پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
در کشورمان ایران، کاشت نهال صنوبر دارای مزایا و سودآوری خاصی است، فراموش نکنید که چوب یکی از مواد اولیه مهم در صنایع مختلف است. در کشور ما همیشه نیاز به چوب وجود دارد و واردات چوب روسی بهترین راه برای رفع این نیاز است. بنابراین ایجاد باغ صنوبر مزایای اقتصادی زیادی برای کشاورز خواهد داشت:
بازدهی اقتصادی: صنوبر نوعی درخت است که به سرعت رشد می کند و به سرعت به بلوغ و بهره برداری می رسد. این می تواند سود خوبی را برای کشاورزانی که نهال صنوبر در زمین خود کاشته اند، به همراه داشته باشد.
استفاده بهینه از زمین: درختان به فضای کمی برای رشد نیاز دارند. این بدان معنی است که نهال صنوبر را می توان در یک منطقه کوچک هم کاشت.
پایداری در شرایط مختلف محیطی: درختان صنوبر معمولاً به خشکی و شرایط شدید مقاوم هستند و در بسیاری از نقاط ایران با آب و هوای متفاوت قابل رشد هستند. این ویژگی باعث می شود که کشت صنوبر در مناطقی که برای کشاورزی و سایر فعالیت ها مناسب نیستند گزینه مناسبی باشد. البته در این مناطق نباید از درختان صنوبر انتظار رشد سریع داشت.
لازم به ذکر است که سودآوری کشاورزی اصلاح شده نهال صنوبر به عوامل زیادی مانند نوع خاک، آب و هوا، قیمت بازار و سایر شرایط مرتبط بستگی دارد.قبل از تصمیم گیری برای کاشت صنوبر در هر منطقه، لازم است شرایط کشاورزی محلی را به دقت در نظر بگیرید.
فاصله استاندارد برای کاشت درخت صنوبر 1×1 متر است یعنی در یک هکتار زمین 10 هزار اصله درخت نهال صنوبر قابل کاشت است. فاصله بهینه برای کاشت نهال صنوبر به عوامل مختلفی بستگی دارد و کشاورز باید کل محیط را در نظر بگیرد.
فاصله بین نهال ها مستقیماً بر رشد و نمو آنها تأثیر می گذارد. اگر نهال ها را در فاصله کمتر از یک متر بکارید، بیمار می شوند و سریع رشد نمی کنند. از طرفی فاصله زیاد همیشه باعث اتلاف وقت بین گیاهان می شود. فاصله استاندارد را بر اساس اندازه نهال و نیازهای رشد آن انتخاب کنید.
شرایط آب و هوایی و خاک نقش مهمی در تعیین فاصله گیاهان دارد. به عنوان مثال در مناطق خشک با درجه حرارت بالا باید فاصله بین نهال ها بیشتر باشد تا بتوانند به طور کامل از منبع آب استفاده کنند. در مناطق حاصلخیز و مرطوب مانند شمال ایران، نهال ها را باید نزدیک به هم کاشت تا بتوانند از منبع غذایی بیشتر استفاده کنند.
اگر در حال کاشت نهال برای مصارف زینتی هستید و هدف شما درختان زینتی است. فضای بیشتری بین آنها اضافه کنید. اما در کاشت نهال برای بهره برداری اقتصادی مانند تولید چوب، فواصل اغلب کمتر است تا محصول بیشتری حاصل شود، بنابراین فراموش نکنید که تعداد درخت صنوبر در هکتار به شرایط محیطی و روش های تکثیر بستگی دارد:
• نهال بر پایه قلمه به فاصله یک متر کاشته می شوند.
• در خاک حاصلخیز و مرطوب نهال صنوبر را نزدیک به هم کاشت کنید.
