پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
نهال آلبالو بسیار پربار و مثمر است به همین دلیل بسیاری از باغداران که از خاک حاصلخیز و مناسب بهره مند هستند، به جای پرورش سایر میوه ها به سراغ کاشت آلبالو می روند. اگرچه طعم ترش آلبالو بازار را بسیار داغ کرده است، اما قبل از کاشت درخت آلبالو باید به یک سری نکات مهم توجه کنید تا توجه مشتریان را به محصولات باغ خود جلب کنید. در زیر، نکات برتر خود را در مورد کاشت نهال آلبالو و دریافت یک محصول عالی و درجه یک به شما ارائه می دهیم.
درختان آلبالو از نظر ظاهری شباهت زیادی به درختان گیلاس دارند. تنها تفاوت این دو درخت این است که آلبالو میوه های کوچک تری نسبت به گیلاس دارد و برخلاف گیلاس که طعم شیرینی دارد، آلبالو اغلب طعم ترش یا ملایم دارد. میوه آلبالو دارای هسته مرکزی و بسیار گوشتی است. درختان آلبالو قاعدتاً ارتفاعی حداقل 2 متر و حداکثر 4 متر دارند و به طور گسترده در منطقه خزر رشد می کنند.
هنگام کاشت درختان آلبالو باید به سه عامل مهم توجه کرد: خاک حاصلخیز، محافظت مناسب در برابر آفتاب و منابع و ذخایر آب.
بسته به اهداف خود، در اینجا 4 روش وجود دارد که می توانید از آنها برای به دست آوردن بهترین نتایج استفاده کنید، آیا قصد دارید آلبالو را در یک باغچه کوچک خانگی یا در یک زمین بزرگ پرورش دهید.
در هر چهار روش باید توجه داشته باشید که درخت آلبالو شما نیاز به دریافت حداقل 5 تا 6 ساعت نور خورشید در روز دارد. بنابراین هنگام کاشت باید مکانی با نور کافی خورشید انتخاب کنید.
این روش به شما امکان می دهد بذرهای آلبالو را در گلدان بکارید. در زمان کاشت و قبل از جوانه زنی گلدان ها باید به مدت 6 تا 8 هفته در محیط سرد زمستانی قرار گیرند. اگر در منطقه شما خیلی سرد نیست، سرمای مصنوعی زمستانی را می توان با قرار دادن گلدان های دانه های آلبالو در یخچال به مدت 6 تا 8 هفته برای جوانه زدن ایجاد کرد. سپس می توانید گلدان ها را از یخچال خارج کنید و دانه های آلبالو را در فواصل مناسب در سوراخ های آماده شده بکارید.
به طور سنتی بسیاری از مردم برای پرورش درختان آلبالو از هسته آلبالو استفاده می کنند. در این روش ابتدا هسته های آلبالو جدا شده و تمیز می شوند.سپس آنها را در یک بطری با خاک نیمه مرطوب بریزید و روی بذرها را با خاک مرطوب و مقداری کود بپوشانید.
در نهایت بطری را در یخچال قرار دهید و پس از سرد شدن کافی، دانه های آلبالو را در چاله های آماده شده بکارید. بعد از کاشت بذرها حداقل دو ماه طول می کشد تا جوانه بزنند. فراموش نکنید که در این مدت خاک را مرطوب نگه دارید، مبادا سفت شود و از رشد جوانه ها جلوگیری شود.
پس از جوانه زدن پاجوش های زیادی در اطراف نهال آلبالو تشکیل می شود. از قبل چند سوراخ حفر کنید. فضای اطراف شاخه ها را با احتیاط خالی کنید و آنها را از ریشه جدا کرده و در گودال بکارید. این رویکرد معمولاً چندان رایج نیست و به طور گسترده مورد استفاده قرار نمی گیرد.
در این رویکرد باید برنامه ریزی و زمان بندی مناسبی انجام دهید. پس از پیوند شکمی (T شکل)، باید منتظر جوانه زنی باشید. سپس پس از ریزش برگ های پاییزی و فرا رسیدن فصل سرما، نهال های به دست آمده را به گودال هایی که از قبل حفر شده اند منتقل می کنند و منتظر می مانند تا درخت به ثمر برسد.به این ترتیب، با 4 روش متداول بالا، می توانید کاشت نهال آلبالو را پرورش دهید و از مناظر زیبا، میوه های خوشمزه و سایر فواید درخت لذت ببرید.
