آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

مانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۰۳۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
هماهنگی ارسال

۰۹۹۸۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 22:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

راهنمای کامل کاشت درخت پرتقال

راهنمای کامل کاشت درخت پرتقال

راهنمای کامل کاشت درخت پرتقال:

میوه پرتقال پرفروش ترین میوه در فصل پاییز است و به خاطر رنگ نارنجی و شکل جذابش طرفداران زیادی دارد. سوال این است که آیا روش کاشت درخت پرتقال و الزامات نگهداری آن را می شناسید؟ آیا می دانید چگونه می توانید کارایی درخت را افزایش دهید و شرایط لازم را برای بهترین باردهی آن فراهم کنید؟

این میوه که خواص فراوانی دارد از خانواده مرکبات است و در نقاط مختلف ایران رشد و کاشته می شود. مرکبات برای رشد خود به آب و هوای مرطوب، گرمسیری و نیمه گرمسیری نیاز دارند و به همین دلیل در بسیاری از مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری ایران به خوبی رشد می کنند.

شناسه کلی درخت پرتقال:

ما به خوبی می دانیم که گیاهان مختلف به شرایط آب و هوایی و شرایط رشد متفاوتی نیاز دارند و رعایت این نکات و همچنین مراقبت های لازم که بعداً با آن مواجه خواهیم شد می تواند به رشد گیاهان و افزایش محصولات و عملکرد آن کمک کند تا نتایج خوب و موثری داشته باشد.

درخت پرتقال با نام علمی Citrus sinensis از خانواده افراسانان و از تیره سدابیان و خانواده مرکبات است. این درخت که از درختان میوه محسوب می شود دارای شاخ و برگ های سبز و سفید است و ارتفاع درخت پرتقال معمولاً 1 تا 5 متر است.کاشت درخت پرتقال معمولا در مناطق معتدل تا گرمسیری رشد می کند، میوه این درخت طعم فوق العاده ای دارد و انواع زیادی دارد. این میوه که به یخبندان حساس است زمستان های سخت و سرمای شدید را نمی تواند تحمل کند.

انواع روش های کاشت پرتقال:

کاشت درخت پرتقال روش های مختلفی وجود دارد، از جمله؛ کاشت دانه و قلمه زدن. بهترین راه برای تولید نهال پرتقال قلمه زدن است. زیرا نهال های مقاوم و سالم تری می دهد. نهال های تولید شده از طریق پیوند عموما ضعیف بوده و رشد خوبی ندارند و اغلب با پوسیدگی ریشه می میرند.

کاشت درخت پرتقال چگونه است؟

همانطور که گفتیم بهترین راه برای پرورش پرتقال قلمه زدن است و نهال هایی که به این روش تولید و کاشته می شوند کیفیت و سلامت بهتری دارند.برای کاشت درخت پرتقال ایجاد حفره ای به عمق 0.5 تا 1 متر و استفاده از ماسه، کود حیوانی و خاک با برگ های پوسیده برای گودال ضروری است.نکته مهم این است که درخت پرتقال با اینکه رطوبت هوا را دوست دارد، اما تجمع آب در اطراف ریشه باعث پوسیدگی آن می شود. بنابراین از کاشت نهال های عمیق باید خودداری کرد.

فاصله کاشت درخت پرتقال و نکات مفید برای کاشت:

درختان مرکبات نوعی درخت هستند که فاصله نزدیک را دوست ندارند و باید در فاصله مناسب کاشته شوند تا نور و مواد مغذی کافی دریافت کنند. اگرچه با هرس به موقع و صحیح می توان رشد درختان پرتقال را کنترل کرد، اما بسته به شرایط اقلیمی و آب و هوا، حداقل 3×3 متر تا حداکثر 8×8 متر را می توان در مزارع تجاری پرتقال استفاده کرد.

