پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
یکی از اهداف کشاورزان رشد سریع و قدرتمند درختان میوه است که هر چه رشد آنها سرعت بیشتری داشته و باروری خود را زودتر آغاز کرده، کشاورز سریعتر به درآمد مناسب خواهد رسید، برخی از درختان نیازی به کودهای طبیعی و شیمیایی ندارند، مانند درختان انگور که ریشه آن بسیار قوی است و پس از چند سال می تواند وارد ریشه شود. در اعماق زمین مواد مغذی را جذب می کند، با این حال مهندسان حرفه ای و مدرن باغبانی استفاده از کودهای مناسب را توصیه می کنند.
در علم گیاه پزشکی بارها تاکید شده است که قبل از استفاده از کود برای تغذیه خاک بستر درختان انگور باید دو شرط و ویژگی کلی را به خاطر بسپارید:
• ابتدا رقم انگور انتخابی را در نظر بگیرید و اطلاعات کامل را به دست آورید.
• سپس آنالیز خاک را انجام می دهند، معمولا با آنالیز خاک، عناصر مورد نیاز انگور را بررسی می کنند و درصدهای آن را ثبت می کنند.
به طور کلی برای انگور از کودهای سبک استفاده می شود، مخصوصاً اگر انگور بر پایه قلمه و اصلاح شده تکثیر شود، میزان کود دهی کاهش می یابد، با توجه به ژنتیک درخت انگور، کود NPK معمولاً به صورت 10-10-10 استفاده می شود. به این دلیل که در این کود این سه عنصر به خوبی متعادل شده و تعادل بین آنها بررسی می شود و با استفاده از آن درخت انگور به راحت مغزی میشود.
• فسفر
• پتاسیم
• نیتروژن
فسفر موجود در کود به ریشه زایی درخت انگور کمک کرده و باعث میشود تا رشد قدرتمندی را تجربه کند، ریشه قویتر باشد جذب مواد غذایی قندی رطوبت، عناصر میکرو و ماکرو با کیفیت بیشتری انجام خواهد شد.
مهمترین وظیفه نیتروژن در کود 10-10-10 کمک به درخت برای تولید و رشد سریع تر است.
وظیفه اصلی پتاسیم در کود 10-10-10 ارتقای سیستم دفاعی درخت انگور است، بنابراین در اوایل فصل پاییز استفاده میکنند تا بتواند سرمای فصل زمستان و بیماری مربوط به آن را تحمل کند.
علاوه بر این که انگور ریشه بسیار گرمی دارد و بسیار گسترده است و باعث می شود با دریافت نور خورشید فتوسنتز کامل را انجام دهد، البته برای افزایش قدرت درخت انگور برای تولید برگ پهن و با کیفیت از کود 10-10-10 استفاده میکنند.
برای دیدن انواع نهال انگور به صفحه نهال انگور مراجعه نمایید
درختان انگور زود بازده هستند و اکثر آنها از سال اول کاشت شروع به رشد می کنند و بعد از چهار یا پنج سال بعد نتایج اقتصادی انگور شروع می شود و برای کمک به رشد بهتر انگور بهتر است کشاورز در زمان مناسب اقدام به کود دهی کند که کوددهی در زمان نامناسب نه تنها هیچ مزیت مثبتی ندارد، بلکه پیامدهای منفی و غیرقابل برگشتی نیز به همراه خواهد داشت.
کودهای مورد استفاده به صورت سطحی و دایره ای در فاصله 30 سانتی متری از قطر درختان با رعایت فاصله ریخته می شود تا از سوختن ریشه درختان انگور در اثر کودهای دریافتی جلوگیری شود. کودهای موجود در خاک به مرور زمان حل می شوند و بدون ایجاد مشکل برای ریشه درخت در اعماق زمین جذب می شوند. در اواخر زمستان و اوایل بهار بسته به اکوسیستم منطقه و گرمای هوا 20 تا 30 روز قبل از شکوفه دادن انگورها از کودهای تقویت کننده استفاده کنید.
در طول رشد درختان از کودهای محلول در آب به روش محلول پاشی استفاده می شود.بهتر است پس از برداشت انگور و اوایل پاییز برای بهبود سیستم دفاعی انگورها کودهای پتاسیمی خریداری شود و زمانی که مقدار PH متناسب با درخت انگور باشد اثر کوددهی مناسب است. PH خاک مناسب با خصوصیات درخت انگور می باشد. PH بهینه برای رشد درخت انگور 5 تا 6 واحد می باشد برای دانستن PH می توان به راحتی با PH سنج میزان قلیایی و اسیدی خاک را اندازه گیری کرد.
کشاورزان علاوه بر بررسی فسفر، پتاسیم و نیتروژن باید مقدار PH و میزان روی و منیزیم موجود در خاک را نیز بررسی کنند. برای تامین منیزیم خاکی، می توان در هر 10 متر مربع می توان 500 گرم نمک خوراکی استفاده کرد. . قبل از استفاده از هر گونه کود شیمیایی و مکمل می توانید با یک مهندس کشاورزی تماس بگیرید تا شما را به طور کامل راهنمایی کنند.
کمبود روی در خاک فرآیند گرده افشانی انگور را با مشکل مواجه می کند.معمولا برای هورمونی شدن بهتر انگورها استفاده از روی در فرآیند کود دهی توصیه می شود.زمان صحیح مصرف روی یک هفته قبل از شکوفه دادن انگور است. البته بهترین روش برای عنصر روی محلول پاشی است.
برای انجام فرآیند کود دهی باید از روش های خاصی استفاده شود، کشاورزان باید با روش های کوددهی انگور آشنا باشند تا بتوانند با کیفیت بهتر این کار را انجام دهند، زمانی یک باغدار میتواند نتیجه خوبی از کود دهی باغ انگور به دست بیاورد که علاوه بر استفاده در زمان مناسب روش مناسب کود دهی را نیز اعمال کند.
همانطور که در مطالب بالا توضیح دادیم، این روش شامل ریختن کود جامد روی سطح زمین به صورت دایره ای در فاصله معینی از تنه درخت است.
محلول پاشی معمولاً در هنگام رشد میوه انجام می شود.
این روش به این صورت است که مقدار مشخصی کود را با آب مخلوط کرده و با آبیاری، عمل کود انجام می دهند.
معمولاً در زمستان انجام می شود با کودهای ضعیف تر و درصد کمتر.
صفر تا صد کوددهی درخت انگور