آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

آبیاری نهال زرشک

آبیاری نهال زرشک

آبیاری نهال زرشک:

انواع مختلف نهال زرشک بسته به نوع خاک و موقیت جغرافیایی نیاز آبی متفاوتی دارند. بنابراین برخی از گونه های زرشک در در مناطقی با بارندگی 3000-1200 میلی متر رشد می کنند، در حالی که سایر گونه های زرشک در مناطقی با بارندگی 150-270 میلی متر رشد کافی نشان داده اند.

نیاز نوع نهال زرشک بی دانه در مقایسه با درختان یا درختچه های با میوه کمتر است و یکی از دلایل اصلی جایگزینی زرشک در روش های کشاورزی درآمدی است که می توان از آن در فروش هر مکعب زرشک به دست آورد که با توجه به قیمت نهال زرشک امکان کاشت آن در منطقه ای با بستر مناسب وجود دارد. این موضوع باعث شده است که در برخی مناطق پرورش زرشک تبدیل به یک تجارت شود. اگرچه زرشک یکی از گیاهان مقاوم به خشکی است اما در 4-3 سال اول کاشت بسته به خاک و آب و هوا، آبیاری به صورت هر 7-8 روز یکبار مناسب است. در سال بعد معمولاً هر 12 تا 15 روز یک بار آبیاری باغ زرشک انجام می شود.

گاهی اوقات فاصله بین دو آبیاری 20 روز یا بیشتر است که البته منجر به کاهش عملکرد می شود.اما به طور کلی بهتر است در بهار روزانه 2 لیتر و در تابستان روزانه 3 لیتر آبیاری شود. نیاز خالص آبیاری نهال زرشک حدود 9900 متر مکعب در هکتار است که با روش های مختلف آبیاری مورد استفاده قرار می گیرد.

اما در هر صورت کل نیاز آبیاری آن از مقدار فوق بیشتر است. زرشک در واقع هوای بیابانی، خشک، گرم و آفتابی را ترجیح می دهد، اما این مناطق از کمبود شدید آب رنج می برند، بنابراین باید با آبیاری مصنوعی جبران شود.

مهم ترین زمان آبیاری درختچه های زرشک از باز شدن گل ها شروع شده و تا زمان برداشت ادامه می یابد.

در سال‌های خشکسالی، کشاورزان زرشک برای برداشت زرشک خود فقط باید سه بار در تابستان محصول خود را آبیاری کنند. بنابراین درختان زرشک برای کاشت در مناطق خشک انتخاب مناسبی هستند.

اگر هدف ما برداشت زیاد محصول است، یک تا دو هفته قبل از برداشت، بوته های زرشک را پس از ریزش گلبرگ ها به طور مرتب آبیاری نکنیم. اما تامین نشدن نیاز آبی این گیاه به معنای از بین رفتن آن نیست و حتی مشاهده شده است که این مقاومت در مواقعی رخ می دهد که اتفاقات غیرمنتظره ای مانند خشک شدن چاه ها و فراهم نشدن شرایط آبیاری زرشک، این درختچه می تواند مقدار کمی آب تولید شده توسط ذخایر رطوبتی خاک و بارش جوی را تحمل کند و زنده بماند.

آبیاری زرشک در مناطق کوهستانی:

در مناطق کوهستانی و در شرایط خاص، گاهی بوته های زرشک در طول فصل رشد بیش از 3-4 بار آبیاری نمی شوند. حتی در مناطق کوهستانی، در نقاط خاصی که خاک قابلیت نگهداری آب را دارد، بخش های کمی از زرشک را در زمستان می توان مشاهده کرد. به طور کلی درختان زرشک در فصل سرد و در مناطق کوهستانی نیازی به آبیاری زیاد ندارند.

نکات مهم آبیاری زرشک:

• درختچه زرشک آبیاری آب شور را تحمل می کند اما آب بسیار شور باعث کاهش رشد و عملکرد آن می شود.

• زرشک‌کاران باید با توجه به نوع خاک و شرایط آب و هوایی زمین زیر کشت، ارقام مختلف نهال زرشک را خریداری و بفروشند.

• در خاکهای سبک و شنی بهتر است در سال اول کاشت نهال هر بار با مقدار کمی آب آبیاری شود ولی در دفعات بیشتر (با فواصل کوتاهتر) مثلاً هفته ای یکبار و در خاکهای گرم و سبک بهتر است هر پنج روز یکبار اقدام به آبیاری شود.

• زرشک کاران معتقدند آبیاری در زمان گلدهی به خصوص اگر محیط ریشه اشباع باشد باعث ریزش گل ها می شود.آبیاری نکردن در طول گلدهی همچنین می تواند رشد شاخه های ثانویه جدید را که برای آب و مواد مغذی با میوه در حال رشد رقابت می کنند، متوقف کند. در برخی مناطق تا اوایل خرداد ماه به زرشک آب نمی دهند.

