پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
عامل بیماری آفت “اسکب یا لکه سیاه هلو” قارچی به نام Cladosporium carpophilum است که هر ساله خسارت کمی و کیفی ایجاد می کند. این آفت انتشار جهانی دارد و به شرایط محیطی بسیار حساس است و باعث ایجاد لکه هایی روی میوه می شود. این بیماری همچنین در فصل بهار به رطوبت طولانی مدت نیاز دارد و در خاک های با بافت سنگین و زهکش ضعیف بیشتر شایع است. این آفت به هلو، شلیل، آلو، زردآلو و سایر درخت ها خسارت وارد کرد، اما درخت هلو نسبت به سایر درخت ها آسیب پذیرتر است.
علائم بیماری را می توان روی میوه، برگ و شاخه های درخت مشاهده کرد.
علائم این بیماری در بهار، مدتی پس از ریزش گلبرگ ها، زمانی که میوه کمی رشد کرده است، ظاهر می شود. لکه های کوچک زرد زیتونی تا قهوه ای روشن در نزدیکی ساقه میوه ایجاد می شود که با گذشت زمان تیره تر و بزرگتر می شوند. با گذشت زمان، لکه ها به رنگ خاکستری و سیاه گرایش پیدا می کنند و در نهایت ظاهری کرکی و نامنظم به خود می گیرند.
این لکه ها به هیچ وجه به مغز میوه نمی رسند اما در بیشتر موارد لکه ها مانع از ادامه رشد میوه می شوند که این امر نیز باعث تغییر شکل میوه می شود.ناهمواری در رشد میوه می تواند منجر به ایجاد شکاف در میوه شود و در نهایت این ترک ها محل مناسبی برای حمله سایر عوامل بیماری زا و در نتیجه پوسیدگی میوه می شوند.
علائم این آفت به صورت لکه های نکروزه و غربالی روی برگ ها دیده می شود. همچنین آلودگی برگها 6 تا 12 هفته پس از آلودگی شدیدتر شد.
علائم اسکب یا لکه سیاه روی سر شاخه ها نیز دیده می شود.
بیماری لکه سیاه یا اسکب هلو با هدف قرار دادن برگها که خود کارخانه غذاسازی درخت به شمار می روند و باعث کاهش تولید غذای درخت می شود که منجر به ریزش زود هنگام میوه و مرگ شاخه اصلی می شود. حتی اگر میوه نریزد، به دلیل وجود لکه های تیره سیاه رنگ، شکل میوه ناهموار است و در نتیجه بازارپسندی میوه کاهش می یابد.
قارچ بیماری زا روی شاخه ها، برگ ها و میوه های آلوده زندگی می کنند. این بیماری در فصل بهار حدود 30 ساعت به رطوبت بالای 70 درصد نیاز دارد تا رخ دهد و گسترش یابد.
محل مناسبی را برای ساخت باغ انتخاب کنید و آن را در مکانی سایه دار با خاک ضخیم و زهکشی ضعیف نکارید.علاوه بر این، در ساخت و ساز باغ، فاصله استاندارد درختان باید اعمال شود.
بهداشت باغ: هرس و سوزاندن شاخه های آلوده
جمع آوری میوه های آلوده
پاکسازی کف باغ از برگ های ریخته شده پس از خرد شدن کامل برگ ها در اواخر پاییز.
مدیریت عناصر غذایی: مدیریت عناصر غذایی درختان بسیار مهم است. بنابراین لازم است در هر مرحله از رشد بر اساس نیاز درخت کوددهی شود. کودها باید به صورت چالکود و همچنین به صورت آبیاری و محلول پاشی استفاده شوند.
آبیاری منظم: باید در کوتاه مدت به طور منظم آبیاری شود.
برای باغ هایی که سابقه آلودگی دارند 4 سمپاشی لازم است.
مرحله اول: پس از ریزش 70 درصد برگها در پاییز
فاز دوم: اواخر زمستان
مرحله سوم: تورم جوانه
مرحله 4: پس از افتادن گلبرگ ها
علاوه بر این، در صورت تداوم رطوبت، باید هر 7 تا 14 روز یکبار سمپاشی با قارچ کش انجام شود. بنابراین مدیریت باغ باید در هر زمان که رطوبت و بارندگی بر محیط باغ حاکم است با دقت اعمال شود.
برای جلوگیری از ایجاد مقاومت عوامل بیماری زا، بهتر است برای انتخاب نوع قارچ کش با متخصص مشورت کنید.
بیماری لکه سیاه هلو