پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
آموزش کاشت زعفرا؛ن به شما کمک می کند تا با روش های اصولی اقدام به کاشت کنید،با نهالستان رویال نهال همراه باشید تا اطلاعاتی پیرامون کاشت زعفران؛ برداشت زعفران و مراقبت های بعد از کاشت زعفران؛ در اختیار شما قرار دهیم.
زعفران یکی از محصولات پر مصرف می باشد که تاریخچه کاشت آن در ایران و دیگر کشور ها تقریبا سابقه ای طولانی دارد و طرفداران زیادی هم دارد. کاشت زعفران در آب و هوای مناطق گرمسیری رشد بسیار خوبی خواهد داشت. زیرا زعفران یک گیاه نیمه گرمسیری می باشد و در مقابل سرما و گرما مقاومت خوبی از خود نشان می دهد. در مناطقی که زمستان های ملایم و تابستان های گرم و خشک دارند بهترین منطقه برای کاشت زعفران؛ می باشند.
در ایران کاشت زعفران؛ در بیشتر مناطق امکان پذیر می باشد اما هر نوع محصولی در یک شرایط آب و هوایی بیشترین بازدهی را خواهد داشت و باید به این نکته توجه ویژه ای داشت،مثلا مناطقی که سرمای بیش از اندازه دارد به ریشه ها و پیاز زعفران آسیب وارد می کند اما در کل می توان گفت نیاز سرمایی و گرمایی زعفران تقریبا بالا می باشد.
توجه داشته باشید که کاشت زعفران به دو صورت کشت گلخانه ای و خاکی انجام می شود که هر دو تکنیک جداگانه ای دارند و در هر دو روش باید نکات مهمی در نظر گرفته شود. اول، ما به بستر رشد زعفران نیاز داریم. آماده سازی زمین به این معنی است که انتخاب زمینی با خاک حاصلخیز و با کیفیت، معمولاً برای کاشت زعفران مهم است. خاک شنی مناسب است زیرا این نوع خاک مناسب ترین بستر را برای رشد فراهم می کند و رطوبت را همیشه حفظ می کند و تضمین می کند که پیاز زعفران همیشه دارای رطوبت می باشد.
اواخر پاییز زمان خاک ورزی اساسی زمین برای کاشت زعفران است، سپس لازم است زمین را کوددهی کنید که برای عملکرد صحیح خاک توصیه می شود، می توانید از کود حیوانی استفاده کنید تا تمام قسمت های در نظر گرفته شده برای کاشت با کود حیوانی پوشانده شود و دوباره زمین را به خوبی شخم بزنید.
کاشت زعفران ، با تهیه پیاز زعفران ابتدا باغبان یا کشاورز باید پیاز مرغوب تهیه کنند و این موضوع بسیار مهم است زیرا مسئله اصلی در کشت زعفران انتخاب پیاز سالم و مرغوب است. پس از خرید پیاز آن را در زمینی که از قبل آماده شده است بکارید مناسب ترین زمان از خرداد تا مهر است کاشت باید قبل از شروع فصل بارندگی پاییزه باشد.
قبل از کاشت پیاز، ابتدا پیازها را باید کاملا ضدعفونی کرد تا از هرگونه بیماری قارچی یا آلودگی در امان بمانند.این اقدام توسط مخزن های مخصوص انجام میگیرد برای ضدعفونی کردن هم باید از سموم مخصوص استفاده کرد.
کاشت پیاز زعفران ;. ممکن است به صورت کاشت چاله یا به صورت ردیفی کاشت باشد که روی آن را با خاک می پوشانند و به همین ترتیب بقیه چاله ها را با فاصله 25 سانتی متر حفر می کنند. و شروع به کاشت می کنند.
در روش کاشت ردیفی ابتدا شیارها را در سطح زمین مورد نظر ایجاد می کنند و پیازها را در یک ردیف در قسمت داخلی شیارها با فاصله مناسب قرار می دهند و با خاک می پوشانند و فاصله شیارها باید 40 سانتی متر باشد. در این روش عملکرد باردهی محصول افزایش می یابد.البته توجه داشته باشید که وقتی فاصله شیارها کمتر باشد میزان باردهی افزایش می یابد، در روش کشت ردیفی نسبت به کشت چاله ای هزینه های کوددهی و سمپاشی کمتر خواهد بود. برداشت زعفران درروش ردیفی بیشتر از روش چاله ای خواهد بود و چیدن گل ها در زمان برداشت آسان تر خواهد بود زیرا زعفران ها با فاصله کمتری از یکدیگر کاشته شده اند.
کاشت زعفران ممکن است آسان به نظر برسد، اما باید توجه داشت که از زمان کاشت تا برداشت باید نکات مهم و ضروری را در نظر گرفت تا محصول به باردهی و عملکرد مطلوب دست یابد.
1. توجه داشته باشید که چرخه رشد زعفران از ابتدای مهر تا اوایل اردیبهشت است و زعفران در این فصل نیاز به آبیاری اولیه دارد و از اردیبهشت تا تابستان به خواب بهاره می رود و نباید آن را آبیاری کنید زیرا چرخه رشد طبیعی زعفران مختل می شود.
2. پس از تهیه پیازها باید در اسرع وقت کاشته شوند زیرا پیازها در هوای آزاد ضعیف می شوند و در برابر بیماری ها و آفات مقاوم نیستند و بهتر است فاصله بین تهیه پیازچه ها تا کاشت آنها کمتر باشد.
3. قبل از گلدهی زعفران، باید عمیقا آبیاری شود، آبیاری دوم زعفران، بعد از برداشت محصول است که معمولاً برابر با آبان ماه است و در این زمان باران های موسمی نیاز آبیاری را تامین می کند.
4. حذف علف های هرز از یکی از قسمت های حساس پس از کاشت زعفران می باشد چه بسا در صورت عدم اقدام به موقع برای از بین بردن آن باعث کاهش عملکرد و همچنین سخت شدن برداشت و همچنین زمینه ای برای رشد انواع بیماری ها شود.
آموزش کاشت زعفران