پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
انجیر نیز مانند میوه های خشک میوه های مغذی و خوشمزه ای است که طرفداران زیادی در سراسر جهان دارد. انجیر سرشار از ویتامین هایی مانند A و پتاسیم، کلسیم، فیبر غذایی و آنتی اکسیدان است. خواص بسیار خوبی برای سلامت بدن، قلب، گوارش و پوست دارد.
همه اینها باعث شده باغبانان در سراسر جهان بخواهند نهال انجیر را بکارند. نهال انجیر تقریباً در هر آب و هوایی قابل رشد است. با این حال، بسته به آب و هوای محلی که قصد کاشت انجیر را دارید، شرایط نگهداری و کاشت متفاوت و دشوارتر یا آسان تر خواهد بود.
اگر این میوه در آب و هوا و خاک مناسب رشد کند، می تواند انتخاب خوبی برای باغداران و کشاورزان باشد، زیرا فقط در مراحل اولیه رشد نیاز به توجه و مراقبت نسبتا بالایی دارد.
برای انتخاب فصل و زمان مناسب برای کاشت نهال انجیر باید به آب و هوای منطقه ای که این نهال را در آن پرورش می دهید توجه کنید. به طور کلی، درختان انجیر برای رشد بهتر و به دست آوردن محصول با کیفیت بالاتر، به دمای متوسط تا گرم (25 تا 35 درجه سانتیگراد) نیاز دارند. لطفاً توجه داشته باشید که محدوده دمای رشد این میوه ممکن است کمتر یا بالاتر از محدوده ذکر شده در بالا باشد.با این حال، دمای بالاتر، به عنوان مثال 40 درجه سانتیگراد، می تواند کیفیت محصول نهایی را کاهش دهد.
درختان انجیر درختانی مقاوم به گرما و سرما هستند. بنابراین آب و هوای نیمه گرمسیری (تابستان های گرم و زمستان های معتدل) شرایط آب و هوایی مطلوبی را برای رشد انجیر فراهم می کند. در چنین اقلیمی بهترین زمان کاشت از اواخر اسفند تا پایان نیمه اول بهار است.
با این حال، در سایر شرایط آب و هوایی، مانند آب و هوای گرم و خشک بهاری یا مناطق معتدل، بهار و پاییز ممکن است برای کاشت نهال انجیر مناسب باشد. اگرچه در مناطق سردسیر نیز قابل کشت است، اما بهتر است در گلخانه پرورش دهید.
انجیر برای رشد مناسب نیاز به نور و اکسیژن فراوان دارد. هر چه این درخت برگ های قوی تر و بیشتری داشته باشد، به فاصله بیشتری نیاز دارد. به طور معمول فاصله بهینه بین ردیف درختان انجیر 3 تا 5 متر و فاصله بهینه بین ردیف ها 4 تا 6 متر است.
برای دیدن انواع نهال انجیر به صفحه نهال انجیر مراجعه نمایید
• ضد عفونی یا پرالیناژ: این عمل نه تنها برای از بین بردن آفات و بیماری های ریشه انجام می شود، بلکه برای افزایش قابلیت جذب نهال انجیر انجام می شود.بهترین ترکیب برای این درخت استفاده از اسیدهای هیومیک است.
• گودال: هنگام کاشت درخت انجیر، گودالی به اندازه ۲ تا ۳ برابر ریشه ایجاد کنید تا به ریشه فشار وارد نشود.
• آبیاری: هنگام رشد نهال انجیر، میزان آبیاری بسته به شرایط آب و هوایی، اندازه درخت و نوع خاک محلی متفاوت است. پس از خشک شدن کامل سطح خاک، نوبت به آبیاری بعدی می رسد. به طور کلی میزان آبیاری در فصل رشد نهال انجیر بیشتر و در مرحله گلدهی میزان آبیاری کمتر است. این به این دلیل است که آب زیاد می تواند بر طعم و شیرینی میوه تأثیر منفی بگذارد.
• انتخاب محل مناسب اولین قدم در پرورش انجیر است. از لحاظ نور، شرایط اقلیمی و خاک برای این نهال مناسب هستند.
• آماده سازی خاک مناسب:بهترین خاک برای کاشت این میوه خاک رسی شنی است. PH مناسب خاک نیز بین 6 تا 8 است. همچنین استفاده از کود و مواد آلی برای کیفیت و طعم انجیر بسیار موثر است.
• حالا می توانید نهال های انجیر را در گودال قرار دهید و با توجه به نکات ذکر شده و فاصله ردیف ها آن ها را بکارید.
• اولین آبیاری پس از کاشت و فشرده سازی خاک در اطراف ریشه نهال را فراموش نکنید.
• حتماً در طول فصل رشد انجیر خود را به طور منظم آبیاری کنید.
• برای جلوگیری از بیماری درختان از سموم و آفات مناسب استفاده کنید.
