آخرین مقالات

ثبت سفارش

R O Y A L N A H A L

زمان باقیمانده تا پایان فروش نهال

تماس با نهالستان:

جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.


(نهالستان باز است)
(نهالستان تعطیل است)

۰۴۴۴۵۲۳۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
دفتر فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
خط ویژه فروش + واتساپ

۰۹۲۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس و مدیر فروش

۰۹۰۲۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۰۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۳۲۱۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۳۶۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
حسابداری، صدور فاکتور، هماهنگی ارسال

۰۹۰۲۰۴۳۱۵۰۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
پیگیری سفارش ارسالی

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰

پاسخگویی از ساعت 8:00 تا 20:00
کارشناس فروش و مشاوره

Copyright Royalnahal © 2022

مهمترین نکات در باغداری حرفه ای

مهمترین نکات در باغداری حرفه ای

باغداری حرفه ای یا به اصطلاح باغداری مدرن و پیشرفته تنها راه انجام باغبانی سودآور و اقتصادی است. باغبانان در باغداری حرفه ای سعی می کنند از همه چیزهایی که می تواند باعث هدر رفتن سرمایه و در معرض هزینه های قابل توجهی باشد اجتناب کنند و در نهایت کسب سود بیشتری عایدش شود و در این مقاله تمام مواردی که رعایت نکردن آنها می تواند خسارت ها و هزینه هایی برای باغبان شامل شود توضیح داده ایم. و راه جلوگیری از صرف هزینه در این راه آموزش اصول باغداری است. ما به شما حرفه ای آموزش می دهیم.

انتخاب زمین نامناسب:

در بسیاری از مواقع باغداران با انتخاب زمین نادرست و احداث باغ در چنین زمینی ناخودآگاه طی سالیان سال هزینه باغداری را به خود تحمیل می کنند و در نهایت پس از گذشت چند سال متوجه می شوند که باغداری برایشان که سودآور نیست. آنها قبل از احداث باغ باید زمین مناسب برای احداث باغ با توجه به مشخصات زیر مورد بازدید قرار گیرد:

خاک مناسب:

خاک مناسب اولین نیاز باغداری حرفه ای و منظم است، خاک های بسیار شور یا خاک هایی با بافت بسیار سنگین یا بسیار سبک برای اکثر درختان باغ مناسب نیستند. در برخی موارد شدت شوری یا نامناسب بودن بافت خاک به حدی است که حتی قابل اصلاح نیست.قبل از احداث باغ باید با یک متخصص مشورت کنید و آزمایش خاک انجام دهید تا ببینید آیا خاک زمین برای کاشت درختان باغ مناسب است یا خیر، در غیر این صورت قابل اصلاح است یا برای کاشت درختان باغچه مناسب است. امکان اصلاح هزینه اصلاح وجود دارد.خاک را در نظر بگیرید و با توجه به بودجه خود باغچه ای را شروع کرده و بسازید،یک قطعه ای از زمین را برای ساخت باغ خود انتخاب کنید.
در باغداری حرفه ای علاوه بر بافت خاک، مواد مغذی موجود در خاک قبل از خرید نهال نیز مورد توجه قرار می گیرد، در باغداری حرفه ای میوه دهی بیشتر و زودتر انجام می شود، بنابراین هر چیزی که باعث زودتر بلوغ درختان شود در صورت افزایش بهره وری برای باغدار مفید خواهد بود.
برای رسیدن به میوه دهی بالاتر و زودتر، کوددهی خاک قبل از کاشت بسیار مهم است، در این راستا می توان محتوای عناصر در مواد اولیه را نیز با توجه به نتایج مشابه تعیین کرد. آزمایش آنالیز خاک که زودتر بر روی بافت خاک انجام شده و بسته به اینکه خاک به چه مقدار مواد مغذی نیاز دارد، مقدار مورد نیاز کود را قبل از کاشت به خاک اضافه کنید.
افزودن کود آلی و کود دامی با توجه به نیاز خاک نیز باعث افزایش حاصلخیزی خاک می شود.به یاد داشته باشید که حاصلخیزی خاک تنها به معنای غنی بودن از مواد مغذی نیست، بلکه نفوذپذیری و زهکشی مناسب نیز نشانه وضعیت حاصلخیز است.خاک سنگین را نمی توان حاصلخیز دانست. نمی توان خاکی را حاصلخیز دانست که به خوبی زهکشی نمی شود و از نظر مواد مغذی ضعیف است.

