آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

پیش فروش نهال آغاز شد

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

بهترین آب و هوا برای درخت زیتون

بهترین آب و هوا برای درخت زیتون

بهترین آب و هوا برای درخت زیتون:

این درخت یکی از درختان کم ارتفاع و همیشه سبز است. برگ های آن کوچک، متقابل، نسبتاً ضخیم، با سطح بالایی سبز تیره و براق است. جوانه گل این درخت در اواخر تابستان بین ساقه و برگ ظاهر می شود، اما در حالت خواب باقی می ماند و در بهار شروع به رشد می کند. میوه ی آن گوشتی و هسته ی کشیده دارد و به شکل های بیضی، گرد، بلند و گرد دیده می شود.

آب و هوای مناسب برای درخت زیتون آب و هوای مدیترانه ای است زیرا مناطقی که دارای آب و هوای مدیترانه ای هستند دارای بهار و تابستان گرم و آفتابی و زمستان معتدل هستند و میانگین دمای سالانه این مناطق بین 16-20 درجه سانتیگراد است، بنابراین بهترین محصول زیتون را می توان در این مناطق برداشت کرد.

اهمیت درخت زیتون در جهان:

به گفته گیاه شناسان، خاستگاه درخت زیتون مناطق مدیترانه ای است، بنابراین فلسطین که در منطقه مدیترانه قرار دارد، اصلی ترین و مهم ترین محصول کشاورزی درخت زیتون است و اسپانیا که یکی از مناطق مدیترانه ای محسوب می شود، بزرگترین تولید کننده زیتون در جهان محسوب می شود.

بر اساس گزارش های رسمی، نزدیک به 50 هزار زیتون از 26 استان کشور برداشت می شود و از این میزان حدود 11500 تن روغن تولید می شود، بنابراین این محصول می تواند ارزآوری اقتصادی زیادی برای کشور به ارمغان بیاورد، بنابراین سطح تولید آن در ایران را باید افزایش داد و لازم است آب و هوا مناسب برای نهال های زیتون در کشور شناسایی شود تا بتوان بهترین محصول را برای نگهداری و استخراج روغن و کنسرو تولید و استفاده کرد.

تأثیر دما بر باردهی درخت زیتون:

دما تأثیر زیادی بر باردهی درخت زیتون دارد و دما می تواند بر جذب دانه های گرده توسط کلاله، ماندگاری و بقای دانه های گرده در داخل بدن میوه و رشد لوله گرده به سمت بدن میوه تأثیر بگذارد.

بر اساس تحقیقات علمی بهترین دما در طول دوره گلدهی درخت زیتون 25 درجه سانتیگراد است و اگر دما به 20 درجه سانتیگراد یا کمتر کاهش یابد سرعت رشد لوله گرده کاهش می یابد که نتیجه باردهی یا مقدار عملکرد درخت زیتون کاهش می یابد.

بهترین آب و هوا برای درخت زیتون

تأثیر سرما بر رشد و بقای درخت زیتون:

درخت زیتون یک درخت نیمه گرمسیری و مدیترانه ای است بنابراین سرما تأثیر نامطلوبی روی آن می گذارد و تأثیر سرما در مراحل رشد آن نیز متفاوت است، مثلاً زمانی که درخت زیتون در مرحله خواب است اگر دما به تدریج کاهش یابد می تواند در دمای 7- درجه سانتیگراد بدون مشکل دوام بیاورد، حتی می تواند دمای 15- درجه سانتیگراد را برای مدت کوتاهی تحمل می کند.

اما اگر دما به شدت کاهش یابد و به 5- درجه سانتیگراد برسد، شاخه های میوه دار درخت از بین می رود که آسیب جدی به درخت وارد می کند.

بهترین دما برای درخت زیتون:

مناطقی که دارای آب و هوا مناسب برای درخت زیتون هستند دارای میانگین دمای سالانه بین 16 تا 20 درجه سانتیگراد هستند و اگر میانگین دمای سالانه منطقه کمتر از 13 درجه سانتیگراد باشد باعث سرمازدگی و یخ زدگی درخت زیتون می شود و اگر میانگین دمای سالانه منطقه کمتر از 26 درجه سانتیگراد باعث افزایش رشد رویشی و تاخیر در رشد زایشی می شود.

تأثیر نور بر درخت زیتون:

مناطقی که دارای آب و هوا مناسب برای درخت زیتون هستند باید بیش از 1500 ساعت نور خورشید در سال دریافت کنند زیرا کمبود نور به شدت بر رشد درخت زیتون تأثیر می گذارد به طوری که کمبود نور باعث رشد رویشی درخت زیتون و شاخه های آن در هم فرو رفته و مقدار محصول آن کاهش می یابد.

تاثیر بارندگی بر درخت زیتون:

مناطقی که بارندگی سالانه خوبی دارند (مانند مناطق شمالی کشور) برای کاشت درختان زیتون مناسب هستند، اما مهم این است که اگر زمان گلدهی درخت زیتون مصادف با بارندگی شدید باشد، باعث شستشوی دانه های گرده روی کلاله گل ها می شود که در نتیجه میزان تشکیل میوه کاهش می یابد.

