پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
آرزوی هر باغداری برداشت محصول خوب و بسیار زیاد است. بر همین اساس باغداران روش های مختلفی را برای پر بار کردن درختان خود، امتحان می کنند که ممکن است برخی از این روش ها اشتباه بوده و منجر به کاهش باردهی شود. استفاده از فناوری های نوین و مراقبت اصولی از درختان می تواند آن ها را پر بارتر کرده و به طول عمر درختان بیفزایند. فراموش نکنید که خرید نهال سالم و عاری از بیماری، اولین شرط باردهی خوب و اقتصادی درختان است.
باغ ها نقش مهمی در اقتصاد کشور و همچنین اقتصاد باغدار دارند. کشاورزی و باغداری زمانی به صرفه هستند که بتوان محصول باکیفیت را به میزان بالایی از درختان تحت کشت، برداشت کرد. در ادامه مهم ترین نکاتی که هر باغداری باید بداند را بیان می کنیم:
به طور کلی درختان 2 نوع جوانه دارند: جوانه رویشی و جوانه زایشی. جوانه های زایشی پس از اتمام مراحل رشد، تبدیل به گل و میوه می شوند؛ ولی جوانه های زایشی در رشد طولی شاخه ها موثر هستند. رشد این دو نوع جوانه باید کاملاً متوازن و مساوی باشد.
در صورتی که جوانه های رویشی بیشتر از جوانه های زایشی باشند، باردهی درخت کم شده و از کیفیت میوه ها کاسته می شود. اگر هم تعداد جوانه های زایشی بیشتر از جوانه های رویشی باشد، باردهی درخت در سال اول زیاد است، اما در سال های بعد به میزان قابل توجهی کم می شود که به این فرایند سال آوری گفته می شود. برای جلوگیری از این اتفاق باید در سال های پر گل، درخت را به صورت اصولی هرس کنیم.
حشرات نقش بسیار مهمی در باردهی درختان دارد؛ مخصوصاً درختانی که گل دهی آن ها با گرده افشانی صورت می گیرد. گرده افشانی ناکافی می تواند سبب باردهی کمتر محصول یا تولید محصولی نامرغوب شود. باردهی معمولاً با کمک حشراتی؛ مانند زنبورعسل انجام می شود. برای این منظور در هر هکتار باغ، به 4 تا 5 کندوی زنبور عسل نیاز است. این کار باردهی درختان میوه را تا 10 برابر افزایش می دهد. درختان زیر برای باردهی بهتر به گرده افشانی نیاز دارند:
• درختان دارای گل کامل؛ مانند سیب، گلابی، هلو، شلیل، بادام و به
• درختان تک پایه؛ مانند گردو و فندق
• درختان دو پایه؛ مانند پسته، کیوی و خرما
علف های هرز یا حتی چمن ها، مهم ترین آفت برای باردهی درختان میوه محسوب می شوند. این گیاهان آب و مواد مغذی خاک را دریافت کرده و اجازه نمی دهند تا مواد مغذی لازم و کافی به درخت برسد؛ از این رو باید بلافاصله بعد از مشاهده، از ریشه قطع شوند. از طرفی برای اینکه درخت به خوبی رشد کند، لازم است نور به زمین هم بتابد. پوشانده شدن سطح زمین با علف های هرز، جلوی تابش نور بر خاک را می گیرد و سبب می شود باردهی درخت کاهش یابد.
کودها مهم ترین عنصر کمک کننده برای باردهی سریع و زیاد درختان هستند. با استفاده از کودهای مناسب می توانید حصول حداکثری عملکرد خود را در باغ مشاهده نمایید. تعیین کود مناسب برای درختان میوه بر اساس نوع درخت، نوع خاک و... انجام می شود؛ بنابراین هیچ گاه سرخود و بدون آگاهی، اقدام به خرید کود نکنید. علاوه بر این نباید در مصرف کودها زیاده روی کنید؛ زیرا نتیجه معکوس خواهد داشت.
برخی از کودها نباید به صورت همزمان به درخت داده شوند؛ چون اثر یکدیگر را خنثی می کنند. بهتر است برای اطلاع دقیق از کوددهی و انتخاب کود مناسب برای زمین خود، با کارشناسان ماهر در این زمینه مشورت کنید. کارشناسان رویال نهال می توانند اطلاعات جامع و کاملی از باغداری و روش های کوددهی به درختان، در اختیار شما قرار دهند.