شیب نامناسب زمین:

شیب زمین نقطه مثبتی برای احداث باغ محسوب می شود زیرا می توان در زمین های شیبدار نسبت به زمین هموار درخت بیشتری کاشت، اما این شیب محدودیت دارد و زمین با شیب زیاد معمولا برای باغبانی مناسب نیست وتوصیه نمی شوند. جهت شیب نیز باید با توجه به جهت باد غالب در منطقه در نظر گرفته شود.اگر جهت باد غالب با جهت شیب مغایرت داشته باشد ممکن است در سال اول پس از کاشت نهال ها به دلیل طوفان از جا در آمده و کنده شوند.

انتخاب نهال میوه و ارقام نامناسب:

انتخاب درختان میوه برای احداث باغ یک کار اساسی حرفه ای در باغداری حرفه ای است.انتخاب نهال شامل دو مرحله است یکی انتخاب انواع میوه و دیگری انتخاب رقم میوه، هر مرحله شرایط و استانداردهای خاص خود را دارد.

انتخاب نوع درخت میوه:

در انتخاب نوع درخت میوه باید شرایط آب و هوایی و موقعیت جغرافیایی را در نظر گرفت و با توجه به این دو عامل باید نوع درخت میوه مناسب را انتخاب کرد به عنوان مثال در باغداری حرفه ای، هیچگاه باغداران اقدام به انتخاب درختان میوه گرمسیری برای مناطق سردسیر و یا بالعکس درختان میوه سردسیری و معتدله برای مناطق گرمسیر نمی کنند.درختان گرمسیری نمی توانند زمستان های سخت مناطق سردسیر را تحمل کنند و درختان معتدل نمی توانند گرمای سوزان تابستان های گرمسیری را تحمل کنند.
بافت خاک نیز در انتخاب نوع درخت میوه نقش دارد، به عنوان مثال در حالی که پسته در خاک هایی با شوری زیاد رشد می کند و میوه می دهد، اکثر درختان میوه رشد خوبی ندارند و در خاک های با شوری بالا از بین می روند.
بنابراین عوامل مختلفی در انتخاب نوع میوه تاثیرگذار خواهد بود و در باغبانی حرفه ای انتخاب دقیق نوع درختان میوه باید بر اساس اقلیم، جغرافیا و شرایط خاک منطقه مورد نظر باشد.

انتخاب رقم میوه

انتخاب انواع درختان میوه موضوع بسیار مهمی در باغ سازی حرفه ای است که در این قسمت در مورد عوامل موثر بر انتخاب واریته مناسب در باغبانی حرفه ای صحبت خواهیم کرد.

شرایط اقلیمی (آب و هوایی):

همه ی ارقام درخت میوه در یک محدوده دمایی قابل رشد نیستند، به عنوان مثال، در حالی که اکثر رقم های درخت گردو به مناطق سردسیر یا معتدل اختصاص دارند، برخی از واریته‌ها مانند گردو پکان یا گردو رقم پالیز نوع 6 قابلیت رشد در مناطق گرمسیری را دارندو در دمای بالا رشد می کند. برخی ارقام در مناطق بسیار سرد و در برابر یخبندان مقاوم هستند و برخی دیگر درجه خاصی از مقاومت به سرما دارند و تحمل سرما را ندارند.

ارتفاع از سطح دریا:

ارتفاع یکی دیگر از عواملی است که بر بهترین باردهی درختان میوه تأثیر می گذارد، گونه های مختلف از یک نوع میوه دارای تنوع ارتفاعی یکسانی هستند، بنابراین هنگام انتخاب یک رقم مناسب برای رشد در منطقه خود، باید ارتفاع را با رقم مطابقت دهید.

سرمای مورد نیاز:

درختان میوه استوایی برای شکوفه دادن و میوه دهی بهتر نیازی به سرد بودن ندارند، در حالی که درختان میوه معتدل برای شکوفه دادن و افزایش مقاومت به سرما نیاز به دوره سرمای معینی زیر 7 درجه سانتیگراد دارند. مقاومت در برابر سرما انواع درختان میوه متفاوت است بنابراین با توجه به آب و هوای هر مکان و توانایی پاسخگویی به نیازهای مقاومت به سرما هر منطقه، کاشت انواع خاصی از درختان میوه از همان رقم مناسب است.

