آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

پیش فروش نهال آغاز شد

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

نحوه سمپاشی آفات در مزارع و باغات

نحوه سمپاشی آفات در مزارع و باغات

سمپاشی عبارت است از پاشش محلول سمی یا سم خالص روغنی یا گرد به مقدار معین در واحد سطح است و در سمپاشی صحیح باید تمام نقاط مورد نظر با سم پوشانده شود. قطر کلی سم 1000-1 میکرون است.

امروزه شاهد سمپاشی زیادی در بخش کشاورزی هستیم که می توان گفت 50 درصد آنها بی دلیل هستند، زیرا زمانی که تعداد آفات زیر آستانه خسارت اقتصادی باشد سمپاشی انجام می شود که تاثیری در پیشگیری ندارد. و فقط حشرات مفید را از بین میبرد. و از طرفی 80 درصد از این سمپاشی ها بی هدف بوده و بر روی حشرات مورد نظر تاثیری ندارد.

راه و روش درست سمپاشی باغ ها و مزارع:

• زمان مناسب برای کاشت و محلول پاشی
• از ابزار مناسب برای سم پاشی و محلول پاشی استفاده کنید
• مصرف آب مناسب pH و EC
• استفاده از سورفکتانت ها
• یکنواختی در سمپاشی و محلول ذهی
• استفاده از سموم و کودهای با کیفیت و تاریخ مصرف گذشته

زمان مناسب برای سم پاشی و محلول پاشی:

سمپاشی باید زمانی انجام شود که آفت به آستانه ضرر اقتصادی رسیده باشد، مثلاً در گلخانه ها تا زمانی که آفت پیدا نشود نیازی به سمپاشی نیست، زیرا گلخانه می تواند با جداسازی گلخانه و سمپاشی کلی قبل از کاشت گلخانه را عاری از هرگونه آفات و بیماری نمود.یا زمانی که انتظار می رود هر سال حشرات به مزارع و باغ ها حمله کنند، مثلاً در باغات، می توان در زمان خواب درختان را سمپاشی کرد و در ابتدای فصل رشد فصل می توان از سم سیستماتیک و قوی برای پیشگیری و استفاده در برابر حشرات استفاده کرد (سموم زمستانی(

بنابراین گیاه در زمان باردهی تحت تاثیر حشرات و بیماری ها قرار نمی گیرد و نیازی به استفاده از سموم نیست.

زمان مناسب برای سمپاشی به معنای استفاده از سموم و محلول ها در ساعات خنک و مرطوب روز است تا دمای هوا به زیر 27 درجه سانتیگراد نرسد و گیاهان دچار تشنگی نشوند. مثلاً برای مسمومیت های سیستمیک در صبح توصیه می شود، زیرا در زمان سمپاشی هوا سرد و نور کم است و بلافاصله پس از سمپاشی و نور خورشید شروع به حرکت در گیاهان می کند. آب گیاه حتی سمپاشی تماسی نیز در شب انجام می شود زیرا روزنه ها بسته است و سموم وارد گیاه نمی شود و گیاهان دچار استرس ناشی از سم نمی شوند. علاوه بر آن سموم بیولوژیک مثل باکتری Bacillus thuringiensis نیز در ساعات پایانی روز انجام می‌شود تا این باکتری بتواند زمان کافی برای شروع فعالیت در هوای خنک را داشته باشد.

استفاده از ابزار مناسب برای سم پاشی و محلول پاشی :

تجهیزات و ابزار آلات مناسب سمپاشی قیمت بالاتر و کیفیت بالایی دارند و این مزیت به این معنی است که میزان سم و آب مصرفی برای سمپاشی کمتر است و اثر سم چندین برابر افزایش می یابد، به عنوان مثال سمپاشی که دارای یک سایز کوچکتر. (1-1000 میکرون) نسبت به نازل یا سمپاشی که آب بزرگتری پرتاب می کند کارآمدتر است و در نتیجه آب و سموم کمتری دارد و در نتیجه قیمت کمتری دارد.بنابراین دستگاهی که بتواند قطرات کوچکتر را پرتاب کند برای سمپاشی مناسب تر است.

استفاده از آب مناسب (pH و EC):

آب با pH و EC بالا برای سمپاشی و محلول دهی مناسب نیست زیرا سموم و کودها به خوبی در این آب حل نمی شوند، البته در چنین مواردی احتمال سوختگی وجود دارد، بنابراین برای پایین آوردن EC باید از آب شیرین کن استفاده کرد و برای کم کردن PH از اسید ها که به آنها PH کنترلر می گویند. EC مناسب برای این منظور باید زیر 0.5 میلی موس باشد و تا 1 میلی موس قابل قبول است، بیشتر آب های کشاورزی دارای چنین آبی است و اگر بیشتر از آن باشد، آب شور است، بنابراین به راحتی قابل تشخیص است.

PH مناسب برای سم پاشی و محلول پاشی بین 5/5 تا 5/6 می باشد و اکثر آب های ایران دارای PH بالای 7 تا 9 می باشند بنابراین استفاده از کنترل کننده های pH ضروری است زیرا بزرگترین مشکل سم پاشی و محلول پاشی در کشور ما به دلیل عدم توجه به این نکته بسیار ساده است. برای اندازه گیری EC و PH از EC متر و PH متر استفاده می شود و دقت در روش سمپاشی بسیار مهم است.

استفاده از سورفکتانت ها:

سورفکتانت ها موادی هستند که کشش سطحی سموم یا محلول های کود را افزایش داده و آنها را به سطح برگ یا ساقه و گیاهان و همچنین آفات می چسبانند، بنابراین کارایی استفاده، میزان جذب و سرعت نفوذ از طریق روزنه های برگ در حشرات کودها و آفت کش ها را افزایش میدهد.

یکنواختی در سمپاشی و محلول پاشی:

در روش صحیح سمپاشی باید کل محلول به طور یکنواخت پاشیده شود و به جای چکه کردن روی گیاه مانند شبنم روی آن بماند زیرا وقتی آب زیاد روی گیاه باشد سلول های گیاه متورم می شوند و روزنه ها بسته می شوند، سلول های گیاهی رشد نمی کند، بنابراین سرعت و مقدار خروجی سم یا محلول در زمان سمپاشی باید یکسان باشد.

استفاده از سموم و کودهای با کیفیت و تاریخ دار:

استفاده از کودها و سموم مرغوب خوب است زیرا اگر تمام نکات ذکر شده در روش سمپاشی را به درستی رعایت کنید اما در صورت عدم استفاده از کودها و سموم مرغوب به نتیجه مطلوب نخواهید رسید.

نحوه سمپاشی آفات در مزارع و باغات

جستجو در سایت