آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

مانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انار

آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انار

آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انار:

درخت انار بومی ایران است و در خاورمیانه، قفقاز، آسیای مرکزی، شبه قاره هند، حوزه مدیترانه و بخش هایی از آفریقا کاشته می شود و ایران بزرگترین تولید کننده درخت انار در جهان و هند در رتبه دوم قرار دارد. این درخت به صورت وحشی، اهلی و زینتی دیده می شود. نوع زینتی آن به گلنار معروف است. برگ های این درخت کشیده، کوچک و براق، برگ های انار جوان و چند روزه به رنگ حنایی است، اما برگهای بالغ آن سبز و بی بو، به رنگ قرمز مایل به نارنجی یا قرمز آتشین است و انار در سه مرحله شکوفه می دهد: مرحله اول از اواسط فرودین تا اواسط اردیبهشت، فاز دوم اواخر بهار است. و فاز سوم اواخر تابستان است، اما میوه های حاصل از گل های فاز اول مرغوب و میوه های آن آبدار، شیرین تا ترش و به رنگ های قرمز، سفید و صورتی دیده می شود.

برای تعیین شرایط آب و هوایی مناسب برای درخت انار لازم است تعدادی از عوامل موثر بر شرایط آب و هوایی مورد ارزیابی و بررسی قرار گیرد و از سوی دیگر با نیازهای اکولوژیکی درخت آشنا شد، زیرا رشد و عملکرد این درخت نیز مانند سایر گیاهان تحت تأثیر دو عامل ژنتیک و محیط است و این دو عامل بر ویژگی های گیاهان و سرعت رشد آنها تأثیر می گذارد و می تواند باعث تقویت یا توقف رشد گیاه شود.

با توجه به تأثیر عوامل محیطی بر رشد و عملکرد درخت انار باید بررسی شوند و بر این اساس اقلیم مناسب برای درخت انار انتخاب شود که این عوامل عبارتند از:

دمای منطقه:

دما یک عامل مهم و تأثیرگذار بر رشد و نمو (در مقایسه با بافت ها و اندام های گیاهی) و متابولیسم گیاه (در مقایسه با سلول ها) است، بنابراین دما می تواند بر شروع، پایان، سرعت و کیفیت متابولیسم گیاه تأثیر بگذارد، به عنوان مثال افزایش یا کاهش دما. می تواند بر جوانه زنی برگ و گل، شکوفایی گل، تشکیل میوه، فتوسنتز، تنفس و غیره تأثیر بگذارد.

برای دیدن انواع نهال انار به صفحه خرید نهال انار مراجعه نمایید


اثر کاهش دما بر درخت انار:

درخت انار به عنوان یکی از درختان حساس به سرما شناخته می شود که البته افت دما می تواند کیفیت و کیفیت میوه های آن را تحت تاثیر قرار دهد، بنابراین برای اینکه این درخت محصولی با کیفیت تولید کند باید مدتی در معرض سرما قرار گیرد. تعداد ساعت و به اصطلاح نیاز سرمایش آن برابر 200 -400 درجه سانتیگراد تا -7 درجه سانتیگراد است.

از طرفی افت شدید و ناگهانی دما باعث یخ زدگی و سرمازدگی قسمت های هوایی درخت انار می شود، در چنین شرایطی ریشه انار از سرما محافظت می شود و در این صورت پس از 2 سال درخت دوباره زنده می شود و شروع به رشد و باردهی می کند.

به طور کلی، سرمازدگی می تواند از سه طریق باعث آسیب شود:

خسارت ناشی از سرمای زمستان:

درخت انار قبل از ورود به مرحله رکود دمای تا صفر درجه سانتیگراد را تحمل کند، اما در مرحله رکود بتواند دمای سرد منفی 12 تا 15 درجه سانتیگراد را تحمل کند و اگر دما به زیر 15 درجه سانتیگراد برسد، این درخت آسیب می بیند و باعث یخ زدن بافت های مختلف و کاهش کیفیت میوه می شود

البته گونه های گرمسیری انار مقاومت کمتری در برابر سرما دارند و تا دمای منفی 5 درجه سانتی گراد را تحمل می کنند.

آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انار

خسارت سرمای بهاره:

در مناطقی که احتمال سرمای دیررس بهاره زیاد است آب و هوای مناسبی برای درخت انار ندارند زیرا در ابتدای بهار که هوا گرم می شود جوانه های گل و میوه یا شاخه های جوان شروع به رشد می کنند و اگر دمای هوا به طور ناگهانی کاهش یابد این جوانه ها آسیب می بینند و حتي در ارديبهشت ماه كه گل انار به ميوه تبدیل مي شود، به اندازه گردو مي شود، اگر سرمايي ناگهاني داشته باشد، آن ميوه ها سياه مي شوند و از بين مي روند.