مقاومت یا حساسیت رقم:

ارقامی که به شرایط نامطلوب زیستی یا غیر زیستی حساس هستند در باغداری حرفه ای انتخاب مناسبی نخواهند بود، شرایط غیر زیستی و محیطی مانند سرما و گرما تاثیر زیادی در باردهی درختان دارد و اگر با توجه به اقلیم این منطقه، رقمی که به این شرایط حساس است را انتخاب کنید، باردهی مورد نظر به دست نمی آورید.
سرمازدگی بهاره یکی از شرایطی است که در اکثر مناطق رخ می دهد و ارقامی که در معرض سرمازدگی بهاره هستند، ارقام زود شکوفه هستند، در حالی که ارقام دیرگل نسبت به یخبندان بهاره مقاوم بوده و در برخی مناطق انتخاب های حرفه ای برای باغ سازی هستند.
شرایط نامساعد بیولوژیکی مانند حمله آفات و بیماری ها است، در هر منطقه تعدادی آفات و بیماری در آن منطقه وجود خواهد داشت و حتی با مراقبت های ویژه باغ، تحت تأثیر این آفات و بیماری ها قرار می گیرد و آسیب می بیند.
ارقام حساس به آفات و بیماری ها معمولاً ارقام پرمحصول و تجاری هستند که به پایه مقاوم پیوند نمی زنند و از طریق بذر یا قلمه تکثیر می شوند. این ارقام به دلیل رسیدن به حداکثر عملکرد، مقاومت خود را از دست داده اند. تنها راه استفاده از این ارقام پیوند آنها بر روی ارقام مقاوم و بومی در برابر آفات و بیماری ها می باشد.

مقدار و زمان باردهی:

در باغبانی حرفه ای استفاده از ارقام کم بازده توجیه اقتصادی نخواهد داشت به عنوان مثال در شرایطی که می توان انواع گردو را انتخاب کرد که در یک سال یازده تا سیزده تن میوه از یک هکتار زمین زراعی برداشت شود. دلیلی برای انتخاب یک رقم بومی نیست در هر هکتار از دو تن استفاده کنید.
باغبانی حرفه ای علاوه بر میزبان میوه باید زمان شروع باردهی را نیز در نظر بگیرد تا در هزینه ها صرفه جویی شود، هر چه ارقام زودتر آماده شوند باغداران زودتر به بهره برداری اقتصادی مطلوب دست می یابند.

عملکرد سیستم آبیاری:

موضوع دیگری که در باغداری حرفه ای باید مورد توجه ویژه قرار گیرد اجرای سیستم آبیاری مناسب است، اجرای سیستم آبیاری غرقابی در ابتدای کار هزینه ای برای باغدار ندارد اما در طول سال ها درختان میوه اثر می گیرند. در مورد انتقال بیماری های منتقله از خاک و همچنین میزان آبی که به دلیل تبخیر یا رواناب در مناطق غیر هدفمند هدر می رود و باید هزینه آن پرداخت شود بسیار بیشتر از اجرای سیستم های آبیاری نوین در ابتدای سال خواهد بود.
بنابراین در باغبانی حرفه ای هزینه اجرای سیستم آبیاری نوین در باغ در نظر گرفته نمی شود و بهترین و مناسب ترین سیستم های آبیاری مدرن قبل از کاشت نهال اجرا می شود، معمولاً اجرای آبیاری قطره ای یا حبابی بسیار راحت است.

کاشت نهال انتخاب شده در زمین مورد نظر:

در باغداری حرفه ای قبل از آماده سازی زمین، ارقام و انواع درختان میوه انتخاب می شود و سپس با توجه به نیاز آن رقم از قبیل شخم، کوددهی و حفر گودال، زمین تهیه می شود.
حفر چاله در باغداری حرفه ای باید با فواصل و عمق مناسب نسبت به رقم انتخابی انجام شود، حجم ریشه در هر گونه نهال متفاوت است، از طرفی سرعت رشد هر رقم درختی از نظر ارتفاع و حجم تاج متفاوت است. بنابراین به منظور توسعه ی ریشه ها و نور کافی در زمان رسیدن و رسیدن آنها به حداکثر کارایی، باید فاصله و عمق سوراخ ها به درستی تعیین شود.