امروزه بسیاری از باغداران طرفدار کاشت متراکم هستند و شرایط اقلیی و آب و هوا در طول کاشت درخت پرتقال باید به آن توجه شود. در مناطق گرم که رطوبت زیادی وجود دارد، کاشت های ضخیم و متراکم باعث افزایش آفات حشرات می شود.

از طرفی در مناطقی که هوا گرمتر است و رطوبت هوا کمتر است و یا ممکن است هوا خنک تر باشد، نزدیکی درختان از یخبندان جلوگیری می کند. البته باید به خاطر داشت که مسافت های کوتاه نیاز به اصلاح بیشتر خاک از نظر عناصر غذایی و معدنی دارد.

راهنمای کامل کاشت درخت پرتقال

بهترین فصل برای کاشت درخت پرتقال چه فصلی است؟

معمولا کاشت درخت پرتقال، مانند سایر درختان، پایان فصل سرد را ترجیح می دهد. در مناطقی که زمستان‌های بسیار سرد دارند، کاشت نهال در اواخر زمستان یا اوایل بهار توصیه می‌شود، اما در مناطقی که زمستان‌های سرد دارند، می‌توان این کار را در پاییز یا حتی در زمستان انجام داد. در شمال ایران پرتقال معمولاً از اواخر پاییز تا اوایل بهار می روید، البته اواخر زمستان برای این مناطق مناسب تر است.

به عنوان مثال در مناطقی که باد شدید در بهار وجود دارد، بهتر است پرتقال در فصل بهار کاشته شود. حتی در مناطقی که زمستان های بسیار سرد دارند، نهال ها ممکن است در زمستان یخ بزنند، به همین دلیل کاشت پاییزه ترجیح داده می شود.

آیا می توان کاشت درخت پرتقال را در باغچه انجام داد؟

هر درخت از جمله درخت پرتقال شرایط رشد و نگهداری خاص خود را دارد و در صورت در نظر گرفتن این شرایط می توان این درخت یا نهال را در باغچه کاشت. مراقبت از نور و خاک مناسب در کنار دما و آبیاری صحیح از مواردی است که در پرورش پرتقال باید به آن توجه کرد.

چگونه درختان پرتقال را باغبانی کنیم و آفات و بیماری ها را کنترل کنیم؟

درختان پرتقال یکی از درختان مقاوم در برابر سرما هستند و در دمای 32 درجه و بالاتر بهترین عملکرد را دارند. همچنین به نور خورشید نیاز دارد و در نور خورشید به خوبی رشد می کند. یکی از مشکلاتی که کاشت درخت پرتقال نیاز به توجه ویژه دارد پوسیدگی ریشه است که اغلب با آب زیاد اتفاق می افتد.

علاوه بر این، باید توجه داشت که رطوبت بالا خطر ابتلا به بیماری های قارچی را افزایش می دهد.

یک قانون بسیار مهم در کشاورزی توجه به سلامت درخت است و هرس و کوددهی و پرهیز از آبیاری نامناسب به سلامت درخت کمک شایانی می کند.

برای اطلاع از نحوه خرید روی خرید نهال کلیک کنید


خاک مناسب کاشت درخت پرتقال چیست و چه ویژگی هایی باید داشته باشد؟

خاک یکی از مهمترین عوامل رشد درختان است که مواد مغذی و معدنی لازم را در اختیار آنها قرار می دهد. مراقبت از خاک و مواد موجود در آن به سلامت نهال کمک زیادی می کند. بنابراین یکی از راه های اصلی مبارزه با حشرات است.

آنچه در کاشت پرتقال باید مورد توجه قرار گیرد استفاده از خاک با زهکش خوب است.ماسه و خاک رس نیمه سبک با PH بین ۷ تا ۸ بهترین خاک برای پرورش درختان پرتقال است. خاک بدون زهکشی مناسب با حفظ آب در آن باعث پوسیدگی ریشه می شود. ترکیبی از ماسه، خاک برگ، خاک رس و کمپوست بهترین خاک برای کاشت درخت پرتقال است.

