آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

پیش فروش نهال آغاز شد

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

علت خشک شدن ناگهانی درخت بادام

علت خشک شدن ناگهانی درخت بادام

خشک شدن ناگهانی و کاهش شکوفه‌دهی درختان بادام یکی از دغدغه‌های اصلی باغداران است و می‌تواند دلایل مختلفی داشته باشد. هر دو برای درختان بادام عامل مخربی هستند و اگر ناشی از بیماری های گیاهی باشند، می توانند به سرعت به سایر درختان سالم باغ سرایت کنند.هنگامی که درخت بادام خشک می شود، می تواند بر گلدهی و تولید بادام تأثیر منفی بگذارد. علاوه بر این، کاهش گلدهی درخت بادام، عملکرد را بسیار کاهش داده است. هر دوی این عوامل سودآوری و بهره‌وری باغ‌های بادام را در معرض آسیب قرار می‌دهد.
لازم به ذکر است که خشک شدن ناگهانی درختان بادام به یکباره اتفاق نمی افتد. اگر پاتوژن هایی که به درختان بادام حمله می کنند موجودات زنده ای مانند میکروب ها، آفات، ویروس ها، قارچ ها و باکتری ها باشند، علائمی که مشاهده می کنید، همراه با زرد شدن برگ ها و سوختگی، ممکن است در مراحل اولیه و زمانی که درخت تحت تأثیر قرار می گیرد، رخ دهد. این سوختگی یا برگ های تاب دار، که در صورت عدم شناسایی به موقع می توانند به تدریج خشک شوند.
آفات و بیماری های درختان بادام فقط به برگ ها حمله نمی کنند و یا علائم آنها روی برگ ها قابل مشاهده نیست. برخی از علائم بیماری می تواند ریشه ها را درگیر کند که در هر صورت به تدریج در سراسر درخت پخش می شود و از میزان شکوفه ها کاسته و در نهایت درخت بادام خشک می شود.

علت خشک شدن ناگهانی درخت بادام

1- بیماری های قابل انتقال از خاک به درختان:

یکی از مهم ترین عواملی که می تواند باعث خشک شدن ناگهانی درختان بادام در باغ شود، بیماری است که از خاک منشا می گیرد و از طریق ریشه به درخت حمله می کند. پوسیدگی ریشه طوقه فیتوفتورایی و آرمیلاریا دو بیماری شایع هستند که تاج و ریشه درختان بادام را هدف قرار می دهند و رشد درخت بادام را ضعیف می کنند و برگها نمی توانند رشد طبیعی داشته باشند یا زود از موعد می ریزند. این بیماری ها می توانند باعث ریزش شاخه ها و زرد شدن سریعتر برگ ها شوند.
به طور معمول، پوسیدگی ریشه فیتوفتورایی و پوسیدگی طوقه به پوست داخلی و کامبیوم درخت حمله می کند. عامل بیماری زا قارچی است که به ریشه و تاج درختان آسیب می رساند. اثاری که از این عوامل بیماری زا روی درخت می بینید، پوسته های قهوه ای رنگ است. زمانی که خاک باغ از رطوبت اشباع شده باشد، این عوامل بیماری زا حتی خطرناک تر هستند. برای مثال اگر در زمستان باران شدید یا آبیاری نامناسب باشد، احتمال بروز این بیماری ها بیشتر است.

2- خشک شدن درخت بادام ناشی از باکتری آگروباکتریوم:

دومین عامل مهمی که باعث خشک شدن درختان بادام و همچنین از خاک می شود، باکتری به نام آگروباکتریوم تومفاسینس است. باکتری ها مجموعه ای از گال ها را روی شاخه ها و تاج ها تشکیل می دهند. همچنین در ریشه ها رخ می دهد. اغلب، این گال ها با رشد باکتری در تاج ریشه زیرزمین تشدید می شوند. نتیجه این تغییرات این است که برگ های درخت بادام زرد شده و در نهایت خشک می شوند.

3 -خشک شدن درخت بادام ناشی از قارچ ریشه:

سومین علت خشکی ناگهانی درختان بادام یک عامل بیماری زا با منشا قارچی به نام آرمیلاریا ملیا است. هنگامی که عامل قارچی به ریشه درختان حمله می کند، لکه های قهوه ای تا سیاه روی ریشه ها باقی می گذارد. به تدریج، بیماری تمام درخت را می پوشاند و برگ ها زرد می شوند.

4- شانکر باکتریایی باعث خشکی ناگهانی درختان بادام می شود:

چهارمین عامل مهم خشکی درختان بادام، بیماری به نام شانکر باکتریایی است. این بیماری در درختان بادام زمانی رخ می دهد که میزان کلسیم در خاک درخت کاهش یابد و گیاه با کمبود مواد مغذی مواجه شود.شانکر باکتریایی در ابتدا باعث پژمرده شدن و در نهایت زرد شدن برگ ها می شود و نتیجه این تغییرات خشک شدن درخت بادام است.