اجرای حرفه ای مراحل داشت برداشت درختان میوه در باغات جدید:

مراحل داشت شامل فعالیت های باغبانی است که پس از کاشت نهال ها تا میوه دهی درختان و حتی در زمان جوانه زدن درختان انجام می شود و مراحل شامل آبیاری، کود دهی، هرس، سمپاشی و برداشت میوه ها می باشد.

آبیاری:

هنگام خرید نهال، از یک متخصص در نهالستان در مورد نیاز آبی واریته ای که انتخاب کرده اید سوال کنید. هر گونه درخت بسته به فصل و سن نیاز آبیاری متفاوتی دارد. اگر سیستم آبیاری قطره‌ای را انتخاب کرده‌اید، می‌توانید مقدار، فاصله را تنظیم کنید و حجم آبیاری و آب را به درستی تنظیم کنید بدون اینکه مزاحمتی ایجاد کنید.

کود دهی:

اهمیت کوددهی پس از کاشت نهال بسیار زیاد است، در باغبانی حرفه ای به دلیل کوددهی قبل از کاشت نهال، تا زمانی که درختان به ثمر ننشینند نیازی به کوددهی نیست و درختان معمولاً در زمان مقرر یعنی پس از شروع باردهی بارور می شوند. استفاده از انواع کودهای آلی برای تقویت مانند اسید هیومیک، فروکتوز یا اسیدهای آمینه به درختان کمک می کند تا تولید بهتری داشته باشند.
ضمناً کودها در باغبانی حرفه ای به دلیل رشد درختان و کمبود مواد مغذی در خاک، قبل از اینکه علائم کمبود روی برگ ها ظاهر شود و باعث آسیب شود باید حذف شوند. هر چند سال یک بار و بر این اساس نیاز درختان را به صورت کود یا محلول پاشی یا استفاده از کود در آب آبیاری تامین می کند.

سمپاشی:

در حال حاضر در باغبانی حرفه ای کنترل آفات و بیماریها منوط به استفاده از سموم دفع آفات نیست و در کشاورزی پایدار سمپاشی جایگاه بالایی ندارد و فقط در مواقع لزوم و در صورت بروز آفات یا معین سمپاشی می شود. بیماری های خاص آنها با سموم بی خطر برای موجودات دیگر استفاده می شود.
مبارزه با آفات و بیماری ها باید قبل از حضور آنها در باغ در قالب اقدامات کشاورزی پیشگیرانه، اقدامات پیش اخطار به منظور اطلاع از زمان دقیق حضور آفات یا بیماری ها در باغ و در نهایت اقدامات کشاورزی برای کنترل انجام شود.
در صورتی که تمامی این اقدامات انجام شده باشد اما آفت یا بیماری همچنان کنترل نشده باشد و طغیان وجود داشته باشد باید سمپاشی انجام شود.

هرس:

در باغبانی حرفه ای هرس یکی از مهم ترین اصول باغبانی است که در صورت انجام صحیح و در زمان مناسب نه تنها باعث افزایش بهره وری درختان می شود بلکه می تواند اقدامی برای کنترل آفات و بیماری ها و جلوگیری از رشد آنها باشد.

برداشت میوه:

در باغبانی حرفه ای، برداشت ترجیحا با ماشین های برداشت انجام می شود، در غیر این صورت کارگران مراقبت می کنند که در هنگام برداشت حداقل ممکن به برگ درختان آسیب وارد شود.

سخن پایانی:

شته ها در باغ های تحت تنش و درختان ضعیف می توانند آفات مضری باشند، اما اگر درختان قوی باشند، این آفات از هر نوعی که باشند نمی توانند به خوبی ته نشین شوند، بنابراین با مدیریت صحیح آبیاری و تغذیه باغ و انتخاب ارقام مقاوم، از ابتلا به آفات پیشگیری کنید.

مهمترین نکات در باغداری حرفه ای

جستجو در سایت