به طور کلی قبل از کاشت درخت آلبالو باید به تأثیر مستقیم شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی بر باردهی درخت توجه ویژه ای داشت. درختان آلبالو در برابر سرمای ملایم و نه چندان طولانی مقاومت خوبی دارند. از آنجایی که زمستان های نواحی شمالی ایران عموما کوتاه و معتدل است.
کاشت نهال آلبالو در پاییز توصیه می شود. به طور کلی هوای معتدل می تواند بهره وری نهال آلبالو را چندین برابر افزایش دهد. اگر در جایی زندگی می کنید که زمستان های بسیار سرد و طولانی دارد، کاشت درختان آلبالو در بهار کار منطقی تری است.
برای دیدن انواع نهال آلبالو به صفحه خرید نهال آلبالو مراجعه نمایید
فاصله مناسب برای کاشت آلبالو بستگی به نوع و تنوع نهال آلبالو دارد. اگر نهال های شما به ارتفاع 2.5 متر می رسد، می توانید آنها را در فاصله 4.5 تا 6 متری از یکدیگر بکارید.در غیر این صورت در صورت داشتن نهال های قوی و پربار باید حداقل فاصله 6 متر و حداکثر فاصله 7.5 متر برای کاشت آلبالو برای بهترین نتیجه رعایت شود.
از آنجایی که مناطق و مزارع خاصی همواره در معرض خطر فرسایش شدید خاک در اثر آبیاری نامناسب و جریان شدید آب هستند، به طور کلی توصیه می شود هنگام آبیاری آلبالو زاویه بین ردیف درختان را در نظر بگیرید تا جریان آب موقع آبیاری با یک انحراف و به صورت مارپیچ به آرامی حرکت کند و میزان فرسایش خاک کاهش یابد. در کاشت درخت آلبالو باید توجه داشت که آلبالو نیازی به آبیاری زیاد ندارد و از آبیاری زیاد خودداری شود.
قبل از کاشت آلبالو، باید خاک و شرایط آبیاری مناسب تهیه کنید. برای این کار باید از خاک نرم و سبک که به راحتی زهکشی می کند استفاده کنید. همچنین برای کاهش فرسایش خاک باید از روش آبیاری مارپیچی استفاده شود تا آب با سرعت کم در خاک نفوذ کند و عمق حداقل یک متر باشد.
پس از کاشت نهال آلبالو، به منظور افزایش مقاومت درخت در برابر بیماری ها و آفات حشرات، افزایش سرعت رشد، افزایش میزان میوه دهی درخت و تامین مواد مغذی و معدنی مورد نیاز درخت، باید اقدام به کوددهی کنید.
اگر باردهی یا رشد درخت یا نهال شما کمتر از حد انتظار است، باید با یک متخصص کشاورزی مشورت کنید و کوددهی را افزایش دهید. از بهترین کودها برای پرورش آلبالو می توان به ریز مغذی ها، نیتروژن و پتاس اشاره کرد.
زمانی که آلبالو بالغ می شود حداقل هفته ای دو بار آبیاری کنید، اما فقط یک بار در هفته پس از رشد و بلوغ کافی نهال ها. پس از آبیاری به سایه درخت توجه کامل داشته باشید تا هر روز حداقل 6 ساعت نور خورشید را دریافت کند.
در نهایت باید از خاک غنی مانند لومی که ترکیبی از خاک رس و کود است استفاده کنید. سمپاشی و مبارزه با آفات از دیگر نکاتی است که در پرورش آلبالو باید به آن توجه کرد که در ادامه به آنها می پردازیم.
ضرب المثل "پیشگیری بهتر از درمان است" یکی از بهترین جملاتی است که همیشه باید هنگام پرورش آلبالو به خاطر بسپارید.با مراقبت صحیح و اولیه می توانید از انواع آفات رایج و بیماری های رایج درختان جلوگیری کنید و بهره وری درختان و باغ خود را به حداکثر برسانید.
این آفت یک مشکل رایج بین درختان گیلاس و آلبالو است، با این تفاوت که در صورت حمله به درخت های آلبالو خسارات بسیار زیان بارتر و شدیدتری خواهد داشت. این آفت مانند مگس کوچک با لکه های زرد رنگ وارد بافت میوه می شود و از آن تغذیه و در آن تخم می گذارد و پس از تولید مثل به خاک و ریشه درخت حمله می کند.
