پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
دانستن علت صمغ زدن درختان و نحوه درمان آنها در کشاورزی امروزی بسیار مهم است، اجازه دهید علت صمغ زدن درختان هلو و زردآلو و نحوه درمان آنها را به شما بگوییم.
صمغ درخت، شیره ای است که در فصل بهار توسط درختان ترشح می شود که البته دلایل زیادی دارد، خروج این ترشحات باعث بیماری و آلودگی درخت و در مواردی باعث جمع شدن سایر حشرات می شود.
لازم به ذکر است که فصل بهار تنها زمانی نیست که صمغ از تنه درخت خارج می شود، بلکه فصل پاییز نیز زمان بیرون آمدن صمغ ها محسوب می شود و بیش از سایر انواع درختان، هلو و زردآلو را شامل می شود. تولید صمغ که می تواند علل مختلفی مانند بیماری های مختلف یا عوامل هورمونی باشد، باید علت آن بررسی شود، زیرا در برخی موارد ادامه کار برخی از بیماری های قارچی باعث ضعیف شدن تدریجی درخت و ضعف درختان در مقدار محصول نیز تأثیر می گذارد.
پس می توان علت صمغ زدن درخت؛ را دلیل بر خسارت نیز به حساب آورد معمولا درختان زیادی در مناطق گرمسیر درگیر چنین مشکلی هستند،باغداران باید به این نکته توجه ویژه داشته باشند و همیشه به موقع نسبت به مهار و کنترل بیماری یا آفتی اقدام کنند تا از میزان خسارت های احتمالی جلوگیری کرده باشند.
جالب است بدانید معمولا درختان دانه دار بیشتر از درختان دیگر درگیر ترشح صمغ می شوند که این خود در بروز مشکلات بعدی تاثیر گذار خواهد بود غالبا در ابتدای ترشح صمغ می توان آن را با ابزار مخصوصی تراشید که جای آن نیز با مجاورت هوا خشک خواهد شد.
کشاورزانی که باغ بزرگ هلو یا زردآلو دارند باید نیازهای اکولوژیکی نهال را در اولویت قرار دهند تا از بروز چنین مشکلاتی جلوگیری کنند، تغذیه مناسب درختان هلو و توجه به آبیاری اصولی برای اجرا و مقاومت درخت ضروری است و در عدم صمغ زدن درخت هلو و زردآلو، نیز موثر می باشد.
همانطور که گفته شد، دلایل متعددی وجود دارد که درختان روی تنه خود صمغ ترشح می کنند.
لازم به ذکر است که اگر صمغ درخت هلو و زردآلو چسبنده و بیضی شکل است و در مواردی رنگ روشن یا تیره دارد، دلیل آن وجود بیماری قارچی در درخت هلو و زردآلو است، بیماری مانند شانکر باکتریایی که در چنین مواردی باید به موقع درمان شود. البته کشاورز می تواند این قسمت از تنه درخت را از شیره تمیز کند و یا در مواردی از قارچ کش ها برای از بین بردن کامل بیماری و آلودگی استفاده کند تا محل جمع آوری دیگر حشرات نباشد.همچنین لازم به ذکر است که حمله برخی از حشرات مانند ساقه خوار ها یا پوست خوار ها نیز می باشد،این جانوران دقیقا از یک قسمت تنه درخت شروع به سوراخ کردن می کنند که از محل سوراخ شده شیره درخت خارج شده و روی تنه درخت خشک می شود.
در مواردی مناطقی که دچار کم آبی می باشند و درختان هلو و زردآلو و یا دیگر درختان میوه آبیاری اصولی و منظم ندارند باعث ترک خوردگی پوست درختان می شود و ترک خوردگی پوست درختان نیز محل ترشح صمغ خواهد شد.
البته دلایلی مانند هوای سرد، بادهای تند، آسیب عمدی یا غیرعمدی به درختان هلو یا زردآلو و یا عوامل موثر در ترک پوست درختان ممکن است خود در خروج صمغ موثر باشند و یکی از عوامل بیماری زا نیستند. همچنین معمولاً رنگ آنها روشن بوده و این نوع صمغ ها همیشه در سطح ضایعات پوستی باقی می مانند.لازم به ذکر است که ترشح صمغ در گیاهان در درجه اول دفاع درخت در برابر عوامل بیماری زا می باشد.
به اختصار علل صمغ زدن را در درختان هلو و زردآلو بیان می کنیم و می تواند هر کدام از دلایل را در تشکیل صمغ موثر دانست، اما هر نوع آفت یا هر نوع بیماری در درخت در مراحل اولیه رشد باشد به راحتی قابل کنترل می باشد،یعنی باغداران با متوجه شدن اولین علائم باید نسبت به مهار بیماری یا آفت اقدام کنند.
روش های مختلفی برای کنترل صمغ زدن روی درختان هلو و زردآلو وجود دارد که هر کدام می توانند موثر و مفید باشند، اما در اینجا یک روش برای کنترل صمغ درختان توضیح داده ایم:
همانطور که در بالا ذکر شد شرایط اقلیمی یکی از عوامل اساسی است که باغدار قبل از خرید نهال باید به آن توجه داشته باشد همچنین در برابر انواع آفات موثر است بنابراین باغداران باید نهال هایی را انتخاب کنند که علاوه بر سازگاری مقاومت بسیار خوبی هم داشته باشد این اقدام باغدار موجب می شود تا حدود زیادی از خسارت ها جلوگیری شود.
علت صمغ زدن درختان