آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

آشنایی با مزایا و معایب درخت پالونیا

آشنایی با مزایا و معایب درخت پالونیا

درخت پالونیا یک نوع درختی غیر بومی است که نحوه رشد آن از رشد سایر گیاهان بومی جلوگیری می کند. به همین دلیل است که کاشت این درخت در برخی مناطق ممنوع است. در این مطلب بیشتر در مورد معایب درخت پالونیا صحبت خواهیم کرد و بررسی خواهیم کرد که این درخت چه تاثیراتی بر زمین برای کاشت و محیط اطراف خواهد داشت.

آشنایی با درخت پالونیا:

قبل از اینکه در مورد معایب درخت پالونیا صحبت کنیم، ابتدا باید این درخت را بهتر بشناسیم. درخت پالونیا که به انگلیسی Paulownia tomentosa نامیده می شود، درختی کوچک تا متوسط است که بومی چین شناخته می شود. این درخت ابتدا به عنوان یک گیاه زینتی به آمریکای شمالی معرفی شد، اما پس از مدتی کاشت آن برای مصارف تجاری آغاز شد.

پالونیا در خاک های مرطوب با زهکشی مناسب در شیب های تند یا دره های باز بهترین رشد را دارد. اما در عین حال می‌تواند در مکان‌هایی با کیفیت خاک ضعیف مانند معادن سطحی متروکه، کنار جاده‌ها، راه‌آهن‌ها و آبراه‌های شیب‌دار و صخره‌ای خود را حفظ کند. از مضرات درخت پالونیا می توان به این اشاره کرد که این درخت به دلیل اینکه پس از قرار گرفتن در منطقه ای به طور آشفته و سریع رشد می کند و خود را تکثیر می کند، یک درخت تهاجمی محسوب می شود. در چین، درختان پالونیا به عنوان درخت شاهزاده، درخت ملکه و درخت سلطنتی ملکه شناخته می شوند. آنها بسیار تهاجمی هستند و اکوسیستم های بومی را تخریب می کنند. گفته می شود که آنها بخش هایی از اکوسیستم های بومی را از مین تا فلوریدا و تگزاس و همچنین شمال غرب اقیانوس آرام را نابود کرده اند. با این حال، آنها هنوز هم محبوب هستند زیرا سایه بزرگ ایجاد می کنند و به سرعت رشد می کنند.

درخت پالونیا همچنین با برگ‌های بزرگ و خوشه‌های گل‌های سفید مایل به بنفش هنگامی که به دوره گلدهی خود می‌رسد ظاهر می‌شود. در مناطق آسیایی، جدا از ظاهر تزئینی، از تنه این درخت برای صنایع مختلف استفاده می شود. شامل:

تولید میز و مبلمان / تهیه قلم و کاغذ / آماده سازی تخت های سه لایه / ساخت ابزارآلات موسیقی / استفاده در خوراک دام / تولید کبریت / تهیه کود از برگ و گل

ممنوعیت رشد درختان پالونیا در کشور:

برخی از معایب نهال پالونیا را در بالا ذکر کردیم. مشکل اصلی حضور آن در یک محیط، تخریب اکوسیستم بومی آن منطقه است. یکی از دلایلی که در تیرماه 1398 رئیس اداره تحقیقات منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی از ممنوعیت کاشت قلمه و نهال پالونیا در این استان خبر داد. همچنین به این موضوع اشاره کردند که درخت پالونیا گیاهی غیر بومی است و در صورت وجود نور کافی به سرعت رشد می کند. برگ های بزرگ و ریشه های قوی آن از رشد گیاهان بومی جلوگیری می کند.

همچنین به دنبال کاستی های درخت پالونیا باید بگویم که این درخت به آب زیادی نیاز دارد. در نتیجه برای کاشت در مناطق خشک و نیمه خشک مناسب نخواهد بود. در نتیجه کاشت آن علاوه بر آسیب رساندن به اکوسیستم منطقه، هزینه های زیادی نیز به همراه خواهد داشت. به خصوص تامین آب که این روزها کار بسیار سختی خواهد بود.

