پشتیبانی نهالستان ۰۹۱۴۱۸۱۱۵۲۰
جهت دریافت مشاوره و یا خرید نهال ، کافیست روی یکی از راه های ارتباطی زیر کلیک نمایید.
Copyright Royalnahal © 2022
بادام مامایی یکی از انواع نهال بادام است که زمان گلدهی آن متوسط تا دیر تخمین زده اند. نهال بادام مامایی در برابر سرمای بهاری مقاوم است.
پوست میوه نسبتاً چوبی و سخت است و کیفیت میوه این رقم با توجه به انواع مختلف متفاوت است و بهترین نوع آن به خارج از کشور به ویژه هندوستان صادر می شود.
مقدار مغز بادام مامایی حدود 36 درصد تخمین زده می شود و طعم آن شیرین است. درصد دوقلوزایی نیز 48 درصد تخمین زده می شود و می توان گفت که هسته این بادام اغلب جفت و دوقلو می باشد.
در میان سایر ارقام، مغز بادام مامایی بهترین رنگ را داشته و تقریبا طلایی رنگ است، همچنین انبارداری ونگهداری آن با پوسته چوبی به مدت 8 سال و بدون پوسته حدود 1 سال است (مغز در حالت ذخیره بدون پوست کمترین تغییر رنگ را دارد(
بادام مامایی به دلیل داشتن چربی بالا در تولید محصولات آرایشی و بهداشتی استفاده می شود و در صنعت خشکبار و آجیل نیز کاربرد دارد.
یکی از بهترین ویژگی های نهال بادام مامایی سطح عملکرد و برداشت بالای آن در هکتار است.با توجه به مناسب بودن شرایط، میزان بادام برداشت شده از یک هکتار با احتساب پوسته آن حدود 4 تن تخمین زده می شود که در نتیجه حدود 1400 کیلوگرم مغز حاصل می شود.
باروری در درختان و نهالهای بادام مامایی مانند رقم آذر و سایر گونههای مشابه ناسازگار بوده و جوانهزنی و باردهی به صورت اسپور است (ارقامی که برای تلقیح و گرده افشانی رقم مامایی مناسب هستند، ارقام ربیع و سفید ذکر شده اند) رشد قوی دارد و باردهی آن از سال اول شروع می شود.
درخت بادام مامایی با ارتفاع حدود 8 متر (این ارتفاع بسته به شرایط متفاوت است).
در مناطق کوهستانی با آب و هوای نیمه خشک می روید. برگ های بیضی یا نیزه ای شکل حالت چرمی و دارای لبه های دندانه دار هستند. شکوفه های نهال بادام سفید یا صورتی مانند شکوفه های گیلاس هستند و میوه ها سبز و کرکی هستند.
برای دیدن انواع نهال بادام به صفحه نهال بادام مراجعه نمایید
بادام مامایی حدود 57 درصد از زمین های زیرکشت بادام را پوشش میدهد و عملکرد خوبی دارد، استانهای چهار محال و بختیاری و منطقه آذربایجان غربی تولیدکننده و صادرکننده بادام مامایی در ایران هستند که حدود 65 درصد از باغ های زیر کشت بادام در این استانها را بادام مامایی تشکیل میدهند.
• یکی از مهمترین عوامل در رشد نهال بادام دما است. درختان بادام برای جوانه زدن در بهار به سرمای متوسط(حدود 100 تا 700 ساعت) نیاز دارند.
• لازم به ذکر است که در مناطقی که اواخر بهار سرد است، باید ارقام دیرگل مقاوم به سرما را انتخاب کرد تا سرما با زمان گلدهی و یا تشکیل میوه همزمان و مقارن نباشد.
• عامل تأثیرگذار بعدی استفاده از زمین هایی با زهکشی خوب و غنی از کودهای آلی مانند کودهای نیتروژن و فسفات است.
