پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
هلو و شلیل به دلیل طعم بی نظیر، باردهی در سنین کم و موقعیت خاص خود در بازار صادراتی کشور به دو کالای با ارزش تجاری و اقتصادی در احداث باغ تبدیل شده اند.
هلو و شلیل از نظر شکل شبیه به یکدیگر هستند. اما به دلیل تفاوت های ژنتیکی، میوه شلیل کرکی نیست. در این مقاله قصد داریم با معیارهای احداث باغ هلو و شلیل بیشتر آشنا شویم. پس تا پایان این مقاله با ما همراه باشید.
با توجه به حساسیت بالای درخت هلو به سرما در فصل زمستان و همچنین زود گل بودن درختان ،بهتر است در فصل بهار درختان هلو را در مناطقی که خطر سرمازدگی وجود دارد کاشته نشود.
وجود دمای متوسط بین 15 تا 25 درجه سانتیگراد به درخت کمک می کند تا محصول بهتری داشته باشد و میوه های درشت و مرغوب داشته باشد.
منطقه ای با تابستان های گرم و زمستان هایی با دمای بالای ۲۵- درجه سانتی گراد، بهترین شرایط رشد را برای درختان هلو فراهم می کنند.
سرمای مورد نیاز هلو برای رفع خواب زمستانی بین 400 تا 1000 ساعت در دمای 7 درجه سانتیگراد است.
به طور کلی تحمل سرمای درختان هلو در فصل زمستان 21- درجه سانتیگراد است.البته در صورت تغییر و کاهش ناگهانی دمای هوا. دمای 13- درجه سانتیگراد نیز می تواند به این درختان آسیب برساند.
درختان هلو به خاک سنگین و مرطوب حساس هستند. بنابراین کاشت درختان هلو در خاکی سبک با زهکشی مناسب توصیه می شود.
درختان هلو در خاک شنی با زهکشی خوب بهترین رشد را دارند. از سوی دیگر، اگر خاک خوب با زهکشی ضعیف وجود داشته باشد، رشد خوبی نخواهد داشت.
درختان هلو به آهک بیش از حد در خاک و فلزات سنگین حساس هستند. بنابراین نباید در زمین هایی با آهک فعال یا در زمین هایی که قبلاً مزارع هلو بوده کاشته شود.
ریشه های هلو و شلیل عمیق رشد می کنند. البته پراکنش سطحی ریشه روی زمین نیز بسیار بالاست. سطح زمین باید حداقل 1.5 متر عمیق شده و رشد ریشه ها را محدود نکرد.
خاک کمی اسیدی تا خنثی به درختان هلو حداکثر موفقیت و رشد می دهد.
درختان هلو معمولاً بین 30 درجه شمالی و 40 درجه جنوبی رشد می کنند.
در ارتفاعات بالاتر، سرما کشت را محدود می کند.
در عرض های جغرافیایی پایین تر، سردی منطقه برای رشد درختان مناسب نیست.
برای دیدن انواع نهال هلو به صفحه نهال هلو مراجعه نمایید
درختان هلو برای رشد و باردهی به آب و باران کافی نیاز دارند.
به خصوص در خاک های شنی و سبک، گیاهان باید همیشه آب کافی داشته باشند. ریشه هلو به آب حساس است. بنابراین، در زمین با خاک و رس سنگین. از آبیاری بیش از حد و خفگی ریشه ها خودداری کنید.
• آبیاری بیش از حد نیز باعث افزایش زردی ناشی از آهک می شود.
• درختان هلو به سختی آب حساس هستند.
• در مناطقی که بیش از 700 میلی متر بارندگی سالانه دارند. نیازی به آبیاری درختان هلو نیست.
برای رشد و توسعه رنگ قرمز میوه های هلو و شلیل به نور مستقیم خورشید روی میوه نیاز است. بنابراین، برای رسیدن به نتایج خوب، کاشت درخت در مناطق آفتابی توصیه می شود.
فواصل کاشت درختان هلو به رقم و انتخاب هرس بستگی دارد. برای فرمت کوتاه و متوسط در سیستم کاشت مربعی، فاصله درختان در ساخت باغ هلو و شلیل 3×3 متر مربع است. برای درختان بلند پیشنهاد می کنیم باغ شلیل و هلو را با فاصله کاشت ۴×۴ متر مربع یا ۴×۵ متر مربع یا ۵×۵ متر مربع بسازید.
بهترین روش کاشت برای درختان هلو و شلیل الگوی مربعی و مستطیلی است.
در اقلیم های جنوبی گلدهی سریعتر است و برداشت زودتر انجام می شود. البته استقرار درختان هلو در این مناطق احتمال سرمازدگی بهاره را افزایش می دهد. زیرا درختان هلو مستعد سرمازدگی بهاره هستند. در مناطق با بهار سرد. دامنه های شمالی بیشتر برای کشاورزی مناسب است.
در انجام طراحی باغ مواردی مانند مکان یابی، محوطه سازی، آزمایش خاک باید انجام شود. آماده سازی زمین، تثبیت خاک و اجرای طرح کشاورزی مورد توجه قرار گیرد.
برای انتخاب رقم باید چندین فاکتور را در نظر بگیرید. باردهی؛ عمر اقتصادی؛ نیاز سرمایی؛ ارتفاع از سطح دریا؛. حداقل و حداکثر تحمل دمای درخت. کیفیت، ویژگی های محصول و بازارپسندی از مهم ترین عوامل در خرید نهال هلو و شلیل برای باغ به حساب میایند.
احداث باغات شلیل و هلو به دلیل داشتن میوه خوشمزه و پرطرفدار و ارزش صادراتی بالا، یکی از بهترین گزینه ها در اکثر نقاط کشور محسوب می شود. کاشت و پیوند درختان هلو و شلیل بالاترین عملکرد و کیفیت را برای باغ به ارمغان می آورد.
فاکتورهای مهم احداث باغ هلو و شلیل