• به یاد داشته باشید، خیساندن عمیق اما با دفعات کمتر و اجازه دادن به خشک شدن کمی خاک قبل از آبیاری بسیار بهتر از پاشیدن هر روز آب با مقدار کم است.

• این موضوع برای درختچه هایی که در زمستان کاشته می شوند اهمیت بیشتری دارد. در این فصل رشد گیاه کمتر فعال است و تبخیر بسیار کندتر است. بنابراین احتمال غرقاب کردن زرشک در این فصل بیشتر است. بنابراین صبر کنید تا خاک خشک شود و پس از خشک شدن خاک، گیاه را عمیق آبیاری کنید. این قانون مختص زرشک نیست و در مورد اکثر گیاهان دیگر صدق می کند.

• به طور کلی رعایت اصول آبیاری نقش مهمی در رشد گیاه، بهبود کیفیت محصول و ... دارد.

آبیاری نهال زرشک

روش آبیاری زرشک را می توان به سه دوره زمانی مختلف تقسیم کرد:

1- هنگام کاشت نهال در خاک:

اگر در مرحله کاشت درخت زرشک در خاک هستید، باید بلافاصله پس از کاشت، خاک را آبیاری کنید.بلافاصله پس از اتمام کار، خاک منطقه کاشت را به همان عمق ارتفاع ریشه گیاه مرطوب کنید تا تقویت بیشتر، تحریک ریشه‌زایی زودهنگام و رشد قوی‌تر ریشه شود و توده ریشه کاملاً مرطوب بماند.

برای افزایش قدرت گیاهان خود می توانید مخلوط محرک ریشه زایی را نیز در آب حل کرده و همزمان به گیاهان خود اضافه کنید. این کار ضمن کاهش شوک کاشت، زرشک را به رشد سریعتر و داشتن برگ های جذاب تر نیز تشویق می کند. در چند هفته اول پس از کاشت، رطوبت خاک را مرتب بررسی کنید و در صورت لزوم، برنامه آبیاری را برای مرطوب نگه داشتن خاک تنظیم کنید.

اگر قصد دارید در دوره خواب (زمستان) زرشک بکارید، فراموش نکنید که به آبیاری بسیار کمتری نیاز دارد. پس مراقب باشید در فصل زمستان آب جمع نشود. همچنین به یاد داشته باشید که در سال اول کاشت و نگهداری درخت زرشک، خاک را به خوبی آبیاری کنید، زیرا در این روزها ریشه ها در حال شکل گیری و بزرگ شدن هستند و به آب نیاز دارند. البته، آبیاری کافی را با آبیاری بیش از حد و غرقابی اشتباه نگیرید.

2- اولین فصل رشد:

درختچه های زرشک کاشته شده در خاک باغچه را نباید روزانه آبیاری کرد.به دلیل این موضوع مهم در مراقبت از درخت زرشک، اگر بیش از حد آبیاری کنید، خاک کاملاً خیس شده و پوسیدگی ریشه در انتظار درخت جوان زرشک شما خواهد بود. برای تامین صحیح آب مورد نیاز درخت زرشک، اگر در منطقه پر باران زندگی می کنید، آب باران به خوبی آب مورد نیاز درخت شما را تامین می کند.

در مورد زرشک گلدانی هم همینطور. آبیاری درختان زرشک باید به گونه ای باشد که ریشه و خاک اطراف آن همیشه مرطوب باشد. مالچ پاشی علاوه بر آبیاری به موقع و صحیح می تواند با حفظ رطوبت خاک این مشکل را نیز برطرف کند.

آبیاری نهال زرشک

3-پس از ورود به خاک:

بعد از اینکه زرشک در خاک ریشه دواند، به شدت به خشکی مقاوم است و فقط در تابستان گرم به آبیاری بیشتر نیاز دارد. در غیر این صورت آبیاری متوسط زرشک کافی است. اگرچه این گیاه به خشکی مقاوم است، اما بهتر است برای مدت طولانی تشنه نماند.

اگر متوجه شدید که برگ های زرشک شما در حال ریزش یا پژمرده شدن هستند، مرتب به آن آبیاری کنید! اگر زرشک را در گلدان می کارید، بهتر است گلدان را در سینک پر از آب قرار دهید.در طول مراقبت از درخت زرشک، آبیاری باید در چند ساعت اول روز انجام شود. زرشک نیز مانند سایر گیاهان باید در طول روز آب را جذب کند تا زمان کافی برای جذب داشته باشد.

توجه به این نکته ضروری است که با تبخیر رطوبت اضافی از طریق نور خورشید می توان از بسیاری از بیماری های قارچی پیشگیری کرد.

آبیاری نهال زرشک

جستجو در سایت