• کاشت مستقیم: نهال های آماده انجیر را آماده کرده و مستقیماً در گودالی که ایجاد کرده اید بکارید.
• کاشت پاجوش یا ریشه: مقداری از ریشه درخت انجیر را در گودال ایجاد شده برای ایجاد نهال جدید بکارید.
• کاشت قلمه: برای کاشت درخت انجیر به صورت قلمه دو روش وجود دارد: روش مستقیم و روش مدیریت مالی.
• نحوه کاشت قلمه: در اواخر پاییز قبل از فرا رسیدن هوای سرد از شاخه های حدود 25 سانتی متری 2-3 ساله در خاک مرطوب با دمای حدود 10 درجه نگهداری کنید. در نهایت قلمه ها را در بهار می کارند و پس از یک سال قوی ترین و ریشه دارترین آنها را در گودالی به حجم حدود 60 سانتی متر مربع می کارند.
• روش کاشت مستقیم قلمه : این روش کاشت در اسفند ماه است که در آن شاخه های 70 تا 80 سانتی متری درختان بالای 4 سال با قابلیت جوانه زنی و قدرت خوب در چاله هایی با طول و عرض یک متر و عمق حدود 1.5 متر کاشته می شوند.
به طور کلی، زمانی که نهال انجیر را می کارید، برای رشد و جذب مواد مغذی نیازی به کود ندارند. با این حال، بسته به خاک منطقه رشد انجیر شما، ممکن است کود مورد نیاز باشد. در این مورد کودهای حاوی نیتروژن، پتاسیم و فسفر برای درخت انجیر بهترین هستند.
کودهای حاوی فسفر برای دوره رشد ریشه درخت مناسب هستند. پتاسیم برای تقویت ساقه، رشد میوه و مقاومت نهال انجیر در برابر شرایط استرس زا محیطی استفاده می شود. و گیاهان با نیتروژن بیشتر بهتر است برگها و شاخه های سبز بیشتری داشته باشند. توجه داشته باشید که استفاده بیش از حد از کودهای نیتروژن مانع رشد و کیفیت میوه انجیر می شود. کودهای حیوانی و کودهای آلی نیز برای رشد نهال انجیر مناسب هستند.
انواع روش های هرس انجیر را می توان به موارد زیر تقسیم کرد:
• هرس فرمی: برگ هایی را که شکل منظم درخت را به هم می زند، هرس کنید.
• هرس بهره برداری: درختان برای افزایش تولید و کیفیت میوه هرس می شوند.
• هرس بهاره: شاخه های ضعیف را در نیمه اول بهار هرس کنید.
• هرس زمستانه: پس از برداشت، شاخه های که میوه داده بودند را هرس کنید.
• هرس پاییزی: این فصل مناسب ترین زمان برای هرس درخت انجیر است. این به این دلیل است که در این زمان رشد درخت متوقف شده است و شاخه های خشک و مرده را می توان به راحتی جدا کرد.
انواع مختلفی برای کاشت نهال انجیر وجود دارد از جمله:
• انجیر سیاه: این نوع انجیر برای مناطق گرمسیری بسیار مناسب است. آبیاری و کوددهی تاثیر بسزایی در کمیت و کیفیت میوه این درخت دارد.
• انجیر زرد: این نوع درخت انجیر محبوب ترین انجیر در بین باغداران است. زیرا محصولی متراکم، با پوست نازک، گوشتی، آبدار و بسیار شیرین دریافت می کنید. درخت کوتاه است و دارای برگهای زیادی است.
• انجیر گلابی: درختی زیبا با برگ های بسیار بزرگ. به آبیاری کمی نیاز دارد و در برابر حرارت مقاوم است (اما به دمای بالای 42 درجه نیاز ندارد). محلول پاشی نکته مهمی در پرورش این نوع انجیر است.
• انجیر استهبان: این نوع انجیر یکی از بهترین ارقام درختان انجیر است و صادرات بالایی نیز دارد.عمر طولانی این درخت (تقریباً 25 سال) و باردهی عالی آن باعث محبوبیت آن در بین کشاورزان و باغداران شده است. این درخت برگ های زرد دارد و در آب و هوای معتدل بهتر رشد می کند.
انجیر میوه ای مغذی، بسیار شیرین و مفید است. رشد نهال انجیر مستلزم توجه مداوم در طول چند سال اول رشد است. کاشت درخت انجیر اگر در آب و هوا و خاک مناسب انجام شود نیازی به کود یا مراقبت خاصی ندارد. به طور کلی کاشت نهال انجیر در بین باغداران و کشاورزان سراسر جهان طرفداران زیادی دارد. زیرا مقرون به صرفه است و مشکلات کمتری ایجاد می کند.
کارشناسان و متخصصان نهالستان رویال نهال از ابتدا تا انتهای این سفر همراه شما خواهند بود و در زمینه کاشت و پرورش انجیر، خرید نهال انجیر به شما مشاوره تخصصی می دهند.
نکات طلایی کاشت نهال انجیر