خسارت سرمای پاییزه:

این نوع سرمازدگی خطرناک ترین سرمازدگی برای این درخت محسوب می شود زیرا میوه انار از میوه های پاییزی محسوب می شود و اگر در پاییز سرمای زودرس و ناگهانی و به دنبال آن در ساعات اولیه صبح بارندگی داشته باشد باعث می شود تا بافت داخلی میوه و پوست آن یخ بزنند و باعث از بین رفتن این محصولات می شود. در این صورت خسارت هنگفتی وارد خواهد شد.

تاثیر افزایش دما بر درخت انار:

انار یکی از گیاهان مقاوم در برابر حرارت است و تا دمای 40 درجه سانتی گراد زنده می ماند، اما اگر دما از 40 درجه سانتی گراد بیشتر شود، باعث افزایش تبخیر و تعرق، خشکی و کم آبی درخت، ریزش گل، خشکی میوه و سوختگی پوست انار، مانع رنگ پذیری میوه، مانع رسیدگی میوه و سوختگی تنه درخت می‌شود.

ارتفاع از سطح دریا:

یکی از عواملی که بر شرایط جوی تأثیر می گذارد، ارتفاع از سطح دریا است. ارتفاع یک منطقه با دمای آن منطقه رابطه معکوس دارد، دمای آن نیز تغییر می کند. و این تغییرات بر تنوع و تعداد گیاهان، بر خصوصیات فیزیولوژیکی و مورفولوژیکی گیاهان تأثیر می گذارد.

کاشت درختان میوه در مناطق سردسیر و معتدل تحت تأثیر ارتفاع قرار می گیرد، اما درخت انار کمتر تحت تأثیر این عامل قرار می گیرد و در اکثر نقاط کشور از جمله مناطق نیمه گرمسیری، کویری و حتی مناطق سردسیری قابل کاشت است. درخت انار در ارتفاع حداکثر 2600 متری قابل کاشت است.

تأثیر باد برای کاشت درخت انار:

مناطقی که باد می‌وزد و طوفان‌های شدید دارند، آب و هوای مناسبی برای درخت انار ندارند زیرا درخت انار جثه ی بزرگی ندارد و بادهای شدید می‌تواند به شاخه‌ها و تنه آن آسیب برساند و باعث شکستن شاخه‌ها شود و اگر در مناطق بادخیز کاشته شود دستورات لازم باید رعایت شود، از جمله، شاخه های آن را با طناب بست و حفاظ یا مانع در اطراف درخت قرار داد تا از آسیب باد محافظت کند.

باران و رطوبت محیط:

یکی دیگر از عوامل موثر در انتخاب آب و هوای مناسب برای درخت انار میزان بارندگی و رطوبت محیط است و مناطقی با بارندگی زیاد و بسیار کم برای کاشت انار مناسب نیستند زیرا در مناطقی که بارندگی زیاد است احتمال ابتلا به بیماری های قارچی وجود دارد و میوه های آن طعم مطبوعی ندارند در مناطق بسیار خشک از کیفیت محصول خود می کاهد.

بنابراین مناطقی با رطوبت نسبی بین 40 تا 60 درصد و میزان بارش متوسط بین 300 تا 1500 میلی لیتر برای کاشت درخت انار مناسب هستند.

آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انار

کاشت اثر نور درخت انار:

یکی دیگر از عوامل موثر در تعیین آب و هوای مناسب برای درخت انار میزان نور خورشید است زیرا این درخت برای تولید انار با کیفیت به نور کامل خورشید نیاز دارد. درختانی که به خوبی هرس نشده و دارای شاخه های در هم تنیده هستند و یا فاصله کاشت رعایت نمی شود از کمیت و کیفیت گل دهی و باردهی می کاهد لذا این درخت باید در مناطق پرنور با فاصله مناسب کاشته شود.

خلاصه ای از آب و هوای مناسب درخت انار:

با توجه به موارد فوق، نهال انار در بسیاری از مناطق کشور می تواند رشد کند، اما مناطقی با آب و هوای مناسب برای درخت انار وجود دارد که در زمستان هوای معتدل و در تابستان هوای گرم و خشک دارند.

مناطقی که در طول روز به مقدار زیاد از نور کامل خورشید بهره می برند، به عبارتی روزهای طولانی دارند، همچنین در زمان رسیدن میوه (پاییز) هوای سرد دارند و اختلاف دمای شب و روز نسبتاً زیاد است، برای کاشت انار مناسب هستند. باعث رنگ بهتر پوست و دانه های انار می شود. به طور کلی می توان گفت مناطقی با آب و هوای نیمه گرمسیری و معتدل برای رشد درخت انار مناسب هستند.

آب و هوای مناسب برای کاشت درخت انار

جستجو در سایت

♥ از کاشت تا برداشت نهال با نهالستان رویال نهال ♥

بنر میوه 1 بنر میوه 2