• برای کاشت بادام مامایی باید زمین های شیب دار رو به و جنوب و همچنین زمین های صاف و هموار با هوای ملایم را انتخاب کنید.
• شدت نور نیز باید برای درختان بادام مامایی کافی و مناسب باشد زیرا بر سرعت رشد و چوبی شدن میوه تأثیر می گذارد.
چهارمین مورد بسیار مهم آبیاری با کیفیت است. زیرا رشد کافی و بهبود عملکرد به آبیاری مناسب بستگی دارد. بهترین روش های آبیاری برای درختان بادام مامایی آبیاری سطحی و آبیاری قطره ای در زمین های ناهموار است.
یکی از اقدامات مهم قبل از کاشت درخت بادام مامایی، ساخت بادشکن است که به دو صورت انجام می شود:
1. راه اندازی بادشکن مصنوعی
2. کاشتن درختان
در روش اول تهیه بادشکن مصنوعی برای باغدار هزینه بیشتری دارد اما بلافاصله پس از نصب می توان از آن استفاده کرد.
روش دوم کاشت درخت است که از سال سوم پس از بزرگ شدن و رشد به جای بادشکن مورد استفاده قرار می گیرد. درختان سرو این کار را بهتر از درختان دیگر انجام می دهند.
در اواخر پاییز و اوایل زمستان، نهال هایی را با سیستم ریشه سالم در خاک غنی از کود آلی بکارید. اوایل آبان تا اوایل دی بهترین و مناسب ترین دوره برای کاشت نهال است.
نهال بادام به شکل مربع در فاصله استاندارد 6 متر در 6 متر کاشته می شود. در هنگام کاشت توجه به این نکته بسیار مهم است که محل پیوند نهال ها باید خارج از خاک و در جنوب غربی خاک قرار گیرد تا از آفتاب سوختگی پیوند جلوگیری شود.
تقریباً هر 2 تا 3 سال شاخه های آسیب دیده و خشک را باید هرس کرد تا شاخه های تازه تولید شود هرس در تنظیم میزان تشکیل میوه نیز مؤثر است. پاجوش ها نیز هر سال حذف می شوند.
هرس برای ترمیم شاخه های زایشی نهال بادام مامایی انجام می شود و این عمل باعث می شود که کل درخت به طور منظم و یکنواخت میوه دهد.هرس درخت بارده با حذف شاخههای نرک (شاخههایی که میوه نمیدهند) برای تبدیل برخی از آنها به شاخههای جوانتر و میوهآور است.
درختان بادام مامایی مستعد ابتلا به عفونت قارچی هستند و با بروز این عفونت، برگ های درخت قهوه ای می شوند. برای مبارزه با این بیماری قارچی، برگ های آلوده را فورا جدا کرده و می سوزانند که از رشد قارچ جلوگیری می کند. علاوه بر این، استفاده از اسپری بوراکس می تواند به طور موثر و مناسب این قارچ را کنترل و درمان کند.
بادام مامایی تاثیر زیادی در تقویت هورمون های مردانه و تقویت حافظه دارد و مصرف آن به خانم های باردار (برای تقویت استخوان های جنین) توصیه می شود. علاوه بر این، مصرف پودر آن با عسل (به شکل شیر بادام) می تواند به طور موثری مشکلات عصبی و بی خوابی را بهبود بخشد. این بادام در درمان درد مفاصل و دیسک کمر نیز بسیار موثر است.
بادام مامی یکی از ارقام دیرگل است و مقاومت خوبی در برابر بیماری ها و آفات حشرات دارد.
باغداران محترم با در نظر گرفتن کلیه خصوصیات مطلوب این رقم جهت کسب محصول و برداشت باکیفیت می بایست نهال بادام مامایی را از مراکز مجاز و نهالستان های معتبر تهیه و خریداری نمایند. لازم به ذکر است در هنگام صادرات محصولات، نهال های دارای شناسنامه و تائیدیه ی بهداشت خریداری شود.
نکات مهم کاشت بادام مامایی