پیش از این هم بیان کردیم که هرس کردن به منظور تعدیل سازی جوانه های رویشی و زایشی انجام می شود. هرس کردن مزایای دیگری هم برای درخت دارد و باید همه ساله و به صورت اصولی انجام شود. اگر عملیات هرس کردن به موقع انجام نشود، شیره نباتی به صورت یکنواخت به تمام شاخه ها نمی رسد و به این ترتیب از باردهی درخت کاسته می شود.
هرس کردن موجب می شود تا نور کافی به شاخه های قدرت مند زیرین برسد و باردهی آن ها افزایش یابد. علاوه بر این سبب حذف شاخه های ناکارآمد و ضعیف شده و به این صورت در باردهی بیشتر درخت موثر است. ایجاد شرایط مناسب برای گردش هوا در شاخه های مختلف درخت، از دیگر مزایای هرس کردن به موقع درخت است.
یکی از اصلی ترین عواملی که به باردهی بیشتر درخت کمک می کند، محافظت از شکوفه ها و میوه های کوچک در برابر باد، طوفان های ناگهانی، سیل و تگرگ و کاهش دمای شدید است. برای در امان نگه داشتن درخت ها از این شرایط باید تمهیدات ویژه ای بیندیشید.
به عنوان مثال برای جلوگیری از سرمازدگی درختان در شب های بسیار سرد، می توان از رنگ محافظ تنه استفاده کرد
اغلب باغداران گونه های خاص منطقه خود را می شناسند و تنها بر روی توسعه و گسترش همان درخت تلاش می کنند. اگر شما هم قصد دارید به تازگی وارد این حرفه شوید، بهتر است در ابتدا گونه های قابل کاشت در منطقه زندگی خود را بشناسید. این مورد عامل مهمی در افزایش باردهی درختان و سودآوری اقتصادی آن ها است.
هر درختی روش کاشت مخصوص به خود دارد. به عنوان مثال عمق کاشت هر درخت با درخت دیگر متفاوت است. علاوه بر این فاصله مناسب کاشت نهال ها از یکدیگر، میزان و نحوه آبیاری و... نیز در میزان باردهی درخت موثر هستند. کاشت درخت یک مرحله حیاتی بوده که تعیین کننده میزان رشد و باردهی محصول است.
آبیاری مناسب تضمین کننده رشد و افزایش باروری درخت است. آبیاری بیش از حد می تواند سبب پوسیدگی ریشه درخت شود. از طرفی آبیاری کم نیز می تواند خشک شدن و کاهش کیفیت میوه را به همراه داشته باشد. یک برنامه آبیاری درست باید بر اساس عواملی؛ مانند نوع خاک، اقلیم منطقه و سن درخت تعیین شود. بهتر است شیوه ها و میزان آبیاری را از کارشناسان متخصص در این زمینه جویا شوید.
بررسی آفات و بیماری ها و روش های صحیح مقابله با آن، از روش های مهم افزایش باروری درختان است. به این منظور باید درختان باغ خود را به صورت منظم برای کنترل آلودگی ها و قارچ ها چک کنید. در این مورد باید آگاهی و شناخت کاملی از آفات داشته باشید تا حشرات مفید برای رشد درخت را از بین نبرید. استفاده از آفت کش های ارگانیک مهم ترین و بهترین راه مقابله با آفات درختان است.
اگر می خواهید باغداری را به صورت حرفه ای آغاز کنید، باید با تمام شرایط و اصول باغداری آشنا باشید و در سال اول تمام این اقدامات را تحت نظر کارشناسان معتبر انجام دهید تا بتوانید به باردهی بیشتر درختان کمک کرده و باغداری اقتصادی را تجربه نمایید.
رویال نهال با بیش از 30 سال فعالیت در زمینه پرورش انواع نهال، یکی از بزرگ ترین عرضه کنندگان نهال های مثمر و غیر مثمر در غرب کشور است. کارشناسان رویال نهال از ابتدای شروع احداث باغ تا زمان باردهی درختان در کنار شما هستند و تمام فوت و فن های باغداری را به شما آموزش می دهند. شما عزیزان می توانید برای بهره مندی از خدمات ویژه کارشناسان ما، با شماره تلفن های درج شده در سایت تماس بگیرید.
چطور درختان خود را پربار کنیم؟