محاسبه فواید و سودآوری درخت صنوبر به عوامل زیادی بستگی دارد، اما در اینجا به چند مورد مهم اشاره می کنیم:
این عامل بیانگر میزان تولید صنوبر در هر هکتار از باغات است، برای محاسبه سود باید تعداد درختان صنوبر در هکتار و میزان درختان تولید شده در یک بازه زمانی را در نظر گرفت. توجه داشته باشید که درخت صنوبر در طول 5 سال اول هرگز قطع نمی شود، زیرا قطر و ارتفاع آن برای استفاده در صنایع مختلف مناسب نیست. اگر هر درخت صنوبر به طور متوسط 300 کیلوگرم در نظر گرفته شود، با فرض اینکه یک هکتار زمین 10000 درخت از سه درخت نهال صنوبر را در خود جای دهد، درخت صنوبر تولید شده در یک هکتار زمین بیش از 200 تن است.
قیمت فروش درخت صنوبر در بازار مهم است. برای محاسبه سود قیمت درخت در بازار و قیمت فروش را در نظر بگیرید همانطور که گفتیم هر درخت صنوبر 4 میلیون ارزش اقتصادی دارد این مقدار را در 10000 ضرب کنید تا سود باغ حاصل شود.
این شامل هزینه های مربوط به خرید نهال صنوبر، کاشت و نگهداری، محصولات زمین، بیمه، نیروی کار و سایر هزینه های مرتبط است. شما باید هزینه تولید را از کل درآمد کسب و کار کم کنید.
با توجه به این عوامل می توان سود درخت صنوبر را با محاسبه درآمد کل هزینه تولید محاسبه کرد. البته فراموش نکنید که همیشه نمی توان در یک هکتار زمین 10000 درخت نهال صنوبر کاشت، زیرا باید مسیر درستی را برای عبور ماشین آلات کشاورزی در نظر گرفت که باعث می شود تعداد درختان پارک تجاری بین 7000 و 10000 هزار متغیر است.
آبیاری درخت صنوبر نقش مهمی در رشد سریع آن دارد. درختان صنوبر در طول سال به 12 تا 13 هزار مترمکعب آب نیاز دارند که بر کمیت و کیفیت تولید چوب تأثیر می گذارد.توجه داشته باشید که درخت صنوبر با اینکه میوه ندهد، ولی تحت تاثیر حشرات قرار می گیرد، تمام تنش های آبی و خشکی باعث کاهش قدرت دفاعی آن در برابر حشرات و بیماری های مختلف می شود. بنابراین دفعات آبیاری درختان صنوبر را در نظر بگیرید، معمولا این درختان 3 یا 4 بار در ماه آبیاری عمیق می شوند.
از جمله عوامل موثر بر آبیاری درختان صنوبر باید به موارد زیر نیز اشاره کرد:
• درصد رطوبت هوا
• درصد رطوبت خاک
• بارندگی سالانه در منطقه
• ارتفاع زمین
از انواع درختان صنوبر در ایران می توان به این سه نوع صنوبر اشاره کرد:
• نهال صنوبر یک ساله نقرا که منشاء آن در ترکیه بوده است و به کاشت در نهالستان های ایران اختصاص دارد، نهال نقرا یکی از پرفروش ترین محصولات نهال صنوبر است.
• نهال صنوبر 2 ساله نقرا، در 5 سال اول کاشت می توانید با فروش درختان آن سرمایه خوبی کسب کنید.
• نهال سیاه کبود تبریزی بومی کشورمان ایران است با فاصله کاشت یک متر و سریع رشد است.
البته باید به این نکته نیز توجه داشت که کاشت نهال صنوبر به عنوان دیوار باد شکن به کشاورزان کمک می کند تا از باغ های خود در برابر بادهای سرد و شدید محافظت کنند، نگهداری از درختان صنوبر بسیار آسان و کم هزینه است، می توانید درختان صنوبر را در اطراف باغ میوه خود بکارید. بعد از 5 تا 7 سال با توجه به قیمت چوب در بازار ایران، با فروش درختان آنها سرمایه خوبی به دست خواهید آورد.
مزایای کاشت نهال صنوبر