از طرفی اگر سطح رطوبت در فضا زیاد باشد باعث شیوع بیماری های قارچی و باکتریایی می شود، بنابراین از کاشت درخت زیتون در مناطق بسیار مرطوب مانند مناطق نزدیک به دریا خودداری کنید.

تاثیر باد بر درخت زیتون:

مناطقی که آب و هوا مناسب برای کاشت نهال های زیتون هستند که بادهای گرم و خشک ندارند زیرا این بادها مانع رشد این درخت می شود به خصوص اگر این بادها در زمان گلدهی و تشکیل میوه زیتون باشد زیرا باعث آسیب و از بین رفتن درخت زیتون می شود.

البته مناطقی با باد ملایم برای رشد درختان زیتون مناسب هستند زیرا بادهای ملایم باعث می شود دانه های گرده درخت زیتون با سرعت بیشتری منتقل شوند.

نیاز سرمایی درخت زیتون:

درخت زیتون درختی همیشه سبز است و نیاز به سرما کم و مقاومت نسبتاً کمی به سرما دارد، اما اگر در مناطقی با زمستان معتدل کاشته شود، می تواند مدتی استراحت کند و در بهار فعالیت خود را از سر بگیرد.

البته درختان زیتون که در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری کاشته می شوند، می توانند رشد و نمو خوبی داشته باشند، اما به دلیل نبود سرمای کافی در زمستان و عدم استراحت درختان در این فصل، در نهایت تعادل فیزیولوژیکی آنها به هم می خورد و زیتون این مناطق زودتر پیر و فرسوده می‌شوند.

کدام مناطق برای کشاورزی دیم زیتون مناسب هستند؟

زیتون گیاهی است نسبتاً مقاوم به خشکی و کمبود آب و مناطقی با میانگین بارندگی سالانه بین 500 تا 800 میلی لیتر برای کشت دیم زیتون مناسب است و اگر میزان بارندگی سالانه به 150 تا 200 میلی لیتر کاهش یابد، امکان کشت دیم ممکن نیست و نیاز به آبیاری در باغ های زیتون وجود دارد.

کدام استان ها آب و هوای مناسب برای درخت زیتون دارند؟

طبق گزارش های رسمی، زیتون در 26 استان کشور کاشته می شود، اگر بخواهیم بزرگترین استان های کشور تولید کننده زیتون را لیست کنیم، می توان به استان های گیلان، مازندران، گرگان، فارس، زنجان، قزوین، کرمانشاه اشاره کرد. اما اگر بخواهیم چند استان که آب و هوای مناسب برای درخت زیتون دارند اما سرمایه گذاری چندانی در زمینه‌ی کشت و تولید زیتون در آن‌ها نشده است می‌توان به استان‌های زیر اشاره کرد.

استان اصفهان:

استان اصفهان برای کاشت و تولید زیتون مزایای زیادی دارد از جمله:

• آب و هوای معتدل و خشک دارد به طوری که این درخت در اکثر شهرهای این استان قابل کشت است و هم اکنون 1000 هزار هکتار از اراضی این استان به کشت زیتون اختصاص یافته است.

• کارخانجات روغن کشی مدرن و تولید فرآورده‌های جانبی زیتون در این استان وجود دارد.

• موقعیت جغرافیایی این استان امکان دسترسی سریع به سایر شهرهای کشور را فراهم کرده است، بنابراین امکان انتقال سریع این محصول به شهرهای دیگر کشور نیز وجود دارد.

• با توجه به مشکل کم آبی که در سال های اخیر در این استان پدید آمده است و همچنین به دلیل نیاز آبی کم درخت زیتون می توان باغ های زیتون را در شهرهای استان اصفهان رواج داد.

بهترین آب و هوا برای درخت زیتون

استان سیستان و بلوچستان:

از آنجایی که آب و هوای مناسب برای درخت زیتون آب و هوای نیمه گرمسیری و مدیترانه ای است، بنابراین استان سیستان یکی از مناطق مناسب برای کاشت درخت زیتون محسوب می شود که کاشت این محصول می تواند کمک زیادی به درآمد اقتصادی این منطقه کند.

استان لرستان:

درخت زیتون در کشور قدمتی 2000 ساله دارد و به گفته برخی از محققان کشاورزی، خاستگاه و زادگاه درخت زیتون در کشور در منطقه زاگرس مانند استان لرستان است، زیرا درختان زیتون 600 ساله می توانند در منطقه پلدختر این استان دیده می شود که نشان سازگاری زیتون با آب و هوای این منطقه است.

اما سرمایه گذاری زیادی برای کاشت زیتون در این استان صورت نگرفته است، بنابراین یکی از مناطق مناسب برای کاشت زیتون محسوب می شود.

بهترین رقم زیتون در ایران:

درخت زیتون یکی از قدیمی ترین درختان جهان به شمار می رود و بیش از 20 گونه مختلف دارد که در بین گونه های مختلف آن، رقم زرد زیتون به دلیل دارا بودن درصد روغن بالا، بهترین رقم برای کاشت در کشور محسوب می شود. با آب و هوای مختلف کشور سازگار است، بنابراین کاشت این رقم توجیه اقتصادی دارد.

بهترین آب و هوا برای درخت زیتون

جستجو در سایت