اگر مگس گیلاس وارد میوه شود، هیچ راهی برای مبارزه با آن وجود ندارد. معمولاً توصیه می شود با مشورت پزشک مربوطه و استفاده از سمومی مانند آبامکتین یا مالاتیون از ابتلا به این آفت جلوگیری شود.
کنه قرمز اروپایی یک آفت رایج در باغات است و می تواند آسیب جدی به درختان آلبالو وارد کند. تناژ باردهی و میوه دهی در باغ های آلبالو که به کنه قرمز اروپایی مبتلا شده است، به طور چشمگیری کاهش یافته است و تقریباً روند باردهی طبیعی درخت را مختل کرده است.کنه به سرعت رشد می کند و پس از چندین نسل تولید مثل در برابر اکثر سموم مقاوم می شود.
معمولاً رطوبت بیش از حد خاک و کوددهی غیر اصولی و نادرست شرایط مناسبی را برای تهاجم و تکثیر کنه قرمز اروپایی فراهم می کند. برای جلوگیری از این آفت باید در زمان کاشت باغ آلبالو خود را با چند سم مختلف در فواصل زمانی مناسب سمپاشی کنید.
این آفت نیز رایج است و معمولاً در برگهای سبز یا تنه درختان زندگی میکنند. اغلب، پس از حمله این آفات، تنه به شدت شکننده می شود. شته ها و شپشک ها مکنده هایی هستند که از شیره گیاهان تغذیه می کنند. سمپاشی زمستانه بهترین و موثرترین روش برای مبارزه با شته ها و شپشک ها است.
این بیماری یکی از شایع ترین بیماری ها در گیاهان است و زمان کاشت نهال آلبالو، باید به اندازه کافی بدانید که چگونه درمان و با آن مبارزه کنید. این بیماری باعث پوسیدگی ریشه می شود و باردهی و عملکرد آن را بسیار کاهش می دهد. در این حالت تنه معمولا ضعیف می شود و یک سری برجستگی های سفید روی تنه ایجاد می شود.
یکی از علائم این بیماری این است که پوست به راحتی از تنه جدا می شود.در مراحل پیشرفته، این بیماری می تواند به سرعت در میان سایر درختان باغ گسترش یابد و کل روند باردهی درخت را مختل کند.
اگر سمپاشی و اقدامات احتیاطی لازم جواب نداد، بهتر است درخت بیمار و اطراف آن را به طور کامل تخلیه کنید تا از آسیب دیدن سایر درختان آلبالو جلوگیری شود. رعایت فاصله مناسب در طول کاشت نهال آلبالو ، فرآیند تخلیه و تمیز کردن را تا حد امکان آسان می کند.
آن شاخههای باریک و نازک درخت آلبالو که میوه نمیدهند، در سالهای آینده اگر هرس نشوند، توانایی رشد مجدد و میوهدهی خود را کاملاً از دست خواهند داد. بنابراین هرس به عنوان یکی از کارهای مراقبتی پس از کاشت درختان آلبالو بسیار مهم است. برای این کار باید درخت را چندین بار در سال به صورت حذف شاخه ها هرس کرد تا باردهی نهال حفظ شود یا حتی افزایش یابد.
بهترین نهال آلبالو ایرانی و خارجی موجود در بازار به شرح زیر است:
• آلبالوی فرانسوی مونت مورنسی (Montmorency)
• آلبالوی فرانسوی مورلو (Morello)
• آلبالوهای محلی ایران برای تهیه مربا بسیار مناسب هستند.
• انواع آلبالوهای بوترمو، گیسی و دیررس مجاری
از آنجایی که آلبالو در صنایع غذایی، شیرینی پزی و مصارف داخلی برای تولید کمپوت، مربا، ترشی، کیک و آبمیوه کاربرد فراوانی دارد، بازار آن همیشه داغ است و مشتریان بسیار جدی دارد. همچنین گل های درخت آلبالو به قدری زیبا هستند که افراد زیادی به دلیل ظاهر زیبای خود در فصل بهار به کاشت و پرورش آلبالو علاقه مند هستند.
راهنمای کامل کاشت نهال آلبالو