پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
عوامل زیر در تعیین میزان آب مورد نیاز درختان میوه مانند آلبالو نقش دارند:
ژنتیک درختان میوه از نظر نیاز آبی کارآمد است، برخی از انواع درختان میوه کم و برخی دیگر به آب بیشتری نیاز دارند، برخی از انواع درختان میوه که در برابر کمبود آب مقاومت بیشتری دارند، می توان در شرایط خشک کاشت کرد، اما این موضوع در مورد نهال آلبالو صدق نمی کند، نهال آلبالو در ارقام مختلف به آب متوسطی نیاز دارد، اگرچه ممکن است برخی از ارقام نسبت به خشکی مقاومت بیشتری داشته باشند، اما در هر صورت کاشت دیم آلبالو انجام نمی شود.
بنابراین در تعیین دفعات و میزان آبیاری درختان آلبالو باید میزان آب مورد نیاز این درختان را در نظر گرفت و باید دانست که کمبود آب به دلیل نیاز آبی این درختان آسیب های جبران ناپذیری وارد می کند.
از لحظه کاشت نهال آلبالو در زمین تا زمانی که نهال آلبالو به بلوغ می رسد، میزان آب مورد نیاز این درختان یکسان نیست و این درختان در سنین مختلف نیاز آبی متفاوتی در زمان کاشت نهال دارند، توجه به میزان کافی آبیاری تاثیر زیادی در گیرایی آن دارد، در این لحظه نهال ها به بیشترین آب نیاز دارند، اما به حجم آب زیادی نیاز ندارند، در واقع در این زمان دوره آبیاری کوتاه و حجم آبیاری کم است.
به یاد داشته باشید نهالی که تازه کاشته شده ریشه های گسترده ای ندارد و استفاده از آب زیاد می تواند منجر به خفگی در ریشه نهال تازه کاشته شده شود.نهال آلبالو به غرقاب شدن بسیار حساس است و استفاده از مقدار زیاد آب می تواند منجر به خشک شدن نهال شود.
تأثیر فصل بر میزان آب مورد نیاز درختان آلبالو بر کسی پوشیده نیست، در فصول مختلف نیاز آبیاری درختان آلبالو متفاوت است، بنابراین درخت آلبالو در فصول سرد می خوابد، هوا سرد و تبخیر کمی دارد. و از طرفی نیاز به آب آبیاری را کاهش می دهد.
در طول فصل تابستان، نهال آلبالو نیاز به آبیاری متفاوتی دارد، بنابراین درخت در زمان برداشت آب و رسیدن میوه به آبیاری بیشتری نیاز دارد و پس از برداشت درخت همچنان برای ترمیم جوانه های میوه سال بعد به آبیاری نیاز دارد. ، اما در ابتدای خواب درخت، میزان آب مورد نیاز کاهش می یابد.
بنابراین، نه تنها فصل در تعیین میزان آب مورد نیاز درخت آلبالو تأثیر دارد، بلکه زمان های مختلف در طول فصل نیز می تواند در تعیین میزان آب مورد نیاز تأثیر بگذارد.
یکی دیگر از عوامل بسیار موثر و مهم در تعیین میزان آب مورد نیاز درختان آلبالو ، بافت خاک است، بافت خاک رسی و سنگین یا شنی و بسیار سبک برای کاشت درخت آلبالو مناسب نیست زیرا علاوه بر مشکلات متعددی که در رشد درخت می شود، توانایی حفظ آب را ندارند، و این باعث می شود باغداران مجبور به کوتاه کردن چرخه آبیاری شوند.
در خاک رسی و سنگین، آب به خوبی نفوذ نمی کند و در لایه های سطحی باقی می ماند و به سرعت از آنجا تبخیر می شود، در حالی که در خاک شنی و بسیار سبک، آب به سرعت عبور کرده و به اعماق نفوذ می کند و به همین دلیل به سرعت از دسترس خارج می شود.
بر خلاف این دو نوع بافت خاک، بافت خاک لومی که حاوی خاک رس، شن و مواد ارگانیک و غذایی است به دلیل قابلیت حفظ رطوبت برای مدت طولانی برای کاشت درختان آلبالو مناسب تر خواهد بود. اگر نهال ها را در خاک لومی بکارید، می توانید فاصله و نیاز آبی درختان آلبالو را با دقت بیشتری تعیین کنید.
• حداکثر راندمان را برای درختان میوه ایجاد کند.
• کمترین تنش آبی را ایجاد کند.
• کمترین تاثیر را در انتقال عوامل بیماری از خاک داشته باشد.
• به کمترین میزان تلفات آب دست یابد.
