگشتری چیست؟

آفت پروانه تخم انگشتری چیست؟

آشنایی با آفت پروانه تخم انگشتری، و روش های درمان آن امروزه یکی از نیازهای اساسی باغبانی است، با ما همراه باشید تا اطلاعاتی در مورد علل ایجاد آفت پروانه تخم انگشتری، علائم آفت پروانه تخم انگشتری و نحوه کنترل آن در اختیار شما قرار دهیم.

پروانه های تخم انگشتری به عنوان قاتل جنگل شناخته می شوند، به این دلیل که تخم های آنها به صورت حلقه ای روی شاخه های درخت قرار می گیرد. این نوع حشره یکی از آفات رایج جنگلی است که نمی توان از آسیب های ناشی از آن چشم پوشی کرد.

پروانه تخم انگشتری به صورت دسته ای در اطراف شاخه ها شناور می شوند و زندگی جمعی خود را به عنوان فعالیت های لارو که از برگ ها تغذیه می کنند آغاز می کنند. برخی از شهرها و جنگل های ایران بیشترین آسیب را از این آفت می بینند. جنگل های شمال نیز محل زندگی و پرورش آفت پروانه تخم انگشتری می باشد.

آفت پروانه تخم انگشتری حلقه ای شکل است معمولاً هر پروانه ماده بالغ حدود 100 تا 300 تخم می گذارد رنگ تخم ها خاکستری است و پروانه پس از تخم گذاری ترشحات خود را خارج می کند تا از تخم ها در شرایط نامساعد حفاظت کند.

لارو و شفیره دو مرحله از زندگی پروانه تخم انگشتری هستند. باید دوره به دوره را طی کند تا به مرحله پروانه ای برسد و پس از گذر از مراحل لاروی و شفیرگی به پروانه ای کامل با بدنی قهوه ای رنگ و شاخک هایی که طول دندانه آن در نرها بزرگتر از ماده است.

این نوع آفت به صورت دسته جمعی زندگی می کنند، از برگ ها تغذیه می کنند، در کیسه های توری شکل می گیرند و تغذیه می کنند و وقتی بزرگ شدند زندگی انفرادی و روی شاخه های دیگر زندگی می کنند.

علائم و میزان خسارت آفت پروانه تخم انگشتری :

آفت پروانه تخم انگشتری، چرخه زندگی آن یک ساله است، زمستان را روی درخت سپری می کند، با شروع بهار و فعالیت درختان، فعالیت این نوع آفت هم شروع می شود، جالب اینکه این حشره آفت نزدیک به 9 بعد از خروج به شکل تخم زندگی می کند. در مرحله تخم، آنها به صورت گروهی و عمدتاً روی برگها حرکت می کنند. پروانه تخم انگشتری به تدریج بزرگتر می شوند و روی برگ ها تار می بافند و ظاهر آنها تغییر می کند و برگ ها شادابی خود را از دست می دهند.حاشیه برگ درختان محل تغذیه این آفت است، در واقع لاروها در داخل لانه زندگی می کنند و از برگ ها تغذیه می کنند. هنگامی که لاروها به پروانه تبدیل می شوند، شروع به مهاجرت کرده و به شاخه های درختان دیگر سفر می کنند و در آنجا تخم می گذارند و فعال می شوند.

در بین گونه های مختلف، این آفت معمولاً به سیب، گلابی، گوجه فرنگی، چغندر، گل سرخ، گوجه زینتی و برخی درختان و نهال های جنگلی آسیب وارد می کند و با تغذیه مدارم از برگ ها بعد از گذشت مدتی درخت از هر گونه برگی عاری خواهد شد و شکل ظاهری آن به کلی تغییر خواهد کرد و با این مشاهدات اولیه می توان پی به وجود آفت برد و برای کنترل کردن آن اقدام کرد.

دیدن برگ های استتار شده با خطوط سفید ممکن است نشانه ای از علائم آفت پروانه تخم انگشتری (Malacosoma neustria L) باشد. با مشاهده می توان آن را کنترل کرد و این عمل از تولید این آفت جلوگیری می کند البته کنترل آفت باید در حین فعالیت لارو باشد زیرا لاروها حساس بوده و به راحتی قابل کنترل هستند.

روش های پیشگیری و درمان آفت پروانه تخم انگشتری:

راه‌های زیادی برای پیشگیری و کنترل آفت پروانه تخم انگشتری وجود دارد، اما باید توجه داشت که کنترل هر آفت و بیماری در مراحل اولیه رشد و فعالیت آن‌ها آسان است، هر چقدر زمان بگذرد ممکن است فرایند کنترل کردن آن نیز سخت تر شود.

روش پیشگیری و کنترل آفت پروانه تخم انگشتری:

1. هرس به موقع:

همانطور که قبلا ذکر شد، فعالیت آفت پروانه تخم انگشتری روی شاخه ها است و باغبان باید هر سال به موقع هرس کند تا شاخه های آلوده به آفات را حذف و از بین ببرد. علاوه بر این، حذف شاخه هایی که تخم آفات روی آن قابل مشاهده است در از بین بردن آفات موثر است.

2. مبارزه شیمیایی:

یکی از موثرترین روش ها برای کنترل کامل آفت پروانه تخم انگشتری مبارزه شیمیایی است، اما در زمینه مبارزه شیمیایی باغداران باید به نکاتی در این زمینه توجه داشته باشند که مهم ترین آنها انجام به موقع سمپاشی است.

یعنی باغداران باید سم پاشی را درست در فصل بهار که لاروها فعال هستند انجام دهند، زیرا این دوره، دوران حساس زندگی آفات پروانه تخم انگشتری است و کنترل آن راحتتر از سایر دوره ها خواهد بود.

این آفت تقریباً شبیه آفت لیسه درختان است، آفت را می توان با مخلوط کردن دو سم کنترل کرد، توجه داشته باشید که سم مخصوص آفت پروانه تخم انگشتری باید استفاده شود و دقت کنید که مقدار سم برابر با مقدار آب و تانکر آب مناسب را رعایت کنید.در صورت نیاز به سمپاشی مکرر باید سم به طور کامل از بین برود.لاروها نسبت به سم حساس هستند و به راحتی می توانند به مرحله کنترل برسند.به طور کلی با یک سمپاشی اولیه می توان آن را از بین برد.

توجه داشته باشید در روزهای بارانی از سمپاشی سموم خودداری کنید زیرا باعث کاهش کارایی سموم می شود و پس از سمپاشی از آبیاری خودداری کنید زیرا سموم با آب وارد خاک می شوند و به بافت خاک آسیب می رسانند. توجه داشته باشید زمان سمپاشی صحیح نیز می تواند به طور موثر آفت پروانه تخم انگشتری را از بین ببرد.معمولا فصل بهار مناسب ترین زمان برای مبارزه شیمیایی با این نوع آفت است، زیرا تماس گوارشی آفت مستقیماً با سم در تماس است که تأثیر بیشتری خواهد داشت.

آفت پروانه تخم انگشتری چیست؟

جستجو در سایت