چگونه نهال ها و درختان پرتقال بالغ را آبیاری کنیم؟

گفتیم اگرچه درختان پرتقال رطوبت هوا را دوست دارند، اما تجمع آب در ریشه منجر به پوسیدگی می شود. بنابراین باید به آبیاری توجه ویژه ای شود. درخت پرتقال در فصل رشد به آب دائمی نیاز دارد و آبیاری مداوم بر کیفیت میوه آن تاثیر می گذارد اما در پاییز نیازی به آبیاری ندارد.

همچنین آبیاری عمیق برای کاشت درخت پرتقال ضروری نیست. آبیاری در عمق 2.5 تا 4 سانتی متری از زمین کافی است. پرتقال آب کمتری دارد. به طور کلی در سال اول و دوم کاشت پرتقال پوسیدگی ریشه رایج است و باید با پرهیز از آبیاری زیاد از آن جلوگیری کرد.

قلمه زدن برای کاشت درخت پرتقال چگونه است؟

یکی از بهترین راه های تولید و پرورش نهال پرتقال قلمه زدن است. قلمه زدن قوانینی دارد که باید رعایت شود تا نتایج خوبی حاصل شود.برای قلمه های پرتقال از شاخه های جوان گیاهان بزرگ که ریشه دار هستند استفاده می شود.

اولاً قلمه ها باید در ابتدای دوره استراحت از گیاه اصلی جدا شوند و ثانیاً تا حد امکان قلمه ها بیشترین مواد مغذی را در خود داشته باشند که تا زمان ظهور و ایجاد ریشه های جدید خود، دوام بیاورد.

نحوه کود دهی درختان پرتقال بهترین کودهای شیمیایی و حیوانی کدامند؟

یکی از روش های رایج استفاده از کود برای تامین مواد مغذی مورد نیاز گیاهان است. همه پرورش دهندگان تشویق می شوند تا خاک خود را از نظر سطوح مواد معدنی و مغذی در طول کاشت درخت پرتقال و قبل از کوددهی آزمایش کنند و کمبودها را تشخیص دهند. یا با آزمایش چندین برگ های درخت به آنچه نیاز دارند پی ببرید.

اغلب استفاده از کودهای حیوانی و مواد شیمیایی برای درختان پرتقال توصیه می شود. استفاده از دو کود اوره و نیتروژن برای درختان پرتقال توصیه می شود.کودهای ازته سه نوبت در نیمه اول فروردین و نیمه دوم فروردین و نیمه دوم اردیبهشت ماه استفاده شود.

کود اوره نیز به میزان 13 گرم برای هر درخت بالغ در نظر گرفته می شود که از اواسط اسفند تا اوایل تیرماه هر دو هفته یکبار مصرف می شود.ضمناً استفاده از کود حیوانی در اسفند ماه توصیه می شود.

شایع ترین بیماری ها و آفاتی که در کاشت درخت پرتقال رخ می دهد:

• بیماری ویروسی (لپروز – تریستزا)

• بیماری قارچی (لکه سیاه – نماتد)

• بیماری باکتریایی (شانکر - میوه سبز)

راهنمای کامل کاشت درخت پرتقال

علاوه بر بیماری های ذکر شده، حشرات مختلفی نیز وجود دارند که درختان پرتقال و سایر میوه ها را تحت تأثیر قرار می دهند. چیزهایی مانند:

• کنه ها؛ کنه قرمز، کنه زنگ مرکبات، کنه شرقی یا کنه مرکبات جنوبی

• شپشک ها؛ شپشک سپردار، شپشک نرم، شپشک سیاه، شپشک بالشتک

• شته ها؛ انواع مختلف کنه؛ قرمز، قهوه ای، زرد، مشکی، سبز، خاکستری

• پروانه مینوز برگ مرکبات؛ خیلی جدی نبوده و بیشتر، درختان جوان را مورد هجوم قرار می دهد.