این موضوع نه تنها در ایران، بلکه در کشورهای غربی نیز مورد بررسی قرار گرفته است. همانطور که قبلا اشاره کردیم وجود این درخت در آمریکا باعث از بین رفتن بخشی از اکوسیستم بومی این کشور شده و وزارت کشاورزی آمریکا ورود این گونه را ممنوع کرده است.

پالونیا و ورود او به ایران:

پالونیا یک درخت آسیایی است اما در بالا اشاره کردیم که این درخت به آمریکا نیز معرفی شده است. در دهه 1960 این درخت وارد وین شد. همانطور که در کمبودهای درخت پالونیا ذکر شد، تعداد زیادی از این درخت در مدت زمان کوتاهی در این مکان رشد کردند. اغلب در مکان های کم ارتفاع و گرم زیر 450 متر از سطح دریا رشد می کند.

وجود آن علاوه بر آسیب رساندن به گیاهان باعث تغییرات آب و هوایی نیز می شود. این درخت توسط اساتید سابق دانشکده منابع طبیعی گرگان به ایران آورده شده است. این مسئله بدون در نظر گرفتن معایب نهال های پالونیا و مشکلاتی که به همراه دارد صورت گرفت. همچنین ورود بدون هماهنگی و اجازه مراجع ذی صلاح صورت گرفته است.

بسیاری از گسترش سریع آن حمایت کردند و به عنوان درختی معرفی شد که برای تولید چوب پول می آورد. اما در واقع چوب آن ارزش کمتری دارد.

نحوه ی تکثیر درخت پالونیا:

همانطور که گفتیم یکی از معایب درخت پالونیا تکثیر سریع آن و جلوگیری از رشد گیاهان بومی است. این درخت می تواند به سرعت جوانه و ریشه را تکثیر کند. یک درخت می تواند 20 میلیون بذر در سال تولید کند که به راحتی توسط باد و آب پراکنده می شوند.

به این ترتیب به راحتی وارد اکوسیستم های اصلی مناطق مختلف شده و آنها را از بین می برد. چون ریشه های خود را به سرعت پخش می کند، تمام مواد مغذی را جذب می کند. همچنین سایه آن از رشد گیاهان اطراف آن جلوگیری خواهد کرد.

آیا پالونیا می تواند درخت مفیدی باشد؟

متاسفانه قطع گسترده درختان در جنگل های مختلف باعث خشکسالی، سیل و ... شده است.در سال 2018 گزارش شد که ایران به طور متوسط 2 میلیون هکتار جنگل از دست رفته است. آنها عمدتا در صنعت مبلمان، سلاح، کشتی سازی، تولید کاغذ و بسیاری از صنایع دیگر استفاده می شوند.

اگر مضرات درخت پالونیا را می دانید، اما همچنان قصد دارید از آن برای مقاصد تجاری استفاده کنید.معایب درخت پالونیا در یک نگاه:

• مصرف آب بالا
• گسترش سایه در آن منطقه
• از رشد سایر گیاهان جلوگیری می کند
• تغییرات آب و هوا
• نابودی گیاهان بومی
• خطرات رشد آن در شهرها، از جمله شکستگی در اثر باد و طوفان
• تولید مثل و مصرف سریع عناصر غذایی در خاک

همچنین در پایان اشاره کردیم که از این درخت پالونیا می توان برای مصارف صنایع چوب استفاده کرد، اما برخی اشاره کرده اند که این چوب از کیفیت پایین تری نسبت به سایر انواع چوب برخوردار است. استفاده و کاشت آن توصیه نمی شود. از طرفی باید جنگل کاری درختان بومی را تقویت کرد و از اکوسیستم موجود حمایت کرد و از قطع درختان جلوگیری کرد.

آشنایی با مزایا و معایب درخت پالونیا

جستجو در سایت