آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

آفات و بیماری های درخت فندق

آفات و بیماری های درخت فندق

آفات و بیماری های درخت فندق یک موضوع مهم برای کسانی است که آن را پرورش می دهند. درختان تأثیر زیادی بر زنجیره غذایی انسان روی زمین دارند. آنها دی اکسید کربن را جذب کرده و به اکسیژن تبدیل می کنند و از این طریق هوای زمین را تمیز می کنند.
این درختان می توانند مانند انسان از بیماری ها یا آفات درختان میوه رنج ببرند. گاهی ممکن است یکی یکی مریض شوند و گاهی مانند ویروس کرونا همه گیر می شود و همه درختان شما آلوده می شوند.
در این مقاله قصد داریم بیماری ها و آفات فندق و راه های پیشگیری یا درمان آنها را نیز برای شما توضیح دهیم.

انواع بیماری ها و آفات فندق

1- شپشک نرم تن

حشرات با مکیدن شیره گیاهی، درختان را ضعیف می کنند و با ترشح عسلک، گرد و غبار را روی سطح برگ ها، تنه و شاخه های درختان جمع می کنند و فعالیت های فیزیولوژیکی درختان به ویژه فتوسنتز را مختل می کنند.

راه های پیشگیری و کنترل شپشک نرم تن:

برای مبارزه با این آفات می توان از روغن ولک 4 درصد به عنوان سمپاشی زمستانه قبل از مرحله تلقیح درخت استفاده کرد.

2- شته فندق

شباهت زیادی به شته هلو دارد که مهمترین ویژگی متمایز آن حرکت جمعی آنها در اطراف برگ اصلی است.خسارت این آفت مربوط به ترشح زیاد عسلک است که به نوبه خود مورچه ها، زنبورها و مگس ها را جذب می کند و گرد و غبار را جمع می کند. این حشرات ممکن است بیماری های ویروسی را نیز منتقل کنند. برای مبارزه با این آفت می توان از سموم مناسب استفاده کرد.

3- کنه جوانه خوار فندقی

یکی از بیماری ها و آفات فندق ها کنه جوانه خوار است که یکی از آفات مهم نهال فندق است. این آفت هنگام سکونت در جوانه های گل تازه، جوانه ها را در حین باز شدن فرو می برد و نیش می زند و باعث متورم شدن و بدشکل شدن آنها و همچنین پوسیدگی و خشک شدن جوانه ها می شود.

راه های پیشگیری و کنترل کنه جوانه خوار فندقی:

برای مبارزه با این آفت می توان از اندوسولفان، آزینفوس متیل، پودر گوگرد یا دیازینون در زمان جوانه زدن گیاهان یا زمانی که شاخساره ها 2 تا 3 برگی دارند استفاده کرد.

4- سفیدک پودری فندق

سفیدک سطحی نوعی بیماری ها و آفات فندق است که به صورت لکه های زرد و سفید تقریباً کروی ظاهر می شود. در مرکز هر نقطه، هاگ های قارچ در پایان فصل به لکه های سیاه تبدیل می شوند. این بیماری ها آسیب زیادی نمی زند و فقط باعث ریزش برگ های کوتاه می شود.

راه های پیشگیری و کنترل سفیدک پودری عبارتند از:

کاهش حجم درخت و افزایش تهویه / شخم عمیق خاک اطراف درختان / جمع آوری بافت های آلوده از سطح خاک

5- بیماری باکتریوز درخت فندق

باکتریوز فندق (Xanthomonax corylina) گونه ای از بیماری ها و آفات فندق است که تقریباً یک بیماری جدید است. این باکتری برای اولین بار روی قلمه‌های فندق و میوه‌های مرده، به‌ویژه در نوع فرتیل دکوتارد یافت شد.گاهی اوقات نکروز به ساقه های اصلی نهال ها حمله می کند و در ماه های خرداد و تیرماه شانکرهای کم عمق روی ساقه ها ظاهر می شود.در این مرحله ترک‌های سطحی و طولی در اپیدرم گیاه ظاهر می‌شود، در موارد دیگر بافت نکروزه فقط روی اپیدرم(پوست خارجی) نهال است، اما در موارد حاد این باکتری از طریق تکثیر سریع منجر به تقویت و تسریع رشد می‌شود و تمام یا قسمتی از گیاه خشک می شود. نهال ها در خاک ریشه می گیرند و به تدریج به پایه مادری گسترش می یابند.
خشک شدن شاخه های چوبی درختان فندق و سمندرهای غیرچوبی (علفی) به دلیل ظهور شانکر دیررس که منجر به شکستن ساقه یک ساله و خشک شدن شاخه های بزرگتر و به راحتی قابل مشاهده می شود. نکروز درختان جوان می تواند باعث مرگ شاخه هایی به ارتفاع 10 تا 100 سانتی متر شود.برای حفاظت و حفظ سلامت نهال های جوان، بدون استثناء باید به محض مشاهده اولین مرکز پوسیدگی، کلیه کنده های کهن و آلوده از روی زمین برداشته و از بین ببرید.

نحوه درمان بیماری باکتریوز فندق:

- تمام سوسک‌های خفته را که علائم آلودگی نشان می‌دهند کاملاً حذف کنید. - ریشه‌کنی مکانیکی شاخه‌های چوب، شانکر و شاخه‌های چمن خشک. - لازم است به طور مکرر و مستمر به کارهای جوان سر بزنید یا برای خوابیدن در سال آینده پاجوش انتخاب کنید. - شاخه های آلوده و مشکوک را جدا کرده و بلافاصله پس از بریدن از درخت بسوزانید. - تا جایی که ممکن است خاک زیرین را دیر بچینید، زیرا مشاهدات عینی نشان داده است که انجام این کار در ابتدای بهمن ماه رشد و گسترش بیماری را تسریع می کند، زیرا بافت ها در این فصل به آلودگی یا سرایت بسیار حساس هستند. - توقف و حذف سیستم های آبیاری آب باران برای جلوگیری از تشکیل ریزاقلیم، عامل اصلی رشد و توسعه سریع این باکتری است. - هوا دادن چوبهای مادر از طریق دستکاری زراعی و مکانیکی. - هنگام کاشت تعداد قلمه ها را کاهش دهید و فاصله بین قلمه ها را افزایش دهید. - کاهش شیوع بیماری با محلول پاشی برگها با استفاده از ترکیب مسی (200 گرم ماده موثر در 100 لیتر آب) روی تمام سطح مخزن یک بار قبل از بیدار شدن گیاهان و سه بار در حین خواباندن پاجوش ها در خاک، در پاییز 4تا 5 بار در ماه، در شهریور ماه هر 15 روز یک بار انجام شود.

آفات و بیماری های درخت فندق

جستجو در سایت