در بین روش های مختلف آبیاری موجود، استفاده از آبیاری قطره ای سطحی یا زیرسطحی است که می تواند تمامی این ویژگی ها را در کنار هم داشته باشد و بهترین عملکرد را از خود نشان دهد.
اگر درختان در دوره گلدهی بیش از حد آبیاری شوند، آبیاری بیش از حد در این زمان از پیوند گل ها جلوگیری می کند و باعث ریزش شکوفه های تلقیح نشده می شود که درصد زیادی از آن می تواند وجود داشته باشد و باعث نگرانی باغدار شود.
در این زمان استفاده از روش آبیاری نیز می تواند منجر به عدم تلقیح شکوفه ها و ریزش آنها شود. در این زمان در صورتی که از آبیاری بارانی و یا آب پاشی بر درختان استفاده کنید سبب ریزش گرده های پخش شده در هوا می شوید و اجازه ی تلقیح به گلها نمی دهید و همین امر موجب می شود شکوفه های تلقیح نشده ریزش کنند.
برای دیدن انواع نهال آلبالو به صفحه نهال آلبالو مراجعه نمایید
تنش آبی به معنای عدم توجه به مقدار آب مورد نیاز درخت است و آبیاری بر اساس نیاز آبی باعث ضعیف شدن درختان می شود که در نتیجه می تواند منجر به کاهش عملکرد درخت آلبالو شود، در طول زمان رشد سریع میوه همانطور که قبلا ذکر شد معمولاً نیاز درختان به آب زیاد است و اگر نیاز آبی درختان برآورده نشود، میوه ها افت می کنند و یا ریزش پیدا می کنند.
در زمان رسیدن میوه، عدم توجه کافی به آبیاری و ایجاد تنش آبی می تواند منجر به کوچک ماندن میوه ها و کاهش عملکرد باغ شود. علاوه بر این، تنش آبی با ایجاد ضعف از رشد بهینه درخت جلوگیری میکند و باعث میشود ریشهها عمیق نشوند و باردهی بالا صورت نگیرد و در نتیجه بر عملکرد باغ تأثیر بگذارند.
درختان آلبالو در ارقام مختلف طول عمر متفاوتی دارند، اما به طور متوسط این درختان در شرایط رشد بهینه می توانند به مدت 30 سال از زمان رسیدن میوه ها تا زمانی که میوه های مفید آنها کاهش یابد، میوه های مفیدی داشته باشند. در صورتیکه شرایط رشد بهینه نیست، این سن مفید کاهش می یابد، یکی از مهمترین شرایط مساعد برای رشد، میزان آبیاری با توجه به نیاز این درختان است.
برخی از آفات و بیماری ها هستند که در صورت کمبود آب در درختان آلبالو بیشتر رشد می کنند و باعث کاهش عملکرد و همچنین کاهش عمر مفید درخت آلبالو می شوند.
این آفت با تخم گذاری روی شاخه های جوان و یک ساله در فصل بهار، لاروهای خود را وارد سرشاخه ها می کند و به دلیل رطوبت موجود در بافت درختان تحت تنش، این لارو می تواند با موفقیت وارد شده و شروع به تغذیه کند. تغذیه این آفت باعث خشک شدن سرشاخه ها، کاهش عمر مفید درخت و کاهش باردهی درخت آلبالو می شود.
آفات مکنده مانند شته ها و کنه ها به واسطه ی ورود استایلت خود به بافت برگ و تغذیه از شیره ی گیاهی به شدت وابسته به فشار آوندی هستند، بافت درختانی که فشار آوندی بالایی به واسطه ی آبیاری مکفی دارند برای تغذیه ی آفات مکنده مساعد نبوده و این آفات به درختانی که برنامه آبیاری مناسبی دارند حمله نمی کنند.
گموز یک بیماری شبه قارچی است که عمدتاً در اثر آبیاری نادرست و غرقابی درخت آلبالو و البته ساختار سنگین خاک رخ می دهد، سرعت انتقال این بیماری که دارای اسپورهای تاژک دار است در روش های آبیاری غرقابی و سطحی بسیار زیاد است و به سرعت به صورت طغیانی در می آید.
این بیماری نیز با میزان نادرست آبیاری و روش غلط آبیاری سطحی بوجود می آید، این بیماری به سرعت در باغ گسترش می یابد و با آبیاری ناکافی این بیماری قدرت نفوذ به بافت را پیدا خواهد کرد، این بیماری درخت را غیر قابل استفاده کرده و درخت بیمار باید هر چه سریعتر از باغ حذف شود.
میزان آبیاری درخت آلبالو