• نرم تنان؛ یکی از اصلی ترین نرم تنان، حلزون است که پوست میوه را می جود.

• تریپس مرکبات؛ حشرات کوچکی هستند که در دورۀ بلوغ خود به شاخه ها و میوه ها حمله کرده و با سوراخ کردن میوه، لکه های زخم قهوه ای یا خاکستری رنگ عمیقی را روی میوه برجا می گذارند.

چند نوع هرس داریم و درختان پرتقال چگونه هرس می شوند؟

یکی از مواردی که به حفظ سلامت و افزایش موفقیت بعد از کاشت درخت پرتقال کمک زیادی می کند، اعمال هرس و استفاده از هرس اصولی و صحیح در زمان مناسب و به روش صحیح می باشد. به طور کلی هرس با دو هدف افزایش فعالیت زایشی و عمر گیاهی درخت انجام می شود.

اهداف در نظر گرفته شده برای هرس به ویژه درختان پرتقال به شرح زیر است:

• حذف شاخه های مرده و بیمار

• ایجاد یک شکل مناسب برای درخت

• تقویت قدرت درخت

• مبارزه با آفات و بیماری ها

• افزایش عملکرد درختان و بهبود کیفیت میوه آنها

• جلوگیری از وقوع سال آوری در درختان

سه نوع هرس درخت پرتقال وجود دارد:

هرس فرم؛ در سال اول بعد از کاشت درخت پرتقال برای حذف شاخه های غیر ضروری و کنترل ارتفاع و رشد شاخه های اصلی انجام می شود.

هرس احیا؛ با حذف و کاهش شاخه ها باعث افزایش بهره وری اقتصادی و جوان سازی درختان مسن می شود.

هرس باردهی؛ برای تشویق درخت به رشد مناسب و افزایش عملکرد، شاخه های جانبی و شاخه های پیچ خورده و شاخه های خشک و آسیب دیده روی تاج درخت را جدا کرده و در صورت لزوم شاخه های بارده نیز کم می شوند.

معرفی ارقام خارجی و ایرانی کاشت درخت پرتقال؟

پرتقال نیز مانند هر میوه دیگری دارای انواع مختلفی است. از جمله: پرتقال توسرخ، بیروتی، والنسیا، مارچ، واشنگتن، تامسون، تاروکو، شاهسواری، اتوود، هاملین، برون، مکزیکی، پارسون، کروزی، شاموتی و انواع دیگر که از انواع پرطرفدارتر هستند.

خواص و ویتامین های پرتقال چیست؟

می توان گفت بسیاری از ما پرتقال را با رنگ نارنجی اش به عنوان ویتامین C می شناسیم، مخصوصا برای افزایش قدرت بدن در سرما. با کاشت درخت پرتقال میوه معروفی تولید می کنید که برای مردم هم دارویی است و هم خوراکی.

پرتقال طعم ترش و شیرینی دارد، ویتامین های زیادی در این میوه وجود دارد که نمی توان آنها را نادیده گرفت. ویتامین C، پرتقال سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند و از سلامت قلب و عروق خونی، پوست محافظت می کند و در مبارزه با بیماری هایی مانند سرطان موثر است.

خلاصه نهایی کاشت درخت پرتقال:

کاشت و پرورش نهال پرتقال مستلزم توجه دقیق به نیاز این گیاه است و تمامی نکات از جمله اصلاح خاک و آبیاری صحیح که در این مقاله مطرح شد باید رعایت شود.این میوه معروف و شاخص بازار بسیار خوبی در سراسر دنیا دارد و بازده اقتصادی بالایی دارد.

راهنمای کامل کاشت درخت پرتقال

جستجو در سایت

♥ از کاشت تا برداشت نهال با نهالستان رویال نهال ♥

بنر میوه 1 بنر میوه 2