5- حمله آفت های مختلف به درختان بادام:

پنجمین و آخرین گزینه ای که باعث خشک شدن درختان بادام می شود، نه باکتریایی است و نه ویروسی، بلکه به دلیل هجوم آفات و موجودات مضر به باغ بادام است. به عنوان مثال، جوندگانی مانند موش های علف هرز می توانند وارد باغ بادام شوند، پوست را بجوید یا به ریشه های کم عمق حمله کنند. آسیب به ریشه می تواند باعث زرد شدن برگ ها و در نهایت خشک شدن درخت بادام شود.

چرا درختان بادام در برخی سال ها کمتر گل می دهند؟

اکنون که می دانیم چه چیزی باعث مرگ ناگهانی درختان بادام می شود، شاید وقت آن رسیده است که در مورد اینکه چرا برخی باغداران از کاهش گلدهی درختانشان شکایت دارند صحبت کنیم.
مانند دلایلی که در بالا ذکر کردیم، عوامل زیادی در این مورد دخیل هستند. به عنوان مثال، گرده افشانی به درستی انجام نمی شود، بنابراین هیچ گلی روی درخت وجود نخواهد داشت. طیف وسیعی از عوامل بیماری زا درختان بادام را تهدید می کند به طوری که می تواند بر رشد گل ها تأثیر منفی بگذارد.از عوامل دیگر می توان به شرایط نامناسب خاک اشاره کرد. کمبود مواد مغذی که بر میزان گلدهی درخت تأثیر می گذارد می تواند بر تولید شکوفه های درخت بادام در هر دوره تأثیر بگذارد.
هر درخت بادام بسته به خصوصیاتش بعد از 3 یا 4 سال میوه می دهد. هر رقم بادام تا 2 تن بادام با کیفیت بالا در هر هکتار تولید می کند، اما این عملکرد می تواند حداقل سه برابر با تحقیقات بر روی نهال های اصلاح شده بادام باشد. در صورتی که عوامل مختل کننده بر رشد درختان بادام و میزان گلدهی آنها حذف شود، می توان به همه اینها دست یافت.

چهار عامل مهمی که در گلدهی درختان بادام موثر است به شرح زیر است:

1- زمانی که گرده افشانی نادرست باشد.

همه ما می دانیم که برای گلدهی در درخت بادام، گرده افشانی باید دقیقاً به درستی انجام شود. زنبورها گرده افشانی می کنند. اگر درختان بادام در یک منطقه گرده افشانی نشوند و درختان مولد نتوانند این فرآیند را به درستی تکمیل کنند، درختان بادام گلدهی کمتری را تجربه خواهند کرد.

2- بیماری های درخت بادام باعث کاهش گلدهی می شود:

آفات و بیماری های گیاهی منشأ بیولوژیکی دارند و می توانند بر درختان بادام تأثیر منفی بگذارند.برخی از آفات گیاهی از جمله کنه های عنکبوتی، مورچه های قرمز مهاجم و کرم های جنگلی می توانند به درختان بادام حمله کرده و گلدهی را کاهش دهند.

3- آب و هوا و شرایط اقلیمی در گلدهی تاثیر دارد:

پس از عواملی که در بالا ذکر شد، یکی از مهم ترین دلایل کاهش گلدهی درخت بادام، تغییر اقلیم منطقه است. بیماری ها و آفات حشرات ناشی از رطوبت زیاد خاک، بارندگی شدید، کاهش و افزایش دما یکی از این عوامل مهم است.

4- تغییر شرایط خاک بر گلدهی تأثیر می گذارد:

ریشه های درخت بادام آب و مواد مغذی را جذب کرده و به اندام های گیاه می رساند. حال فرض کنید شرایط خاک نامطلوب است. رشد ریشه ضعیف است. هیچ ماده غذایی در خاک وجود ندارد. تنها اتفاقی که می افتد این است که درخت بادام هر ماه ضعیف و ضعیف تر می شود و نتیجه این وضعیت زرد شدن برگ های درخت است. ممکن است خشک شوند و در برابر حمله عوامل بیماری زا و آفات مقاومت کمتری داشته باشند.
از طرفی تغییرات شدید در شرایط خاکی درختان بادام بر گلدهی اثر منفی می گذارد. هر گونه تنش شوری در خاک، افزایش رطوبت یا کاهش آب در دسترس ریشه به شدت بر گلدهی تأثیر می گذارد.زیرا به نوعی به گیاه استرس وارد می کند.

علت خشک شدن ناگهانی درخت بادام

جستجو در سایت