پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
ابتدا باید معنی آبیاری را تعریف کنیم سپس نیاز آبیاری زمین کشاورزی را به طور کلی به شما می گوییم، به پخش شدن آب در سطح زمین برای نفوذ در خاک آبیاری گفته می شود که به روش های مختلفی انجام می شود.
منابع تامین آب درختان جهت آبیاری شامل باران، برف، آبهای زیرزمینی، سدها، مخازن، برکه ها، چاهها و قناتها میباشد البته امروزه به دلیل کمبود آب، اکثر کشاورزان به دلیل کمبود آب به روش کاشت دیم روی آوردهاند، زیرا آب کافی جهت آبیاری زمین های کشاورزی وجود ندارد.
اما باید پذیرفت که زمین های تحت تاثیر آبیاری منظم و اصولی نسبت به کاشت دیم بازدهی و عملکرد بسیار خوبی دارند و این امر در نهایت منجر به سودآوری و بهره وری اقتصادی می شود و افزایش بهره وری اقتصادی نیز باعث افزایش منبع خواهد شد. که درآمد دولت را مقدار معینی فراهم می کند، و در برخی موارد، ایجاد فرصت شغلی را می توان جزو منافع آبیاری زمین های کشاورزی قرار داد.
البته این درست نیست که آبیاری زمین های کشاورزی همیشه دارای مزایایی هستند، آبیاری می تواند در مواردی اثرات منفی نیز داشته باشد، به همین دلیل توصیه می شود باغداران از آبیاری طبق روش های اولیه و با توجه به نیاز محصول استفاده کنند.به عنوان مثال در برخی از خاک های نرم، آبیاری سنگین باعث فرسایش خاک و ریشه ها زیر آب می شود و زمین باتلاقی می شود، بنابراین در چنین شرایطی باید روش های دیگر جایگزین شود، در غیر این صورت تمام قسمت های زمین از بین می رود و دچار فرسایش شدید شود. البته یکی از اثرات منفی آبیاری غیر اصولی هدر رفتن آب است که باید سعی کنید این سرمایه را حفظ کنید و نهایت استفاده را ببرید تا جایی برای اسراف باقی نماند.
از گذشته آبیاری زمین های کشاورزی در اولویت کشاورزان بود و روش های مختلفی وجود داشت که برخی از آنها اصلا استاندارد و اصولی نبوده و همین امر باعث هدر رفتن قسمت زیادی از آب می شود که امروزه با مشکل مواجه هستیم. بحران کم آبی و این مشکل بسیار جدی است که مردم را بر آن داشت تا در این زمینه تدابیری بیندیشند، یعنی روش های جدید و به صرفه را جایگزین روش های سنتی و غیر استاندارد کنند.
آبیاری سطحی یکی از روش های آبیاری برای زمین های کشاورزی است که یکی از قدیمی ترین روش هایی است که در بین کشاورزان رایج است و اغلب در اکثر کشورها استفاده می شود، در این روش آب را به طور کاملا سطحی به محصولات باز می کنند.
امروزه این روش یکی از روش های غیراصولی محسوب می شود زیرا منجر به فرسایش شدید خاک و هدر رفتن آب می شود. در این روش آبیاری، زمین های کشاورزی جریان آبی را که آزادانه روی سطح زمین جریان دارد، باز می کند به طوری که تمام سطح زمین را می پوشاند. این روش برای گیاهانی که به آبیاری حساسیت دارند مناسب نیست.
در این روش زمین به قسمت های مختلف تقسیم می شود و پهنای هر قسمت انتخابی با جریان ملایم آب، آبیاری می کنند، در واقع آب به داخل شیارهای ایجاد شده هدایت می شود. این روش معمولا برای انواع خاک مناسب است و می توان به عنوان روش بهینه در نظر گرفت.
در این روش آبیاری ابتدا قسمتی از زمین به عنوان حوضچه در نظر گرفته می شود و سپس لوله ها از حوضچه به قسمت های مختلف زمین هدایت می شوند.البته این روش بیشتر برای آبیاری درختان می باشد زیرا گیاهان با این روش سیراب نمی شوند.
در این روش لوله ها را در لایه های زیرین خاک می کارند تا در هنگام عبور آب از لوله ها تمام قسمت های ریشه آبیاری شوند که البته این روش منجر به شوری خاک و کاهش بهره وری آن می شود.
این روش آبیاری زمین های کشاورزی یکی از روش های اساسی و مناسب است، در این روش لوله های باریک انتخاب شده و در شیارهای ایجاد شده در زمین کشاورزی و محصولات آبیاری قرار می گیرند. این روش تا حد زیادی از هدر رفتن آب جلوگیری می کند و محصولات را سیراب می کند.
انواع آبیاری در کشاورزی